Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd wycieczki z Makarskiej?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Asiabube
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiabube » 02.07.2006 10:12

Jakie miejscowości mozna odwiedzic spędzajac wakacje w Makarskiej? Interesują mnie nawet nieco dalsze wyjazdy,byle wrócic w tym samym dniu miejskimi srodkami komunikacji.Czy ktos z Was chodził po górach w parku narod.Biokowo?
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 02.07.2006 10:24

Wszystkie pobliskie miasteczka:Tucepi,Podgora,Igrane,Gradac,Baska Voda a z dalszych koniecznie Dubrovnik i Medugorje.
Asiabube
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiabube » 02.07.2006 10:48

W Dubrovniku już byłam przy okazji wakacji na Korculi,nad Medugorje zastanowie sie.Tucepi,Podgora,Igrane,Gradac,Baska Voda - a co konkretnie można tam zobaczyć ,pozatym że zawsze to jakas inna plaża??Bede wdzieczna za wskazówki !!
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 02.07.2006 13:11

Każde z tych miasteczek ma swój niepowtarzalny urok,makarska riwiera słynie z przepięknych plaż i kilku zabytków(jako ochłody)więc cudów sie nie spodziewaj.Mi podoba się każde z tych miasteczek,a przy okazji możesz np. w jednum z nich się zakochac i przyjechać na kolejne wakacje.
Michal S.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 02.07.2006 14:09

Witam

Jak będziecie mieli ładny słoneczny dzień to proponuje wjechać samochodem na masy Biakovo.
Jedziesz z Makarskiej w kierunku Meczugorje jakieś 4 km. Po lewej stronie masz tablice informującą o wjeździe.
Jest to jedna z najwyżej położonych dróg w europie.
Ważne żeby na niebie nie było ani jednej chmurki, wtedy będziesz miał pewność iż widoki stamtąd będą wspaniałe.
Jak jesteś słabym kierowcą to jednak nie polecam bo w 1/3 drogi zrezygnujesz.

Możesz jechać na spływ kajakami lub pontonami do Omisia. Taki spływ trwa prawie cały dzień. Ja osobiście na nim nie byłem, ale znajomi mówili, że coś pięknego.

Pozdrawiam
Michał
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 02.07.2006 16:54

Proponuję jednodniowy wypad na Bol;z Makarskiej promem do miejscowości Sumartin,i dalej autobusem(można też własnym autem,ale zapewne będzie nieco drożej).
Asiabube
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiabube » 03.08.2006 22:21

saturn_18 napisał(a):Proponuję jednodniowy wypad na Bol;z Makarskiej promem do miejscowości Sumartin,i dalej autobusem(można też własnym autem,ale zapewne będzie nieco drożej).

może ktos posiada rozkład jazdy takich autobusów na BOL? bierzemy też pod uwagę wynajęcie skuterka,(czy ktoś zna jego cene?? )

...już, już za niedługo....1 dzień ;)
exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 04.08.2006 13:31

Asiabube napisał(a):W Dubrovniku już byłam przy okazji wakacji na Korculi,nad Medugorje zastanowie sie.Tucepi,Podgora,Igrane,Gradac,Baska Voda - a co konkretnie można tam zobaczyć ,pozatym że zawsze to jakas inna plaża??Bede wdzieczna za wskazówki !!

Tak naprawde w Chorwacji nie ma zbyt wielu miejsc do zwiedzania.
Poza tym w lipcu i sierpniu ze wzgledu na upal, wycieczki gdziekolwiek sa meczace.

Niestety mozna tylko zmieniac plaze i korzystac z urokow sportow wodnych lub wybrac sie na calodzienny rejs statkiem.

pozdrawiam
exit
Morton
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morton » 04.08.2006 13:49

Bedac w Basce zafundowalismy sobie pobliski rafting i bylo calkiem calkiem. Wreszcie slodka woda, pontony, mozna poskakac z kilku metrowej skaly do wody - zabawa przednia. Kilka ciekawych kaskad ale nic niebezpiecznego i mozna cala rodzina - koszt 150 kun.
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 04.08.2006 14:20

Asiabube napisał(a):
saturn_18 napisał(a):Proponuję jednodniowy wypad na Bol;z Makarskiej promem do miejscowości Sumartin,i dalej autobusem(można też własnym autem,ale zapewne będzie nieco drożej).

może ktos posiada rozkład jazdy takich autobusów na BOL? bierzemy też pod uwagę wynajęcie skuterka,(czy ktoś zna jego cene?? )

...już, już za niedługo....1 dzień ;)

www.autotrans-brac.hr
ROBKOW
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROBKOW » 04.08.2006 16:05

Witam
Wróciłem z Makarskiej w ubieglą sobotę.Miałem samochód,więc zwiedziłem okoliczne nadmorskie miejscowości Tucepi,Baska Voda,Podgora.Na plaże jeziłem do Tucepi,szczególnie na krańcowy odcinek plazy w kierunku do Podgory (mało ludzi,czysta woda,nawet jeżowce-ale żeby je zobaczyć trzeba było troszeczką zanurkować). Są to typowe miejscowości turystyczne,do zwiedzania w zasadzie brak zabytków.Poleciłbym drogę podgórską biorącą początek za Makarską w kierunku miejscowości Vrgorac,która biegnie malowniczo i nie ma tam takiego ruchu jak na magistrali adriatyckiej.Nie wiem niestety nic na temat komunikacji publicznej na tej drodze.Z innych miejscowości do zwiedzania byliśmy w wioskach Makar oraz Kotisina (ogród botaniczny),które leżą ponad Makarską.Wybraliśmy się na wycieczkę statkiem do Hvar (do Jelsy) oraz na Brać (plaża w Bol).Takie oferty polecają statki cumujące przy promenadzie w Makarskiej.Ta wycieczka jednak nas nie zachwycila i nie polecałbym jej.
Pozdrawiam
wolf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolf » 04.08.2006 19:09

Niedaleko jest Omis , mozna chwilę pospacerować , wynająć łódkę i popłynąć w górę rzeki Cetina lub spróbować sportu ekstremalnego i spłynąć w dół Cetiny-rafting . Jeśli lubisz góry to proponuję spacer do Fortecy Starigrad - super widoki . No i nad Makarską jest szczyt Sv.Jure-nie byłem , ale widziłem go z wody i z innego szczytu-robi wrażenie . Niedaleko też jest Split , Sibenik , Wodospady Krka , Trogir .

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone