Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Pag, małe dziecko i ten pierwszy raz

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
studeo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) studeo » 18.04.2011 20:14

Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Od jakiegoś czasu czytam intensywnie forum - dokładnie od momentu, kiedy wraz z Żonką udało nam się ustalić cel tegorocznych wakacji - no i padło na Cro....

Jedziemy w trójkę - ja, Żonka i dwuipółletni Kubuś. Jako cel wybraliśmy wyspę Pag - po obejrzeniu kilku relacji na forum bardzo nam się ta wyspa spodobała. Teraz czas znaleźć apartament.

Idealnie byłoby, gdyby apartament był zaraz przy morzu (najlepiej z plażą zdatną dla malutkiego dziecka). Wifi w apartamencie wskazane, choć niekonieczne. Szukamy raczej spokoju, z dala od hałaśliwych ulic czy dyskotek. Co do ceny, to myślałem o mniej więcej 40E za dobę. Termin wyjazdu: druga połowa czerwca, na jakieś 10 noclegów.

BARDZO byłbym wdzięczny za namiary na jakieś sprawdzone apartamenty na Pagu... Nie chcę jechać w ciemno, bo przyjedziemy prawdopodobnie wieczorem (chcę po drodze zatrzymać się na nocleg lub dwa w okolicy PN Plitvicke Jezera). Nie chciałbym z małym dzieckiem szukać wieczorem na gwałt noclegu....
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.04.2011 07:55

Po pierwsze, skoro czytałeś relacje, to mogłeś postarać się wygrzebać jakiś namiar na apartament albo kogoś w tamtych tematach zapytać, no ale nie będę Ci rzucał kłód pod nogi z racji tego że się przywitałeś bardzo serdecznie :wink: Tym niemniej, muszę Cię ciutkę zmartwić, bo ja na Pagu w Metajnie apartament na przełom lipca i sierpnia rezerwowałem w styczniu a już wtedy sporo w przyjaznych cenach było zajętych. 40 E za dobę, hmmm nie ukrywam że możesz mieć ciężko jeśli chcesz przez neta zarezerwować. Przejrzyj może zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. Ja znalazłem apartament taki jaki chciałem (mam nadzieję) znaleźć za 55E.

Dostałem na etapie poszukiwań takiego meila
Dear Ryszard,
I have free in term you wish. you may see at zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link as you wish. the price is 40 euros per day, 50 m from the main beach, air conditioned etc.

Mnie średnio podeszła ta oferta więc spasowałem, ale jeśli zależy Ci na niskiej cenie możesz spróbować :wink:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 19.04.2011 09:04

Rysio - on jedzie w czerwcu. Wg mnie spokojnie znajdzie coś do 40E. Dziecko jest małe - często liczą sobie za malucha mniej, lub wręcz bierze się dwójkę i turystyczne łóżeczko (jeśli dziecko sie jeszcze w takie mieści ;)).
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.04.2011 10:13

Wiem że to czerwiec, dlatego szansy na znalezienie nie przekreślam, chcąc bardziej zmotywować do intensywnego poszukiwania :wink: Tak czy inaczej widzę że w tym roku w Chorwacji turystów przybyło i to znacznie. Wiele rezerwacji było już zaklepanych na początku roku a do tego doszły dymy u Arabów :)
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 19.04.2011 19:12

Witam
Mam znajomą która organizuje rejsy po HR i już około marca niektórzy Chorwaci podnieśli ceny po rezygnacji rodaków z wyjazdów do Egiptu itp. widząc jakie jest zainteresowanie ich krajem...
Na pewno ten kierunek w tym roku będzie bardziej popularny niz dotychczas...
martynka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) martynka » 19.04.2011 22:08

Sprawdzone, ...

Byłem tu. Rysio
studeo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) studeo » 20.04.2011 17:22

Dzięki za odpowiedzi;

martynka, to barbati to chyba nie bardzo na moją kieszeń.

Nadal nie udało mi się znaleźć, więc rozszerzam teren poszukiwań - wyspa Pag oraz wszystko między Pagiem a powiedzmy Vodicami. Chodzi mi o miejsce już przez kogoś sprawdzone, zdatne dla małych dzieci (plaża z łagodnym spadkiem).

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone