Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 11.06.2014 21:54

piamir napisał(a):
maluszek napisał(a):wyszłam z wątku na kilka godzin i teraz mam czytania.... jak się w tym wszystkim połapać? :lol:

Szkoda czasu. Nic ciekawego. :oczko_usmiech:

oj tam.... dobrze jest się pośmiać przed snem... :lol:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 11.06.2014 21:55

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):
PabloX napisał(a):Jak szakali mało, to można bezpiecznie zabrać ze sobą krowę, przytroczywszy do samochodu. Szakale jej na miejscu nie zjedzą i mleko będzie świeże. A też i masło można samemu ubić, bo w Chorwacji drogie.

Było już wcześniej ustalone, że zabieramy tylko taki inwentarz który mieści sie do środka auta bo w przypadku biegu luzem na powrozie należy bydlakowi przylepić winietę a to są koszty.

a może lepiej nadmuchiwaną krowę... mało to miejsca zajmie w aucie... i nie trzeba takiej karmić.... :D
a krowa będzie :mrgreen:

To chyba lepiej co innego nadmuchiwanego :mrgreen:

o tym nie piszę głośno.... ale tak... masz rację :mrgreen:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.06.2014 07:59

Najważniejsze w wątku jest to żeby w Chorwacji dobrze zjeść, wypić i pośpiewać. Żeby dobrze zjeść to ja wożę ze sobą kiełbasę podsuszaną, swojską, boczek chudy wędzony, szynkę swojska, polędwicę wędzoną, pasztet z dzika, grzybki marynowane, ćwikłę, Gruszki w occie i buraczki, Ogórki chili w zalewie octowej, Flaki zamojskie, żeberka w kapuście Sokołowa, chrzan, łosoś wędzony, śledzie w zalewie octowej, fasolka po bretońsku, Mielone mrożone na kość, zgrzewki coca coli, mirindy, tonicu, parę butelek wyborowej, piwo żywiec, biała kiełbasa surowa z majerankiem na grilla i przebój Chorwacji gulaszka campingowa.

To tak w skrócie. Pozdrawiam
konopackir
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) konopackir » 12.06.2014 08:03

Aż ślinka cieknie od samego czytania :mrgreen:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 12.06.2014 08:08

Zdecydowanie najważniejsze w podróży do Chorwacji jest, aby przewieźć do niej całą spiżarnię... 8)
Bez tego nie ma co ruszać na trasę, a wyjazd jest bez sensu.. :mrgreen:

Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.06.2014 08:26

Która lista aktualna?
darek1 napisał(a):Najważniejsze w wątku jest to żeby w Chorwacji dobrze zjeść, wypić i pośpiewać. Żeby dobrze zjeść to ja wożę ze sobą kiełbasę podsuszaną, swojską, boczek chudy wędzony, szynkę swojska, polędwicę wędzoną, pasztet z dzika, grzybki marynowane, ćwikłę, Gruszki w occie i buraczki, Ogórki chili w zalewie octowej, Flaki zamojskie, żeberka w kapuście Sokołowa, chrzan, łosoś wędzony, śledzie w zalewie octowej, fasolka po bretońsku, Mielone mrożone na kość, zgrzewki coca coli, mirindy, tonicu, parę butelek wyborowej, piwo żywiec, biała kiełbasa surowa z majerankiem na grilla i przebój Chorwacji gulaszka campingowa.

To tak w skrócie. Pozdrawiam

darek1 napisał(a):Dziwię się, że co poniektórzy nie biorą wędlin, obiadków gotowych, flaków, warzyw do Chorwaci. Tylko tak gadają na forum, a w rzeczywistości kaszankę i kartofle zabierają ze sobą. Co za próżni ludzi. Jak w apartamencie poczęstowałem śledziami wiejskimi Lisnera, łososikiem wędzonym, rolmopsami w occie pod butelke wyborowej mocno zmrożonej do tego szynka swojska, boczek wędzony z chrzanem, ćwikła, oranżada czerwona i żółta Heleny. Ponadto grzybki w occie podgrzybki, opieńki, Ogórki chilii, żurek z kiełbasa białą i porcję gołąbków
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 12.06.2014 09:09

Bocian napisał(a):Która lista aktualna?

Pewnie to zależy, co akurat w markecie mają w promocji, jak Darek robi zakupy przed wyjazdem :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.06.2014 09:12

PabloX napisał(a):
Bocian napisał(a):Która lista aktualna?

Pewnie to zależy, co akurat w markecie mają w promocji, jak Darek robi zakupy przed wyjazdem :wink:

Część produktów to swoje wyroby, a część z marketu naturalnie.
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 12.06.2014 09:28

A propos. Rozwala mnie jak ktoś bierze do Chorwacji "Żywca" czy inne "Tyskie" i częstując nim gospodarzy mówi, że to najlepsze polskie piwo... Ja w zeszłym niestety nie dowiozłem Raciborskiego bo mi zgerowało na Madziarach. W tym roku wezmę mix Ciechanów, Bojanów i po raz wtóry Raciborskie Twierdzowe i Pils.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 12.06.2014 09:34

pietja10 napisał(a):A propos. Rozwala mnie jak ktoś bierze do Chorwacji "Żywca" czy inne "Tyskie" i częstując nim gospodarzy mówi, że to najlepsze polskie piwo

Mnie też rozwala , bo to szczyle , ja wożę "Specjal" niestety w puchach i w puchach też szczyle , ale co mają mi 1800 km butelki dzwonić i nie częstuję , bo zgreduję. :evil: :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.06.2014 09:35

pietja10 napisał(a):A propos. Rozwala mnie jak ktoś bierze do Chorwacji "Żywca" czy inne "Tyskie" i częstując nim gospodarzy mówi, że to najlepsze polskie piwo... Ja w zeszłym niestety nie dowiozłem Raciborskiego bo mi zgerowało na Madziarach. W tym roku wezmę mix Ciechanów, Bojanów i po raz wtóry Raciborskie Twierdzowe i Pils.

Może coś więcej ? niewiele trzeba by Cię rozwaliło :mrgreen: Może trochę empatii ?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.06.2014 09:36

maniust napisał(a):
pietja10 napisał(a):A propos. Rozwala mnie jak ktoś bierze do Chorwacji "Żywca" czy inne "Tyskie" i częstując nim gospodarzy mówi, że to najlepsze polskie piwo

Mnie też rozwala , bo to szczyle , ja wożę "Specjal" niestety w puchach i w puchach też szczyle , ale co mają mi 1800 km butelki dzwonić i nie częstuję , bo zgreduję. :evil: :lol:

A teraz nic, bo Ci nadbagaż policzą :lol:
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 12.06.2014 09:46

bluesman napisał(a):
pietja10 napisał(a):A propos. Rozwala mnie jak ktoś bierze do Chorwacji "Żywca" czy inne "Tyskie" i częstując nim gospodarzy mówi, że to najlepsze polskie piwo... Ja w zeszłym niestety nie dowiozłem Raciborskiego bo mi zgerowało na Madziarach. W tym roku wezmę mix Ciechanów, Bojanów i po raz wtóry Raciborskie Twierdzowe i Pils.

Może coś więcej ? niewiele trzeba by Cię rozwaliło :mrgreen: Może trochę empatii ?

Czyli Ty z tych Żywcowych....;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.06.2014 09:52

U nas jest sklep, obok Papaliny, z piwami. Chyba ze 300 rodzajów. Coś stamtąd zawieziemy do Cro.
pietja10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietja10 » 12.06.2014 10:03

Bocian napisał(a):

U nas jest sklep, obok Papaliny, z piwami. Chyba ze 300 rodzajów. Coś stamtąd zawieziemy do Cro.

"Piwonia" znaczy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.