Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Wrocławia ale nie przez Boboszów

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zbysio_56_56
Odkrywca
inna trasa na chorwację i Brac

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbysio_56_56 » 15.03.2009 13:06

Moi znajomi w 2008r. wybrali się z Wrocławia do Chorwacji poprzez Zgorzelec Monachium Szwajcarię Słowenię. Jak jedziesz autostradami jedziesz szybko i prawie płaskimi drogami. Ja osobiście w ubiegłym roku pojechałem przez Kudowę i w Hradec Kralowe odbiłem na Brno Mikulov Wiedeń i dalej najbardziej popularną trasą na Split tj. autostradą. W połowie trasy tzn w Mariborze zamówiłem nocleg i następnego dnia byłem już na Makarskiej Riwierze. uważam, że nie mam co kombinować z różnymi trasami. Należy zawsze wybrać bezpieczną i krótką drogę tym bardziej że jedziesz z rodziną i malutkimi dziećmi. A co do noclegów: poszukaj na www.booking.com wklep Maribor wybierz zakres szukania w promieniu do 100 km i zobaczysz wszystkie oferty i tanie i bardzo drogie.
Powodzenia w szukaniu i miłym spędzeniu wakacji[/b]
FUX
Weteran
Re: inna trasa na chorwację i Brac

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.03.2009 13:26

zbysio_56_56 napisał(a):Moi znajomi w 2008r. wybrali się z Wrocławia do Chorwacji poprzez Zgorzelec Monachium Szwajcarię Słowenię. Jak jedziesz autostradami jedziesz szybko i prawie płaskimi drogami. Ja osobiście w ubiegłym roku pojechałem przez Kudowę i w Hradec Kralowe odbiłem na Brno Mikulov Wiedeń i dalej najbardziej popularną trasą na Split tj. autostradą. W połowie trasy tzn w Mariborze zamówiłem nocleg i następnego dnia byłem już na Makarskiej Riwierze. uważam, że nie mam co kombinować z różnymi trasami. Należy zawsze wybrać bezpieczną i krótką drogę tym bardziej że jedziesz z rodziną i malutkimi dziećmi. A co do noclegów: poszukaj na www.booking.com wklep Maribor wybierz zakres szukania w promieniu do 100 km i zobaczysz wszystkie oferty i tanie i bardzo drogie.
Powodzenia w szukaniu i miłym spędzeniu wakacji[/b]

Pojechałeś, imho, najbardziej męczącą...
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 15.03.2009 14:56

przybyla napisał(a):Witajcie,
Przejrzałam już forum, poczytałam jakie trasy polecacie, ale niestety nie znalazłam informacji, która mnie interesuje. Proszę zatem o pomoc.

Jedziemy w tym roku na wyspę BRAC z Wrocławia. Jedziemy z 2 dzieci, w tym niemowlę. Po drodze 2 noclegi, czyli podróż będzie trwała 3 dni.

Nie znoszę drogi przez Boboszów do Olomuc, bo jest kręta i przez góry:)))
Poza tym, droga przez Boboszów troszkę nam zbrzydła:))))

Szukam alternatywy i zastanawiam się nad opcją z Wrocławia na Chałupki - Ostrava-Brno_Bratysława - obowdnicą Wiednia- Graz i dalej przez Słowenię lub z Wrocławia na Cieszyn i przez Węgry.
Która z tych dróg jest bardziej płaska, ciekawsza???

Proszę pomóżcie.

A byłe(a)ś w Cro? Tam dopiero są kręte drogi. Na górki też się załapiesz! Proponuje wyjście, samolot, raz się wznosisz raz opadasz, po środku trasy prosto i bez zakrętów. 8O
alpin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alpin » 17.03.2009 07:44

Ja w tamtym roku jechałem z Wrocławia do Trogiru przez Cieszyn- Bratysława-Wiedeń-Maribor 8)
Szukałem drogi z największą ilośćią autostrad i w miare krótką,
w tym roku najprawdopodobniej będzie ta sama trasa :D
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Z Wrocławia ale nie przez Boboszów - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone