Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Apartamenty w Orebic - opinie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rock_is
Globtroter
Avatar użytkownika
Posty: 52
Dołączył(a): 12.08.2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) rock_is » 30.08.2016 13:15

rock_is napisał(a):Witam,

czy mogę prosić o opinie na temat Apartamentów "Martina" w Orebić?
Lokalizacja to Ul. Bana Josipa Jelacića.



Po powrocie pozwolę sobie ocenić apartament, może komuś się przyda.

Link:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Wnętrze: bardzo ładne 4 sypialnie, a do tego pokój z aneksem kuchennym, w którym może spać 2 osoby.
Niestety 2 z 3 łazienek potrzebują pilnego remontu. Balkon z dwóch sypialni z widokiem na morze - dość wąski i ciężko posiedzieć na nim większą ilością osób.
Jeśli chodzi o lokalizację, to wygodna jeśli chodzi o plażowanie - jedyne plaże z jakich korzystaliśmy w Orebić to te w pobliżu hoteli, a więc rzut beretem. Z apartamentu bardzo blisko do portu, z drugiej strony wiąże się z tym duży ruch samochodów na prom - do tego brak chodnika od strony apartamentu na plaże, więc trzeba przeciskać się ulicą między samochodami.

Czy polecę komuś? Hm, jeśli łazienki zostaną wyremontowane to pewnie tak, ale na pewno nikomu z małymi dziećmi (ruchliwa ulica zbyt blisko).
MKraszan
Autostopowicz
Posty: 2
Dołączył(a): 30.08.2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKraszan » 31.08.2016 13:05

Byłem zwykłym przeglądającym forum ale wydarzenia z wakacji w Orebicu spowodowały rejestracje na forum :)

Po kolei:
w styczniu zaklepaliśmy 3 apartamenty w Villi Mirela mieszczącej się na ulicy Kvaternika, wpłaciliśmy zaliczke , dostalismy vouchery. 13 sierpnia pierwsi z nas, którzy dotarli na miejsce odebrali klucze do dwóch apartamentów.
W miedzyczasie znajomi zauwazają,że do mojego lokalu wprowadzają się inni lokatorzy, szybka rozmowa z włascicielami, którzy twierdzą, że błą/pomyłka z ich strony itp.W zamian proponują apartament 3 osobowy a w ramach rekompensaty gratis klimę i opłatę klimatyczna.
Ja z racji późnowieczornego przyjazdu próbowałem wyjaśnić sytuację z lokatorem, który miał szczęscie dotrzeć pierwszy na miejsce i dzieki temu wygrał :) Gość wynajął lokal jakoś w lutym/marcu za pośrednictwem booking.com i jego nic nie interesuje.....
Na drugi dzień moja rozmowa z właścicielami, tak bład, terefere, w ramach upustu proponuja mi 5 euro, wczorajsze ustalenia nie obowiązują a jak mi się nie podoba to w domyśle mogę szukać gdzie indziej :)
Z racji tego, że jest nas na miejscu kilka rodzin biore co jest i jakoś to trawię.
Ale:
1.tydzień czasu trwa moje dopraszanie się o czajnik elektryczny, bo jak twierdzi włąścicielka, poprzedni najemcy- Polacy, go ukradli, i zebym sobie radził gorująć wodę w garnku.
2. u znajpmych w apartamencie z nieszczelnej kuchenki z jednego palnika ulatnia się gaz, dla wlascicieli to zaden problem, sami sobie musimy zablokować palnik, dzień pożniej własciciele demontują butlę
3. u tych samych znajomych w łazience wypadają elemnty kabiny, tydzień czasu trwa ich naprawa
4. mejlując w styczniu odnosnie cen jest podana cena za otrzymany w spadku apartament 3-osobowy w wysokości 40 euro, na stronie widnieje 42 , a ustnie obowiązuje 45. Rozbieżnosci dotyczą tylko tego mojego, pozostałe ceny są OK.
5. na stronie www jest informacja: rodzina robi dobre wino, powitamy Cię butelką- gó... prawda :)
6. na stronie jest podane: przy pobycie 14 dniowym prezent do obiadu- też gów... prawda
7. na stronie.... usługi obejmują wymianę pościeli, reczników, sprzątanie- też "gie" prawda.
Znajomi mający dostep do facebooka opisali sytuację na ich profilu, komentarze zostały usunięte/zablokowane.
Na mejle nie ma szans na odpowiedź......


Podsumowując:
po za wymienionymi przypadłościami i sposobem podejścia włascicieli do klientów, wyjazd jak najbadziej OK
gon
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 20.01.2008
Rezerwacja przez adriatyk.com.pl / orebic com pl

Nieprzeczytany postnapisał(a) gon » 01.05.2017 12:43

Witam, w tym roku zastanawiam się nad miejscowością Orebić i znalazłem oferty na adriatyk.com.pl (siedziba w Łodzi) oraz orebic com pl - na obu stronach podany jest ten sam kontakt telefoniczny, w necie mało opinii. Może ktoś z Was korzystał z oferty i podzieli się wrażeniami?
MeggiW
Globtroter
Posty: 51
Dołączył(a): 18.01.2014
Re: Rezerwacja przez adriatyk.com.pl / orebic com pl

Nieprzeczytany postnapisał(a) MeggiW » 24.05.2017 12:13

gon napisał(a):Witam, w tym roku zastanawiam się nad miejscowością Orebić i znalazłem oferty na adriatyk.com.pl (siedziba w Łodzi) oraz orebic com pl - na obu stronach podany jest ten sam kontakt telefoniczny, w necie mało opinii. Może ktoś z Was korzystał z oferty i podzieli się wrażeniami?

Też miałam dylemat, ale zarezerwowaliśmy apartament Nespola w Orebić przez stronę == reklama ==. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Pan wydaje się być sympatyczny i kompetentny. Pierwszy raz korzystam ze strony pośrednika. Zobaczymy :o
Rogue
Podróżnik
Posty: 21
Dołączył(a): 01.07.2016
Re: Rezerwacja przez adriatyk.com.pl / orebic com pl

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rogue » 24.05.2017 12:43

MeggiW napisał(a):
gon napisał(a):Witam, w tym roku zastanawiam się nad miejscowością Orebić i znalazłem oferty na adriatyk.com.pl (siedziba w Łodzi) oraz orebic com pl - na obu stronach podany jest ten sam kontakt telefoniczny, w necie mało opinii. Może ktoś z Was korzystał z oferty i podzieli się wrażeniami?

Też miałam dylemat, ale zarezerwowaliśmy apartament Nespola w Orebić przez stronę == reklama ==. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Pan wydaje się być sympatyczny i kompetentny. Pierwszy raz korzystam ze strony pośrednika. Zobaczymy :o


Dwa razy byłem w Orebić. Dwa razy z "nimi". Pan Paweł zawsze stawał na wysokości zadania. Nie widzieliśmy się, ale był dostępny pod telefonem. Pełen kontakt w trakcie całego procesu (rezerwacja, podróż i i pobyt). Na miejscu wszystko zgodnie z opisem lub lepiej.

Gdybyście zdecydowali się na jakieś fakultatywne imprezy (restauracja, rejs łódką, etc.) to nie czekajcie na ostatnią chwilę.
Ogólnie - polecam.

Pozdrawiam
BASIA80
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 06.11.2016
prośba o opinię na temat apartamentu w Orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) BASIA80 » 23.01.2019 11:02

Witam
Czy ktoś był w tym "apartamencie"?
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Chodzi o ten za 530EUR

Mieszkanie jest w tzw. suterenach. W zasadzie, to cały dzień nas tam nie będzie, no ale tak trochę dziwnie te okna wysoko... Czy ktoś z Was tam mieszkał i może się podzielić wrażeniami???
Będę wdzięczna... :papa:
piekarz
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 673
Dołączył(a): 11.01.2010
Re: prośba o opinię na temat apartamentu w Orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekarz » 23.01.2019 12:13

Cześć Basiu,

To jest apartament Bubalo

Wystawiają się też na Booking.com

Na sam nocleg pewnie jest ok, ale ja ( po wielu pobytach w Orebić) poszukałbym czegoś fajniejszego.

W jakim czasie jedziesz?
Pozdrawiam
Jacek
Załączniki:
Bubalo.png
BASIA80
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 06.11.2016
Re: prośba o opinię na temat apartamentu w Orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) BASIA80 » 23.01.2019 12:37

No właśnie skusiła mnie ta cena, bo szukam i szukam, i nic w miarę taniego nie mogę wyszukać. Jedziemy 20-30.07.2019 na 10 nocy. Za całość chciałabym zapłacić tak właśnie do 550 EUR. Nie musiałby być Orebić, ale może gdzieś w jego okolicach.... Będę wdzięczna za każdą pomoc.
nenek
Croentuzjasta
Posty: 292
Dołączył(a): 28.09.2015
Re: prośba o opinię na temat apartamentu w Orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 23.01.2019 13:07

Zobacz tu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link jakies 150 metrow od głownej plazy.
BASIA80
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 06.11.2016
Re: prośba o opinię na temat apartamentu w Orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) BASIA80 » 23.01.2019 13:29

nenek napisał(a):Zobacz tu zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link jakies 150 metrow od głownej plazy.



Dziękuję, napisałam, czekam na odpowiedź. A to coś sprawdzonego, gdzie byłeś?
nenek
Croentuzjasta
Posty: 292
Dołączył(a): 28.09.2015
Re: prośba o opinię na temat apartamentu w Orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 23.01.2019 16:48

Sprawdzone byłem 2 doby własciciele bezproblemowi apartament 2+1 jest ok tylko obejscie jest troszke ciasne nie ma ogrodu gesta zabudowa domow jednorodzinnych .Wczesniej 7 dni mieszkalem u ich syna w Mokalo.
BASIA80
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 06.11.2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) BASIA80 » 03.02.2019 22:26

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Czy tutaj ktoś nocował i może coś powiedzieć???
piekara114
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 12650
Dołączył(a): 30.06.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.02.2019 22:52

@BASIA80 zobacz na mój post: orebic-apatmani-mia-opinie-t44129.html?hilit=karmen Będzie do plazy daleko w pionie....
Może zobacz na mój app. - kilka osób tam mieszkało i także byli zadowoleni. post1492480.html#p1492480
W zeszłym roku cena za 2+2 wynosiła 42 eur.
BASIA80
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 06.11.2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) BASIA80 » 03.02.2019 23:05

Niestety google nie wyszukuje mi ul. Kvaternikovej....
BASIA80
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 06.11.2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) BASIA80 » 03.02.2019 23:07

Poza tym do plaży 700 metrów to dla nas spoko. Chodzi mi raczej o opinię kogoś kto tam mieszkał...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje



cron
Apartamenty w Orebic - opinie - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2021