Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wycięte z "Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć..."

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
paulr
Cromaniak
Wycięte z "Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć..."

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 10.04.2014 16:51

zuczek171 napisał(a):dla mnie osobiście nawet lubię gdy sobie postoję w korku , zapalę papieroska , nózki wyprostuję i stoję rozmawiam z pasażerami ;P i o to chodzi przecież . na wakacjach nie gnamy na chama jak najszybciej . rok temu pojechałem swoim e36 328. mimo ze to auto potrafi szybko jeżdzić . to w polsce 130 max a poza polska przepisowo ;D dla mnie najpiekniejsza jest podróż niz dojechanie do celu :) wiec jak jedziecie i postoicie trochę w korku to wyluzujcie gumę i cieszcie się wakacjami :) otwórzcie okno popatrzcie na widoczki :) jak ja stałem to z Polakami trochę porozmawiałem . :) sorrki ale rozpisałem się xD

Zaczniesz jeździć z dziećmi to zrozumiesz że lepiej jechać nawet i gdzieś na około, wolniej i często robić postoje na parkingach gdzie spokojnie i w miarę bezpiecznie dzieci mogą wyjść i też w spokoju sobie odpocząć:) tym bardziej że nie znalazłem jeszcze wygodnego fotelika dla starszych dzieci , wszystkie podstawki są znacznie twardsze od fotela samochodowego, więc dziecku tak czy tak częściej trzeba zrobić przerwę, nie wyobrażam sobie by w korku małe dziecko wychodziło z samochodu, chodziło między innymi samochodami,, które w przeciwnym kierunku mogę poruszać się dość szybko.
Dlatego ja się nigdy nigdzie nie spieszę. Ale jak się da to wolę jechać na okrągło, przez jakieś wsie itp niż stać na autostradzie w korku. Przy
Inna sprawa że polskie granice jakieś cudowne:)używane samochody które pokonują ją stają się lepsze nowsze, mają mniejsze przebiegi itp, natomiast kierowcy, który opuszczają te granice nagle zaczynają sobie przypominać co to ograniczenia itp:)
zuczek171
Globtroter
Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuczek171 » 11.04.2014 09:19

masz rację jak z dziećmi to tak . Wiesz jak ukarają Cię w polsce to się jeszcze moze dogadasz , a w ostateczności zapłacisz mandat po przyjezdzie z wakacji . ale juz za granicą . musisz płacić mandat na miejscu . zapłać mandat np. 100 E to już jest ubytek w portfelu i na wakacjach się to odczuje.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.04.2014 09:56

Co znaczy, że sie dogadasz? Chodzi ci o to, że dasz łapówkę?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.04.2014 09:58

Bocian napisał(a):Co znaczy, że sie dogadasz? Chodzi ci o to, że dasz łapówkę?

Ale to i tak w plecy.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.04.2014 09:59

jara napisał(a):

Ale to i tak w plecy.

Przede wszystkim to przestępstwo.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.04.2014 10:07

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

Ale to i tak w plecy.

Wiem. Dlatego napisałem, że mało opłacalne.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.04.2014 10:19

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

Ale to i tak w plecy.

Wiem. Dlatego napisałem, że mało opłacalne.

Myślałem, że chodzi Ci o wymiar finansowy :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.04.2014 10:26

Bocian napisał(a):Myślałem, że chodzi Ci o wymiar finansowy :)

Jak mam zapłacić 300, a zapłacić mogę 100 do "łapy"? Nie wiem, nigdy nie trafiłem na takiego, coby mi to zaproponował. A sam nie widzę powodu, aby to robić. Nie wiem, może jakbym miał górną granicę punktów karnych? Ale tak. Raz mnie strzelili, darowali z własnej woli. Drugi raz nagrali, wjechali za mną do roboty, huknęli mandat. I na razie spokój. 6 punktów w lipcu zejdzie i luz :lol:
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 11.04.2014 15:02

jara napisał(a):

Jak mam zapłacić 300, a zapłacić mogę 100 do "łapy"? Nie wiem, nigdy nie trafiłem na takiego, coby mi to zaproponował. A sam nie widzę powodu, aby to robić. Nie wiem, może jakbym miał górną granicę punktów karnych? Ale tak. Raz mnie strzelili, darowali z własnej woli. Drugi raz nagrali, wjechali za mną do roboty, huknęli mandat. I na razie spokój. 6 punktów w lipcu zejdzie i luz :lol:

każdy do tego podchodzi inaczej... ale ryzykować większymi problemami za 200zł :) Ja tam po prostu jak jadę to wiem za ile jak by mnie złapali :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.04.2014 15:09

paulr napisał(a):
jara napisał(a):

każdy do tego podchodzi inaczej... ale ryzykować większymi problemami za 200zł :) Ja tam po prostu jak jadę to wiem za ile jak by mnie złapali :)

Dokładnie :lol:
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 11.04.2014 15:21

W temacie "dogadania" z policją. W naszym kraju z policjantem można ewentualnie podyskutować, uprosić niższy wymiar kary lub tylko upomnienie. Takie ludzkie zachowanie naszych policjantów i nasze wynikające z tego przyzwyczajenia mogą być zgubne za granicą. Tam o jakiejkolwiek dyskusji z policjantem nie ma mowy a próby "dogadania" mogą zakończyć wyjazd i zamienić apartament nad Jadranem w inne mało przytulne lokum dla proponującego. Dotyczy to i przekroczeń prędkości jak i winiet itp. A jeśli chodzi o korki aby ich uniknąć proponuję lot samolotem :oczko_usmiech: (taki mały żarcik)

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wycięte z "Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć..."...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone