Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Wrocławia ale nie przez Boboszów

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.01.2009 11:03

hepik napisał(a):w szczególności nie może ich: powielać, kopiować, udostępniać stronom trzecim

Czyli jesteś w lesie, bo powieliłeś, skopiowałeś i udostępniłeś osobom trzecim. Dla bezpieczeństwa własnego i forum lepiej ją wyślij w kosmos :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2009 12:20

Kociół z garnkiem w jednym stali lesie...
forum/viewtopic.php?t=17803&start=0

jakby co ,weźmiemy cele obok siebie ,pogramy sobie w szachy na chorwackiej szachownicy,jorgus niech zacznie chleb na piony przeżuwać,jako mod ma swój współudział :wink:
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 31.01.2009 15:01

Dzięki za szczegółowe instrukcje. Po Waszych sugestiach w tym roku droga przez Cieszyn będzie testowana :) Jedziemy do Chorwacji w maju i jeszcze w tygodniu, więc raczej korki nam nie grożą w Chorwacji.
Dzięki jeszcze raz za pomoc
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.01.2009 15:08

Widzisz Hepik, nigdy na to nie zwracałem uwagi a o tamtym topicu zapomniałem 8) Teraz jakoś człowiek musi być bardziej ostrożny. Zastanawiam się nad tym, czy nie napisać do serwisu google aby wyrazili zgodę na takie publikacje, ostatecznie to reklama dla nich a nie dla nas :P

Tak zrobię, muszę tylko jakiś tekst wymyślić :wink:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 31.01.2009 15:12

To ciekawe, bo ja też zwykle jeżdżę przed sezonem. w tym roku może się uda ok. 29-30 maja, tyle, że pierwszy raz przez Cieszyn. ale co to by była za zabawa gdyby wszystko z góry było znane i przewidziane?

Zajrzyj czasem tu http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=2381&start=540

szykuje się spotkanie; moglibyśmy powymieniać poglądy i doświadczenia.
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 31.01.2009 15:16

Dzięki :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2009 21:46

Rysio napisał(a):Zjazd "Sośnica" działa i raczej działać będzie.

Węzeł Sośnica nie działa.W zasadzie go nie ma.
Nie da się zjechać jadąc z Katowic.Nie da sie zjechać jadąc z Wrocławia.Wjechać też się nie da .Ani w tą ani we wtą.
Z Gliwic na Mikołów też się nie da.Oprócz WPK.Co najmniej do września.
I to by było tyle w temacie Sośnica :wink:
Za to w 2011 ma byc gotowe 93 km A1 od granicy Czech do Pyrzowic.
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 09.03.2009 21:57

hepik napisał(a):
Rysio napisał(a):Zjazd "Sośnica" działa i raczej działać będzie.

Węzeł Sośnica nie działa.W zasadzie go nie ma.
Nie da się zjechać jadąc z Katowic.Nie da sie zjechać jadąc z Wrocławia.Wjechać też się nie da .Ani w tą ani we wtą.
Z Gliwic na Mikołów też się nie da.Oprócz WPK.Co najmniej do września.
I to by było tyle w temacie Sośnica :wink:
Za to w 2011 ma byc gotowe 93 km A1 od granicy Czech do Pyrzowic.

Nie próbowałem zjeżdżać w Sośnicy ale z Katowic jest kierunkowskaz na zjazd na Tychy,na Gliwice zjazd jest skreślony.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.03.2009 22:15

Nieskromnie Krnov.
Wyjazd z wroclawia kolo 2.00
O 14 jesteś w Splicie bez napięć. Kolo 16.00 na Bracu. 8)

P.S. Nie słuchaj tych, którzy nie wiedza co piszą... :twisted:
Z malymi wyjątkami.
Ty także błądzisz. Po co chcesz dwa razy nocować... :roll: :roll: :roll:
Max. jeden nocleg w Grazu.
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 09.03.2009 22:19

Też szukałem alternatywy dla drogi przez Boboszów i niestety nie znalazłem nic ewidentnie lepszego.
W 2008 roku przeskoczyłem ten odcinek nocą gdy praktycznie nie było żadnego ruchu na drodze. To bardzo ułatwiło przejazd.

Wszystkich którzy pojadą inną trasą proszę o relację.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2009 18:17

arturo72 napisał(a):Nie próbowałem zjeżdżać w Sośnicy ale z Katowic jest kierunkowskaz na zjazd na Tychy,na Gliwice zjazd jest skreślony.

Sugerujesz,że na autostradzie jest lewoskręt? :wink:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 10.03.2009 22:40

hepik napisał(a):
arturo72 napisał(a):Nie próbowałem zjeżdżać w Sośnicy ale z Katowic jest kierunkowskaz na zjazd na Tychy,na Gliwice zjazd jest skreślony.

Sugerujesz,że na autostradzie jest lewoskręt? :wink:

Jest a może był bo dawno(jakieś dwa tygodnie temu) tam nie przejeżdżałem,zjazd z autostrady z Katowic na wiadukt,dalej już na wiadukcie w lewo na Tychy otwarty a w prawo na Gliwice i on jest zamknięty wg.kierunkowskazu ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2009 11:55

Jest a może był bo dawno(jakieś dwa tygodnie temu)tam nie przejeżdżałem

Dlatego te kilka postów jest stratą czasu i kilobajtów.
Gdy pisałem posta 9 marca ,to opierałem sie na doświadczeniu dnia poprzedniego.
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 11.03.2009 14:54

A można i tak ;
Z Wroclawia , kierunek Nysa , z Nysy do Prudnika . 4 kilometry za miastem jest przejście graniczne w Trzebini . Potem Krnov , Bruntal , Sternberk , Ołomuniec itd.
Od przejścia granicznego droga raczej płaska , potem jest parę górek , ale do wytrzymania , napewno nie takie , gdyby jechać przez Głuchołazy.
Można też z Wroclawia na Opole i potem Prudnik .
Zawsze tak jeżdżę i idzie gładko i szybko .
Pozdrawiam Ewa
przybyla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przybyla » 13.03.2009 12:22

FUX napisał(a):Ty także błądzisz. Po co chcesz dwa razy nocować... :roll: :roll: :roll:
Max. jeden nocleg w Grazu.

Dwa noclegi, bo po pierwsze nie spieszy nam się i chcemy po drodze co nieco zobaczyć a po drugie (i najważniejsze) jedziemy z niemowlakiem :) więc droga z jednym noclegiem to nie jest to na czym nam zależy :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Z Wrocławia ale nie przez Boboszów - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone