Alen napisał(a):Witam
My również planujemy wyjazd tą trasą, w związku z tym mamy też kilka pytań;
Czy droga z Rzeszowa do Barwinka jest po remontach?
Czy vinetki na Słowację kupowaliście na przejściu w Barwinku?
Proszę o podanie ceny podróżowana po autostradach z miasta MISZKOLC do granicy Chorwackiej? Będę jechał w lipcu drogą M30, M3, M0 i M7 )
Czy cena Vinety 1530 HUF(4dni) dotyczy wszystkich autostrad które wymieniłem?
Czy może na każdą autostradę trzeba mieć oddzielną vinetę?
I jeszcze najważniejsze;
Czy jadąc przez Budapeszt jechałeś nową obwodnicą M0 do M7 czy przez centrum?
Którędy lepiej i szybciej.
Z tego co obliczyłem jadąc M0 z M3 do M7 dokładamy sobie jakieś 40km Tylko czy warto ?
Ile czasu zajeło ci przejechanie Słowacji a ile Węgier ? Rozumiem że prędkości nie przekraczałeś
Jezeli chodzi o dorgę rzeszów barwinek to nie wiem - ja jechalem z mielca na ropczyce,wiśniową do krosna. Od krosna do granicy jest ok - w dukli jest kawałek jezdni ze zwęzeniem do jednego pasa i co za tym idzie trzeba nieraz postac chwile na światłach. Winietke na słowacji kupowałem juz po słowackiej stronie (w budce za przejściem granicznym). Jezeli chodzi o węgry to polecalbym winietke 10 dni (bo trzeba jakos wrocic a wychodzi taniej niz 2 po 4 dni - no chyb a ze wracacie którędys indziej) - z tego co mi wiadomo winietka dotyczy wszystkich dróg (nie spotkałem sie z oddzielną jakaś) - miałem po drodze nawet rutynową kontrol policyjna i nikt sie do niczego na szczescie nie przyczepił:) A i jeżeli jedziecie na KRK to po zjeździe z autostrady proponuje dać odpocząć autu (silnikowi i hamulcą) bo do mostu na KRK trzeba pokonać 600 metrów w dół (z wyssokości około 700m.n.p.m do 100m.n.p.m. kretymi i wąskimi serpentynami:)

.png)
.png)
.png)