Re: Albania-pierwszy raz...dla tych co...planują pierwszy ra
napisał(a) Sol-Wagon » 11.11.2014 19:27
Jedziemy w kierunku meteorów; widać je już z daleka, widać je zbliżając się do miasta i w samym mieście, od razu robią na mnie wrażenie...

Podjeżdżamy pod 5 z 6 klasztorów, w tym chyba na 3 punkty widokowe..

Japońska TV "atakuje" meteory...

"Wymiana" fotek z Japończykiem, którego aparat robi ich chyba 10 na sekundę:p; zakup drobnych pamiątek i wyjazd do domu...małżonka nie chce zwiedzać klasztoru od środka, ja jakoś nie protestuję, widoki panoramiczne rekompensują mi wszystko...
Podczas "zjeżdżania" z Meteorów zauważam wspomnianego Słowaka obok starego Renault Clio I robiącego fotki.
W Joaninie robimy zakupy w markecie AB i spokojnie wracamy do Himare...
p.s. do dzisiaj jestem zachwycony panoramą na skały i klasztory...skały pięknie wyrastają z ziemi, niezły to cud natury...
aaa, miałem nawiązać do pomyłki dotyczącej pkt.H...

po zakupach w miejscowości Ioannina nie włączam już nawigacji, przecież prosta droga...:p
niestety w miejscowości Kalpaki zamiast skręcić w lewo jadę dalej prosto (może zmęczenie dało znać o sobie, może ciemności panujące) i tak sobie jedziemy, jedziemy ale za bardzo nie kojarzyłem drogi i widoków...więc musiałem zawrócić, przejeżdżając niepotrzebnie kilkanaście kilometrów w jedną stronę:)
potwierdzić i polecić mogę jednak tę drogę gdyż jest ewidentnie widokowa na wąwóz Vikos, co potwierdza także mapa papierowa wydawnictwa Freytag & Berndt, która to ma zaznaczone drogi atrakcyjne widokowo...

to tyle w kwestii uzupełnienia...

Ostatnio edytowano 11.11.2014 19:38 przez
Sol-Wagon, łącznie edytowano 1 raz