Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Korcula, a może inna?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 24.04.2007 17:00

Marcin29 napisał(a):Saturnie drogi gdziez to zdjecie z avatarka zrobione bo woda wyglada majestatycznie!!!! 8O :oops:
pozdrawiam Krajana!

Wysepka Proizd obok Vela Luki, woda faktycznie ma kolor jak w avatroku :!: :coool: Serdecznie polecam :!: :hut: :papa:
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 24.04.2007 17:46

saturn_18 napisał(a):
Marcin29 napisał(a):Saturnie drogi gdziez to zdjecie z avatarka zrobione bo woda wyglada majestatycznie!!!! 8O :oops:
pozdrawiam Krajana!

Wysepka Proizd obok Vela Luki, woda faktycznie ma kolor jak w avatroku :!: :coool: Serdecznie polecam :!: :hut: :papa:

przyjacielu prosze o maila na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, napisz jak sie tam dostac z Korculi i czy tam sie gdzies da zakwaterowac?spodobalo mi sie.moze jakies zdjecia dasz? :oops:
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 11.06.2007 22:54

Mam pytanie, czy ktoś był z Was na Korczuli w ciemno - czy można tak zaryzykować, w zeszłym roku nam sie udało z 3,5 miesięcznym dzieciątkiem - ale to było Ciovo. A jak jest na Korczuli w tej kwestii? Pozdrawiam - Basia (wyjazd 08.08 do 26.08)
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 11.06.2007 23:31

bjk napisał(a):Mam pytanie, czy ktoś był z Was na Korczuli w ciemno - czy można tak zaryzykować, w zeszłym roku nam sie udało z 3,5 miesięcznym dzieciątkiem - ale to było Ciovo. A jak jest na Korczuli w tej kwestii? Pozdrawiam - Basia (wyjazd 08.08 do 26.08)

Basiu jedziesz w szczycie sezonu i w dodatku rozumiem z małym dzieckiem. Ja na Twoim miejscu nie byłabym tak odważna jeśli chodzi o jazdę w ciemno. Byłam dwa lata temu na Korculi w miejscowości Prizba. Mieszkałam w apartamentach, do których namiar dostałam również od rybniczanina. Z tym, że są to apartamenty dla 4 osób i więcej. Jeśli chciałabyś jednak czegoś poszukać to polecam stronę www. korcula.net Znajdziesz tam wiele adresów . Musisz jeszcze pamiętać o tym, że Korcula jest znacznie dalej niż Ciovo, więc i dojazd też dłuższy. Życzę owocnych poszukiwań. Pozdrawiam Ewa Z. ( rybniczanka ) :D
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 12.06.2007 08:37

Dzieki Ewa,
Jak zdążyłaś się zorientować - nie boję ryzyka - a może w zeszłym roku poprostu nam się udało - może przenocujemy w tym roku gdzieś na trasie - pojadę napewno w ciemno, wiem trasa jest dłuższa, planujemy pojechać przez Węgry i BiH. Jaki jest najlepszy dojazd do Korczuli - promem na Peljesac i z Pejlesaca na Korczulę - nie ukrywam, że typ chyba jest najtańszy - jeżeli chodzi o przejazd promem, ale czy warto? Proszę o podpowiedź.
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 12.06.2007 13:39

Przejazd Split - Vela Luka to koszt ponad 50 euro, natomiast Orebic-Domince - kilkanaście euro. Jeśli planujesz nocleg po drodze to może przeprawiaj się z Orebica, a na drogę powrotną z Vela Luka lub samego miasta Korcula ( ale jeszcze drożej, bo są to linie dalekobieżne, z tym, że można wcześniej dokonać rezerwacji ) . Jeśli chciałabyś więcej informacji to pisz na mojego maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :D
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyspa Korcula, a może inna? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone