Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2009 - Orebic willa Rafaella

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 12.02.2009 18:16

Witam.

W lipcu wybieramy się do Chorwacji po raz pierwszy. Jedziemy do Orebica i będziemy mieszkać w willi Rafaella.

W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś z forumowiczów był tam? Ewentualnie jakieś sugestie co do samej miejscowości. Jakieś fajne knajpki, itd.

Pozdrawiam
Rafał
mada1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mada1 » 12.02.2009 18:34

Willę Rafaela polecam z czystym sumieniem. Byłam tam w sierpniu 2007. Tylko 2 apartamenty, piękny ogródek z grilem. Za klimatyzacje nie pobierali dodatkowej opłaty (co chyba nie jest zbyt częste). My mieszkaliśmy na parterze. Właścicielka jest przemiła, pojawia się co kilka dni zapytać, czy czegoś potrzeba. Na naszą prośbę przyniosła nam rybki na grilla i mule, które sami gotowaliśmy. Po drugiej stronie ulicy jest market, obok piekarnia. Do plaży Trstenica jakieś 5 min spacerem. W Orebicu jest dużo knajpek z owocami morza, pizzą. Ja polecam pizzerie przy plaży Trstenica (nie pamiętam nazwy), schodzi się schodkami w dół, restauracja jest nad samym morzem. No i obowiązkowo wypad na Korculę (łódki kursują z portu co 1/2 godz.). Jedyny problem jaki miałam to mała ilość owoców i ich wysoka cena.
Normalnie wam zazdroszczę. My szukamy czegoś w środkowej Dalmacji, no i nic nie spełnia naszych wymagań (chyba trochę wygórowanych przez "Rafaelle").
Jeśli masz jakieś pytania, pisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 12.02.2009 19:04

No my będziemy mieszkać na I piętrze. Wydawało nam się że ładniejszy widok z tarasu jest na I piętrze. Właśnie głównie chciałem spytać o właścicieli. Musi być wszystko ok tam bo bardzo dużo rezerwacji mają. A czy w Orebicu jest stacja z gazem lpg? a dojazd do willi trudny czy łatwo trafić?
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 12.02.2009 19:52

Stacja z gazem znajduje się po prawej stronie przy wjeździe do Orebica a wcześniej chyba w BIH w Neum
mada1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mada1 » 12.02.2009 20:02

Do willi trafisz bardzo łatwo: początek Orebica przy głównej ulicy po lewej stronie, prawie naprzeciwko marketu Studenac (chyba to był Studenac). Przy willi wisi tabliczka z nazwą.
Ulicą się nie przejmujcie, mimo że to główna to nie jest bardzo ruchliwa, i nie jest głośno.
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 12.02.2009 20:07

Serdecznie dzięki za wszelkie informacje. Już się nie możemy doczekać tego wyjazdu a tu tyle czasu jeszcze. :(
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.02.2009 20:14

TU rozmieszczenie stacji z gazem "proplin"na terenie Hr. Może się przyda
A Tu wyszukiwarka stacji "Ina". (należy zaznaczyć rodzaj paliwa, jakiego poszukujemy).
Pozdrawiam
Maciek70
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek70 » 13.02.2009 18:26

HubertBiad napisał(a):Witam.

W lipcu wybieramy się do Chorwacji po raz pierwszy. Jedziemy do Orebica i będziemy mieszkać w willi Rafaella.

W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś z forumowiczów był tam? Ewentualnie jakieś sugestie co do samej miejscowości. Jakieś fajne knajpki, itd.

Pozdrawiam
Rafał

U Rafaeli w Orebicu byłem już 2 razy (w lipcu 2007 i w 2008 roku). Korzystałem z apartamentu dolnego, w następnym roku z górnego. Apartament na górze wydawał mi się fajniejszy. Co prawda bezpośredni widok na morze zasłania sąsiedni dom, ale trochę morza widać :D.
Gospodarze przemili, częstowali regionalną kolacją a Pan Stiepan zabrał nas na swoją łódkę i pokazał okolicę.
Na pewno jeszcze kiedyś pojedziemy do Rafaeli.
Z konob śmiało mogę polecić Peljeski Dwór (niedaleko poczty przy głównym deptaku).
maazak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maazak » 15.02.2009 20:01

HubertBiad napisał(a):Witam.

Pozdrawiam
Rafał

witam, właśnie szukam dwóch apartamentów dal dwóch rodzin (2+1). Nie wiesz - czy w sierpniu mają jeszcze wolne ? Czy mógłbyś podać namiar adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :lol: z góry dziękuję i pozdrawiam - miłego urlopu
autoklin
Globtroter
rafaella

Nieprzeczytany postnapisał(a) autoklin » 11.06.2009 15:25

Wybieramy się tam w czerwcu, więc po powrocie zdamy relację.
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 14.06.2009 11:56

Czy ktoś już w tym roku był w Orebicu? A może w willi Rafaella ktoś nocował? Chętnie zapoznałbym się z relacji z podróży do Orebica. My jedziemy za miesiąc ale już dziś myślami jestem na wakacjach.

Pozdrawiam.
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 14.06.2009 12:13

Jakie owoce można spotkać na peljesacu w połowie lipca?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.06.2009 12:24

HubertBiad napisał(a):Jakie owoce można spotkać na peljesacu w połowie lipca?

Takie same jak i w Pl w tym czasie.
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 14.06.2009 12:51

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
HubertBiad napisał(a):Jakie owoce można spotkać na peljesacu w połowie lipca?

Takie same jak i w Pl w tym czasie.

Myślałem że może coś bardziej egzotycznego o tym czasie. W końcu tam już jest pełnia lata chyba a u nas jakaś pora deszczowa tego roku :)
Mirek38
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirek38 » 16.06.2009 19:18

HubertBiad witam - pytanie mam też wyjeżdżamy 17 lipca co prawda okolice Trogiru dokładnie Kastel - jak jedziecie może razem, jedziemy pierwszy raz, chcemy jechać gdzieś z noclegiem po drodze Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone