Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty Lesić(Baska Voda), co sądzicie, jakieś opinie?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
trafiony
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trafiony » 08.06.2011 13:21

Witam.
Z dziewczyną planujemy we wrześniu wybrać się na wczasy. Mamy w miarę budżet, jednak chcielibyśmy pojechać 10 lub 14 dni, więc po zasięgnięciu opinii decydujemy się na Chorwację.

Zależy nam na miejscowości nadmorskiej(może być wyspa), a kwatera, no cóż. Mamy po 21 lat, więc nie musi to być niewiadomo co, ale od wczasów oczekujemy przyzwoitego standardu, dwuosobowego łóżka w pokoju, osobnej łazienki i aby nie było to na tyłach czyjegoś domu. Najlepiej hotel, dom gościnny lub pensjonat tak naprawdę.
Budżet? Szczerze to nie wiem jakimi tu kwotami operować, ile to dużo, a ile mało. Ustosunkuję się do tego co zaproponujecie :)

PS. I witam wszystkich użytkowników przy okazji :D
Ostatnio edytowano 11.06.2011 13:50 przez trafiony, łącznie edytowano 1 raz
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 08.06.2011 13:25

To jest forum a z Twojej wypowiedzi widać, że pomyliłeś z biurem podróży. :D
trafiony
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trafiony » 08.06.2011 13:32

Sorry, myślałem że ktoś kto był na dwuosobowych wczasach w Chorwacji mógłby coś polecić kompletnemu laikowi w tym temacie :D Wolałem w ten sposób zapytać niż wkleić 10 przypadkowych linków i "co o tym sądzicie" :wink:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 08.06.2011 13:33

Trafiony, poczytaj... Za 2 tygodnie będziesz mógł się doktoryzować z Chorwacji. Tak jak napisał pablo, takie rzeczy to tylko w biurze podróży :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2011 14:58

poczytaj, wybierz rejon, miejscowość i jak we wrześniu to jedz w ciemno, poszukasz godzinę, dwie i znajdziesz.
sampjer
Podróżnik
Re: Pytanie: nocleg dla pary we wrześniu. Co proponujecie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) sampjer » 10.06.2011 15:07

trafiony napisał(a):Witam.
Z dziewczyną planujemy we wrześniu wybrać się na wczasy. Mamy w miarę budżet, jednak chcielibyśmy pojechać 10 lub 14 dni, więc po zasięgnięciu opinii decydujemy się na Chorwację.

Zależy nam na miejscowości nadmorskiej(może być wyspa), a kwatera, no cóż. Mamy po 21 lat, więc nie musi to być niewiadomo co, ale od wczasów oczekujemy przyzwoitego standardu, dwuosobowego łóżka w pokoju, osobnej łazienki i aby nie było to na tyłach czyjegoś domu. Najlepiej hotel, dom gościnny lub pensjonat tak naprawdę.
Budżet? Szczerze to nie wiem jakimi tu kwotami operować, ile to dużo, a ile mało. Ustosunkuję się do tego co zaproponujecie :)

być może to zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link ?
Doktorek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doktorek » 10.06.2011 21:25

A ja na wrześniowy odpoczynek polecam niewielką miejscowość Bibinje koło Zadaru. Jesli ktoś jest zainteresowany szczczegółami proszę pisać na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.

Pozdrawiam :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.06.2011 21:32

Jak to oczekujecie dwuosobowego łóżka. Informuję, że nie jesteście w zwiazku małżeńskim więc nie liczcie, że chorwaci położą was w jednym pokoju. To naród bałkański nie znosi rozwiązłości damsko-męskiej. Chyba, że kolega zapłaci dubeltowo to udadzą, że nie widzą dwóch różnych nazwisk w dowodach i nie zameldują was na pobyt czasowy. Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2011 21:53

darek1 napisał(a):

Jak to oczekujecie dwuosobowego łóżka. Informuję, że nie jesteście w zwiazku małżeńskim więc nie liczcie, że chorwaci położą was w jednym pokoju. To naród bałkański nie znosi rozwiązłości damsko-męskiej. Chyba, że kolega zapłaci dubeltowo to udadzą, że nie widzą dwóch różnych nazwisk w dowodach i nie zameldują was na pobyt czasowy. Pozdrawiam

darek1 -co Ty pijesz chłopie :)
CoolSwimmer
Odkrywca
witam

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 11.06.2011 08:15

Witam serdecznie jeśli chcecie jechać na 12 do 14 dni to może nie w jedno miejsce tylko po calej Dalmacji obowiązkowo w ciemno kwatery do wyboru do koloru w bardzo dobrym standardzie myśle ze do 30 euro na 2 osoby . Na poczatku malowniczy Zadar - pozniej pare dni w Primosten i możecie jeszcze zachaczyć o jakąś wyspe Piekny Hvar czy Korcula (mini Dubrovnik) a może wycieczka do Dubrovnika lub do mistycznego Mostaru ( potrzebna zielona karta ) czytać forum i pytać pozdrawiam :) :D
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 11.06.2011 10:47

Chyba trafiliście w trafionego :D
Wkurzył się :?
A jeśli autorze tegoż wątku trafisz tu jeszcze to nie zawracaj sobie głowy pytaniami. Wrzesień to hulaj dusza po apartamentach gdzie chcesz jakie chcesz itd. Jazda w ciemno oczywiście. Obierz sobie kierunek miejscowości na Google nadaj nazwę wciśnij grafika i masz pierwsze podpowiedzi z zdjęciami co to za miejsce. Jakie się spodoba tam jedziesz a apartament na miejscu znajdziesz, ale pamiętaj jednak aby być tam do południa lepsze pole do negocjacji cenowej.
Ps. Na początek proponuje Riwiera Makarska czyli Brela , Baska Voda, Tucepi itd.
trafiony
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trafiony » 11.06.2011 13:49

Spooko, bardzo mi się spodobał ten tekst o rozwiązłości :lol:

Zmieniam nazwę tematu na bardziej aktualną, bo za namową osób powyżej zamiast uczyć się do sesji usiadłem konkretnie do czytania na temat Chorwacji :wink:
Szybko wybór padł na Baska Voda. Z tego co widzę to w miarę rozwinięta turystycznie miejscowość, ale nie za duża. Do tego pięknie położona, chociaż wiadomo że ładne zdjęcia to i u siebie w akademiku mogę zrobić.

W każdy razie wysłałem trochę maili, i dostałem bardzo fajne cenowo i jeśli chodzi o termin, odpowiedzi. Jednak nie mogę znaleźć opinii o najbardziej mnie interesującym miejscu, możliwe że przez różną pisownie nazwiska. No i mogę się dogadać co do terminu który uzależniam od transportu znalezionego tu na forum(autokar do Splitu, dalej "pks").

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tego miejsca?
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.06.2011 16:11

Kolego trafiony - proszę zabrać ze sobą więcej gotówki, będa problemy. Sam widziałem jak chorwaci wyrzucili z kwatery pewna starsza Panią. Zadała się z sąsiadem z apartamentu. Chorwatka krzyczała na nich całą gębą tak, że pół miejscowości słyszało. jeszcze pluła na nich. Pozdrawiam. Niech kolega uważa na siebie,
krupian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krupian » 13.06.2011 13:59

Hej,

jak chcesz więcej wiedzieć na temat Baski Vody to pisz na maila (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl). Jeżeli chodzi o spanko to polecam: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. Za pokoik dla 2 osób z wielkim łożem zapłacisz 25 Euro. Gospodarze rewelacyjni. Do morza około 30 metrów. My jedziemy w tym roku w to miejsce 4 raz więc szczerze polecam.
trafiony
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trafiony » 17.06.2011 16:37

Dzięki krupian, pewnie bliżej wyjazdu napiszę z jakimś pytaniem :)

Tymczasem, czy ktoś ma coś do napisania na temat tych apartamentów Lesic?(to nazwisko właścicieli) Wygląda rewelacyjnie, pojawia się na większości portali plus strona po polsku. Plus udało się wynegocjować fajną cenę, ale otrzymałem prośbę o dosyć wysoką zaliczkę(1/3 kwoty). Pewnie jest to podyktowane owymi negocjacjami oraz dwukrotną zmianą liczby dni jakie mnie interesowały(ostatecznie dopasowałem je do wyjazdu autobusowego). Ale mimo wszystko fajnie byłoby wysyłać te pieniądze po usłyszeniu jakiś opinii.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone