napisał(a) mada1 » 12.02.2009 18:34
Willę Rafaela polecam z czystym sumieniem. Byłam tam w sierpniu 2007. Tylko 2 apartamenty, piękny ogródek z grilem. Za klimatyzacje nie pobierali dodatkowej opłaty (co chyba nie jest zbyt częste). My mieszkaliśmy na parterze. Właścicielka jest przemiła, pojawia się co kilka dni zapytać, czy czegoś potrzeba. Na naszą prośbę przyniosła nam rybki na grilla i mule, które sami gotowaliśmy. Po drugiej stronie ulicy jest market, obok piekarnia. Do plaży Trstenica jakieś 5 min spacerem. W Orebicu jest dużo knajpek z owocami morza, pizzą. Ja polecam pizzerie przy plaży Trstenica (nie pamiętam nazwy), schodzi się schodkami w dół, restauracja jest nad samym morzem. No i obowiązkowo wypad na Korculę (łódki kursują z portu co 1/2 godz.). Jedyny problem jaki miałam to mała ilość owoców i ich wysoka cena.
Normalnie wam zazdroszczę. My szukamy czegoś w środkowej Dalmacji, no i nic nie spełnia naszych wymagań (chyba trochę wygórowanych przez "Rafaelle").
Jeśli masz jakieś pytania, pisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl