Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy można wytrzymać 2 tygodnie na np: Hvarze

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirek mitet
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek mitet » 10.07.2006 18:51

Witam , byłem 2 razy 1995 i 2005 (makarska, dubrovnik) , czy warto trzeci raz jechać na wyspę ,jeżeli tak to którą?
Pozdrawiam czekając na rzeczowe porady
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 10.07.2006 19:18

2 tygodnie w cro to za mało :!: :evil: :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.07.2006 19:45

Na tak zadane pytanie, moge odpowiedzieć tylko jedno. Może rozważ Brzózę Królewską. Taniej i bliżej ..... po co masz się męczyć.
( dla nieznających - Brzóza Królewska to lokalny staw (zalew) blisko Leżajska)
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 10.07.2006 20:26

mirek mitet napisał(a):Witam , byłem 2 razy 1995 i 2005 (makarska, dubrovnik) , czy warto trzeci raz jechać na wyspę ,jeżeli tak to którą?

Na takie pytanie chyba nikt Ci rzeczowo nie odpowie - za bardzo subiektywna kwestia. Musisz pojechać i sam się przekonać. Jeden lubi zwiedzać, drugi cięgiem leżeć na plaży.
Dodam, że w tym roku byłem 3 raz w Chorwacji i choć było bardzo fajnie, nastąpiło pewne "zmęczenie materiału". W przyszłym roku _chyba_ pojedziemy do innego kraju.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.07.2006 20:42

krzychu_72 napisał(a):
mirek mitet napisał(a):Witam , byłem 2 razy 1995 i 2005 (makarska, dubrovnik) , czy warto trzeci raz jechać na wyspę ,jeżeli tak to którą?

Na takie pytanie chyba nikt Ci rzeczowo nie odpowie - za bardzo subiektywna kwestia. Musisz pojechać i sam się przekonać. Jeden lubi zwiedzać, drugi cięgiem leżeć na plaży.
Dodam, że w tym roku byłem 3 raz w Chorwacji i choć było bardzo fajnie, nastąpiło pewne "zmęczenie materiału". W przyszłym roku _chyba_ pojedziemy do innego kraju.

Ja spotykam "weteranów" którzy są/byli w CRO już po raz N-ty. Jeden 22 razy, inny 17 razy. Jak mówili zawsze w to samo miejsce. Ja równiez w to samo, jednak do tych liczb jeszcze trochu brakuje. Jednak jak piszesz, ktoś lubi wędkę inny same rybki. Czasami zazdroszczę naszym niektórym z pierwszych stron gazet ( nie mylic z politykami), przychodzą wakacje a ONI wybieraja się na zasłużony wypoczynek, jadą na całe 2-3 tygodnie ............ na Mazury, w góry, Bieszczady. W nosie mają zagranicę. Coś chyba w tym jest.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 10.07.2006 21:29

Witaj! Polecam Hvar!! W tym roku jade juz 5 raz do Starego Gradu. Ta wyspa ma w sobie jakas magie , ktora przyciaga...Pozdrawiam!
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 10.07.2006 22:07

Ja staram się jeździć zawsze w rożne miejsca.I zazwyczaj 2-tygodniowy pobyt rozbijam na 2 jedno tygodniowe pobyty w różnych miejscach.Mi byłoby szkoda jeździć 2000km co roku w to samo miejsce.

pozdrav
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 11.07.2006 07:37

Niedawno wróciłem z Hvaru, byłem tam 3-tygodnie.
Byliśmy w Hvarze, Jelsie, Milnej, Jagodnej, Sweti Nedjelji, Ivan Dolac, Zavali, Gromin Dolac i Sucuraju. Naprawdę było przepięknie, mimo to drugi raz nie pojechałbym w to samo miejsce. W 2005 roku byliśmy w Marusici i również nam się bardzo podobało. Myślę, że warto jechać co roku w inne miejsce, gdyż przynajmniej w Dalmacji, gdzie się zatrzymasz jest ładnie.
Pozdrawiam.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.07.2006 11:43

Polecam Hvar.
I napewno nie będziesz się tam nudzić. Jest wiele miejsc do zobaczenia, piękne miejscowości.

Potwierdzam jedną z powyższych wypowiedzi: Hvar ma w sobie jakąś magię :D , która przyciąga.
mirek mitet
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek mitet » 11.07.2006 16:21

Witam
Dziekuję za przeczytanie tematu i porady.
W moim wieku niestety trzeba już zawierać kompromisy ze soba i resztą rodziny dlatego wybór miejsca jest utrudniony.
Za namiary na spokojne miejsce na południu Hvaru na adres
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dziękuję

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone