napisał(a) audiKSP » 01.04.2015 16:48
Patryk, dobrze że zdecydowałeś się na trasę przez Czechy-Austria. Podpowiedzieć Ci tylko mogę żebyś nie tankował na autostradach. Jest duuuużo drożej (zresztą tak jak u nas). Objazd autostrady słoweńskiej jest idealnym miejscem na zatankowanie. W miejescowości Mureck (jeszcze w Austrii), zaraz po zjeździe z autostrady, masz stację Shell i tam można zatankować auto. Ceny paliwa w Austrii zawsze były ok, troszkę większe niż w PL. Polecam.
Druga sprawa, to przejazd na raz. Nie znam Cię, każdy człowiek jest inny i ma inne możliwości. Skoro piszesz że nigdy nie robiłeś takiej drogi na raz, to warto rozważyć nocleg tranzytowy. Pasowałoby żebyście cali dojechali na te wakacje i wrócili. Ja kilka razy jeździłem do Cro "na raz". Byłem mocno zmęczony ale jest to bez problemu do zrobienia. Teraz, gdy jeżdżę z dziećmi, ZAWSZE robię nocleg.
I jeszcze jedno. W drodze powrotnej polecam zwiedzić Plitvickie Jezera. Koniecznie zróbcie tam nocleg, pełno kwater na miejscu, na pewno coś znajdziecie bez rezerwacji. Po zwiedzaniu się wyśpicie i rano do Polski na raz już będzie łatwiej.
Miłych wakacji. Ja jadę tydzień przed Wami. Pozdr.