Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Gradac - opinie (plaża, apartamenty, konoby)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
casperud
Podróżnik
Posty: 23
Dołączył(a): 21.04.2012
Gradac - opinie (plaża, apartamenty, konoby)

Nieprzeczytany postnapisał(a) casperud » 22.04.2012 10:16

Witam!
Oprócz płw. Peljesac interesuje mnie w tym roku pobyt w miejscowości Gradac. Proszę o opinię na jej temat. Pobyt w połowie lipca. Z tego co wyczytałem na portalu cro.pl wiem że miejscowość to dobra baza wypadowa (m.in.Dubrovnik, Mostar). Jednak niewiele jest informacji co ilości turystów w szczycie sezonu, zejściu na plażę, atrakcjach miasta, ilości apartamentów - wyjazd w ciemno, hałasie, sklepów itp.
Proszę o tego typu informację. Dzięki
Arek
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 8749
Dołączył(a): 15.03.2002

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 23.04.2012 07:19

casperud
Podróżnik
Posty: 23
Dołączył(a): 21.04.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) casperud » 23.04.2012 11:54

dzięki za linki, aczkolwiek większość jest mi znana. Proszę o aktualne info o miejscowości.
markasyt
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 341
Dołączył(a): 25.10.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) markasyt » 01.05.2012 15:09

Byliśmy w zeszłym roku w Gradacu w końcu czerwca i na początku lipca. Pierwszy tydzień - znośnie, drugi - narastająca katastrofa demograficzna. Plaże jeśli nie brać pod uwagę katastrofy demograficznej - łatwo dostępne, kamienisto-żwirowe.
Z atrakcji miasta zauważyliśmy sporo knajp wzdłuż nadbrzeżnej promenady, dwa niewielkie supermarkety (studenac i konzum), stację benzynową, dwie hałasliwe dyskoteki na peryferiach miejscowości . Ryby - trudnodostępne.

Naszym zdaniem jedyną rzeczywistą atrakcją jest nadbrzeżna promenada ciągnąca się przez cały Gradac aż do Bristu i dalej do Podacy. Wspomnę jeszcze o drugiej rzeczywistej atrakcji - to zaczarowany las. Las ten jest jednak dość trudno dostępny, jest położony w górach. Dzisiaj nie mam zbyt dużo czasu, może za parę dni wkleję kilka zdjęć z lasu.

Jeśli Gradac ma być bazą wypadową do zwiedzanie bliższych i dalszych okolic to miejscowość polecamy, jeśli wczasy stacjonarne to radzilibyśmy inną lokalizację (np. Brist, Zaostrog lub Blace w dolinie Neretwy).

Kwaterę czteroosobową, w której mieszkaliśmy możemy polecić - dobry standard w nowo wybudowanym budynku, 50 m od nadbrzeżnej promenady tj. 53m od plaży :D
Miken77
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 228
Dołączył(a): 08.02.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 01.05.2012 17:22

markasyt napisał(a):Byliśmy w zeszłym roku w Gradacu w końcu czerwca i na początku lipca. Pierwszy tydzień - znośnie, drugi - narastająca katastrofa demograficzna. Plaże jeśli nie brać pod uwagę katastrofy demograficznej - łatwo dostępne, kamienisto-żwirowe.
Z atrakcji miasta zauważyliśmy sporo knajp wzdłuż nadbrzeżnej promenady, dwa niewielkie supermarkety (studenac i konzum), stację benzynową, dwie hałasliwe dyskoteki na peryferiach miejscowości . Ryby - trudnodostępne.

Naszym zdaniem jedyną rzeczywistą atrakcją jest nadbrzeżna promenada ciągnąca się przez cały Gradac aż do Bristu i dalej do Podacy. Wspomnę jeszcze o drugiej rzeczywistej atrakcji - to zaczarowany las. Las ten jest jednak dość trudno dostępny, jest położony w górach. Dzisiaj nie mam zbyt dużo czasu, może za parę dni wkleję kilka zdjęć z lasu.

Jeśli Gradac ma być bazą wypadową do zwiedzanie bliższych i dalszych okolic to miejscowość polecamy, jeśli wczasy stacjonarne to radzilibyśmy inną lokalizację (np. Brist, Zaostrog lub Blace w dolinie Neretwy).

Kwaterę czteroosobową, w której mieszkaliśmy możemy polecić - dobry standard w nowo wybudowanym budynku, 50 m od nadbrzeżnej promenady tj. 53m od plaży :D



Zgadzam się w całej rozciągłości. Jeżeli Gradac w lipcu, to tylko gościnnie, na obiad w jednej z licznych knajpek na plaży. Apartament raczej w mniejszej okolicznej miejscowości (Brist, Podaca)
Bonuz
Odkrywca
Posty: 66
Dołączył(a): 27.11.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bonuz » 02.05.2012 13:07

Witam.
Byłem w Gradac dwa razy, raz początek czerwca, drugi raz koniec sierpnia początek września, jak widać było to poza sezonem więc ludzi troche mniej, z naciskiem mniej na poczatek czerwca i koniec września, tak jak się domyślałem w sezonie katastrofa demograficzna jak ktoś tu służnie zauważył. Ogólnie miejscowośc, jak dla mnie znośna przy założeniu że nie ma tłumów co w sezonie jest chyba niemożliwe.
kaeres
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 2445
Dołączył(a): 11.03.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.05.2012 08:09

Skoro są bywalcy Gradaca to może polecicie jakąś kwaterę na 2 rodziny z dziećmi ?
kaeres
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 2445
Dołączył(a): 11.03.2010
Gradac - gdzie szukać kwater ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.05.2012 14:07

Witam,
Gdzie mogę szukać kwater z polecenia w miejscowości Gradac ?
2 rodziny (2+2 i 2+3) ?
Może Wy coś polecicie sprawdzonego ?

Dzięki
Janusz Bajcer
Moderator
Avatar użytkownika
Posty: 101310
Dołączył(a): 10.09.2004
Re: Gradac - gdzie szukać kwater ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2012 15:39

kaeres napisał(a):Witam,
Gdzie mogę szukać kwater z polecenia w miejscowości Gradac ?
2 rodziny (2+2 i 2+3) ?
Może Wy coś polecicie sprawdzonego ?

Dzięki


Witam - proszę nie mnożyć tematów. :idea:

Dzieki
Rafał78
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1489
Dołączył(a): 10.05.2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 13.05.2012 15:00

A jak wyglądają plaże w kierunki Brist i Podacy.Czy w tych rejonach będzie bardziej kameralnie.Będziemy w Gradacu od 10 lipca,więc może warto będzie się przespaceroać ze 2km dla większej przestrzeni.

Pozdrawiam.
Tika
Croentuzjasta
Posty: 156
Dołączył(a): 12.03.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 13.05.2012 15:31

Rafles278 napisał(a):A jak wyglądają plaże w kierunki Brist i Podacy.Czy w tych rejonach będzie bardziej kameralnie.Będziemy w Gradacu od 10 lipca,więc może warto będzie się przespaceroać ze 2km dla większej przestrzeni.

Pozdrawiam.
S\

Aby uzyskać troche przestrzeni to chyba trzeba by iść do Podacy bo z tego co pamiętam( ze spaceru do gradaca) to Brist nie posiada zbyt przestrzennej plaży, pierwsza -ta bliżej Gradaca sąsiaduje z portem a druga bliżej Podac jest dosyć wąska i przypomina mi plaże np.w Tucepi , zaraz za nią znajdują się zabudowania. Niestety w Podacy obydwie plaże publiczne usytuowane są bardziej na północ tzn do pierwszej-tej bliższej trzeba przejść "polowę" Podacy a do drugiej-tej północnej nie ma przejścia wzdłuż morza.
darek1
zbanowany
Posty: 9346
Dołączył(a): 27.06.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.05.2012 15:45

Gradac w lipcu to katastrofa. Tłumy.
Tika
Croentuzjasta
Posty: 156
Dołączył(a): 12.03.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 13.05.2012 15:52

darek1 napisał(a):Gradac w lipcu to katastrofa. Tłumy.


Niestety ale na wszystkich plażach widać różnice pomiędzy czerwcem a lipcem, niezależnie od miejsca , sam sie przekonałem, że w małych miejscowościach też w lipcu robi sie ciaśniej na plażach, wyjątkiem mogą być jedynie plaże prywatne :?
darek1
zbanowany
Posty: 9346
Dołączył(a): 27.06.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.05.2012 15:59

Tika napisał(a):
darek1 napisał(a):Gradac w lipcu to katastrofa. Tłumy.


Niestety ale na wszystkich plażach widać różnice pomiędzy czerwcem a lipcem, niezależnie od miejsca , sam sie przekonałem, że w małych miejscowościach też w lipcu robi sie ciaśniej na plażach, wyjątkiem mogą być jedynie plaże prywatne :?


Zjechałem miejscowości od Gradaca, poprzez Tucepi, Ziwogoście, Podgorę, Makrską aż do Mimic w lipcu 2011 jadąc do Polski z Peljesaca. Tłumy, katastrofa o cenach nie wspomnę - dosłownie molo SOPOT :D . Kogoś chyba tam porąbało :evil: . Zatrzymałem sie w na kilka dni w drodze powrotnej z Orebica w Brodaricy. Mało osób, przyjemnie, kameralnie, ładny apartament 50 m od morza, gospodarze starsze małżeństwo, mili stateczni - i o dziwo taniej :D . Czegóż więcej trzeba.

P.S. W Makarskiej były przystępne ceny, dziwne ale tak było natomiast to co się działo w małych miejscowościach riviery to porażka. :cry:
Rafał78
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1489
Dołączył(a): 10.05.2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 13.05.2012 17:09

Dzięki za odpowiedzi.Jak będzie za tłoczno (jak dla nas)to będziemy jeździć do mniejszych miejscowości.A jak da się wytrzymać to pomoczymy się w Gradacu bo tam mamy rezerwacje.
Jak zajade na miejsce to się odezwe jak to wygląda w tym roku.
Ale i tak jestem pozytywnie nastawiony bo piękny kraj.

pozdrowionka
:)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne



cron
Gradac - opinie (plaża, apartamenty, konoby)
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2019