Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Cieszyna na wyspe Hvar z GPS

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 24.05.2007 14:30

fokstrot napisał(a):AdriaRoute dziala takze na pocketPC /WindowsMobile/. trzeba zastosowac odpowiednie programy i wszystko ruszy.

Tylko czy to ma sens. Ja przyzwyczailem sie do I-go, czy Adria Route jest dokładniejszy, jeśli chodzi o Chorwację?
misiek_30
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiek_30 » 25.05.2007 08:14

No właśnie ja też mam I-go i Nawigatora 6 i są całkiem dobre ale na Chorwacji jeszcze nie byłem i dlatego nie moge wiele na ten temat powiedzieć
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 25.05.2007 09:14

daisykf napisał(a):
fokstrot napisał(a):AdriaRoute dziala takze na pocketPC /WindowsMobile/. trzeba zastosowac odpowiednie programy i wszystko ruszy.

Tylko czy to ma sens. Ja przyzwyczailem sie do I-go, czy Adria Route jest dokładniejszy, jeśli chodzi o Chorwację?

ponoc AdriaRoute jest najdokladniejsza mapa na teren Balkanow. testowac jeszcze nie testowalem. w tym roku bedzie okazja to sie wypowiem /iGo vs AdriaRoute/
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 25.05.2007 09:15

A mój mąż mówi,że żona(ja)i mapa to najlepszy GPS :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.05.2007 09:33

to ja ewa napisał(a):A mój mąż mówi,że żona(ja)i mapa to najlepszy GPS :)

Dokładnie :!: nie ma lepszego GPSu niż dobry pilot z mapą w dłoniach :D. Pilot ma tę przewagę, że widzi i mapę i teren i kierunkowskazy, które czasem kierowca pomija koncentrując uwagę na zakazach, nakazach i ograniczeniach :lol: Tak więc również polecam tandem kierowca (kierowniczka) i małżonka (małżonek).
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 14.06.2007 11:34

POLAND napisał(a):Posiadam najnowsze IGO 2007 po PL + wszelkie mapy , jak coś pisz : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl - pomoge

jak kolega chce pomóc to może najpierw proszę podać prawidłowy adres e-mail , bo korespondencję na podany w poście serwer odrzuca

pozdr
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 14.06.2007 14:44

Może się orientujesz czy NavRoad (jest z WM 5) będzie czytał AdriaRoute i ewentualnie co trzeba doinstalować?

Pozdrawiam
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 14.06.2007 21:43

@meeg
cytujac pewne forum: Requirements: A free slot for an extra memory card, Windows Mobile 2002 operating system or higher, 16 MB free runtime memory.
zatem powinno pojsc. gosc testowal to na FS n560 /siedzi w nim WM5/ i wszystko smigalo. ja wciaz softu nie testowalem - czekam na karte pamieci.
w kwestii potrzebengo softu do dzialania nawigacji potrzebujemy cos takiego:
AdriaRoute 1.51 Software and Map for PC
Gpsproxy 2.2 (Freeware) to emulate a Garmin GPS 10 on a PPC
GarminQueforPocketPCwithGPS10_290

PS. czy twoj sprzet nie dziala jednak pod WinCE? jesli tak to trzeba sie bawic w odblokowanie systemu i nie wiem jak to wyglada w przypadku
tego urzadzenia.
EDIT: jesli mowa jest o NavRoad NR430BT to:

Trzeba jednak mieć na uwadze, że system do którego uzyskujemy dostęp, to wciąż tylko okienka Windows CE .NET - środowisko kompatybilne jedynie częściowo z platformą Pocket PC. Dlatego tylko nieliczne pocketowe aplikacje uda się na tym PNA uruchomić. Bez problemów wystartują jednak programy dedykowane dla środowiska CE .NET lub Handheld PC 2000. Nie jest ich może zbyt dużo, ale kilka ciekawych aplikacji uda Wam się zapewne znaleźć
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 15.06.2007 09:22

Mam właśnie NavRoad NR430BT i teraz juz widzę że się myliłam, on ma niestety Microsoft® Windows CE 5.0, czyli niestety chyba będzie problem.
Co prawda trasę znam praktycznie na pamięć i nawet mapy nie będę musiała wyjmować (tylko odcinek na Hvarze będzie jechany po raz pierwszy - ale to nie jest przecież skomplikowany odcinek), ale człowiek lubi poeksperymentować i pobawić się, a AdriaRoute chyba jest dość fajną mapą. Mam jeszcze PDA na WM 5 ale tutaj musiałabym dokupić moduł gps (byłam głupia i nie kupiłam MIO A701).
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 15.06.2007 09:59

Leszek Skupin napisał(a):
to ja ewa napisał(a):A mój mąż mówi,że żona(ja)i mapa to najlepszy GPS :)

Dokładnie :!: nie ma lepszego GPSu niż dobry pilot z mapą w dłoniach :D. Pilot ma tę przewagę, że widzi i mapę i teren i kierunkowskazy, które czasem kierowca pomija koncentrując uwagę na zakazach, nakazach i ograniczeniach :lol: Tak więc również polecam tandem kierowca (kierowniczka) i małżonka (małżonek).

Ten tandem sprawdzi się zwłaszcza w nocy na czeskim objeździe, życze powodzenia :lol: :wink: Nie ma sensu przekonywanie się że mapa jest lepsza niż GPS bo nie jest, nawet wielki miłośnik papierowych map Slapol dał się przekonać do zakupu nawigacji po tym jak we Frankfurcie nad Menem jeździł jak po swoim Wrocku ;)
W Chorwacji ze względu na w sumie małą sieć dróg i nieduże miasta wszystkich zalet nawigacji się nie dostrzega ale juz w Dojczlandzie czy Italii owszem ;)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Z Cieszyna na wyspe Hvar z GPS - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone