Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2009 - Orebic willa Rafaella

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 16.06.2009 19:37

Mirek38 napisał(a):HubertBiad witam - pytanie mam też wyjeżdżamy 17 lipca co prawda okolice Trogiru dokładnie Kastel - jak jedziecie może razem, jedziemy pierwszy raz, chcemy jechać gdzieś z noclegiem po drodze Pozdrawiam

Witam.
No więc my jedziemy bez noclegu. Z pleszewa kierujemy się na częstochowę, Cieszyn. Potem na słowację - Cadca, Żylina, Bratysława. potem na Węgry - Gyor, veszprem i autostradą do samej chorwacji, potem już autostradą na samo południe. Skoro chcecie nocować to raczej nici ze wspólnej drogi.

Pozdrawiam.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.06.2009 06:22

HubertBiad napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
HubertBiad napisał(a):Jakie owoce można spotkać na peljesacu w połowie lipca?

Takie same jak i w Pl w tym czasie.

Myślałem że może coś bardziej egzotycznego o tym czasie.

A jakiej egzotyki się spodziewasz? To nie Afryka, ani nie Ameryka Południowa... tylko mediteran
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 17.06.2009 18:55

MYŚLAŁEM O GRANATACH, MANGO, MANDARYNKACH, CYTRYNACH ITD. OCZYWIŚCIE WISZĄCYCH NA DRZEWACH.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.06.2009 06:36

HubertBiad napisał(a):MYŚLAŁEM O GRANATACH, MANGO, MANDARYNKACH, CYTRYNACH ITD. OCZYWIŚCIE WISZĄCYCH NA DRZEWACH.

Granaty dojrzewają pod koniec września, w październiku.. teraz dopiero zawiązują się owoce, mandarynki owocują w zimie - koniec listopada, w grudzień (wiszą na drzewach, jeśli ktoś jeszcze nie zerwal od zimy), podobnie cytryny; teraz ewentualnie kiwi; mango w hr chyba się jednak nie uprawia (ewentualnie jednostkowo).
P.S. Nie krzycz proszę caps lockiem, to nie jest konieczne.
Pozdrawiam
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 18.06.2009 14:30

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
HubertBiad napisał(a):MYŚLAŁEM O GRANATACH, MANGO, MANDARYNKACH, CYTRYNACH ITD. OCZYWIŚCIE WISZĄCYCH NA DRZEWACH.

Granaty dojrzewają pod koniec września, w październiku.. teraz dopiero zawiązują się owoce, mandarynki owocują w zimie - koniec listopada, w grudzień (wiszą na drzewach, jeśli ktoś jeszcze nie zerwal od zimy), podobnie cytryny; teraz ewentualnie kiwi; mango w hr chyba się jednak nie uprawia (ewentualnie jednostkowo).
P.S. Nie krzycz proszę caps lockiem, to nie jest konieczne.
Pozdrawiam

Dzieki za info. Nie krzyczałem poprostu był wciśnięty a zauważyłem dopiero jak napisałęm i nie chciało mi się zmieniać. Sorki
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 19.06.2009 18:40

Mam takie pytanie. Wyczytałem że temperatury w lipcu są najwyższe a opady najmniejsze. Rzeczywiście tak jest? Czy zdarzają się takie dni w drugiej połowie lipca że cały dzień pada?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.06.2009 21:37

HubertBiad wszystko się może zdarzyć...choć jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się aby cały dzień padał deszcz.
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 19.06.2009 22:34

yskyerka napisał(a):HubertBiad wszystko się może zdarzyć...choć jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się aby cały dzień padał deszcz.

Dzieki za info. Tak pytam o tą pogodę bo jak patrze za okno to nie chce mi się aż wierzyć że tam może być tak ciepło.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.06.2009 22:48

Oj może, może :)
Wiesz, deszcze, burze, wiatry też tam są i że w lipcu czy sierpniu ani razu nie zagrzmi i nie spadnie kropla deszczu nikt Ci nie zagwarantuje niestety :) Zazwyczaj wygrzmi się, wypada i znów piękne słońce.
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 27.06.2009 22:02

Czy z Orebica lub z Korculi jest prom do Dubrownika?
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 27.06.2009 22:56

HubertBiad
Odkrywca
Re: rafaella

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 05.07.2009 21:19

autoklin napisał(a):Wybieramy się tam w czerwcu, więc po powrocie zdamy relację.

Witam. I jak po powrocie z Orebica? Proszę odezwij się może być na gg 9098521.

Pozdrawiam.

P.S Odliczamy już dni do wyjazdu.
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 05.07.2009 21:20

KumoterSzyszkownik napisał(a):Jest takowy. :wink:

forum/viewtopic.php?t=14524

Serdeczne dzięki za info. Ale jakoś to wszystko nie pasuje czasowo. A może autobus jest z Orebica do Dubrownika? W zasadzie to pewnie i tak autkiem skoczymy bo będzie pewnie taniej.
autoklin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) autoklin » 07.07.2009 09:59

HubertBiad napisał(a):
autoklin napisał(a):Wybieramy się tam w czerwcu, więc po powrocie zdamy relację.

Pozdrawiam.

Willa Rafaela jest super miejscem na odpoczynek: uroczy ogródek, czysto i świeżo, a gospodarze przesympatyczni i bardzo gościnni. Nie sposób być niezadowolonym. Moglibyśmy znów pakować walizy i wracać do Orebica.
Życzę Ci tylko lepszej pogody, bo nam niezbyt dopisała, niestety :cry: Ale i tak było fajnie, jak to w Cro. Pozdrawiamy i życzymy udanego wypoczynku. Jeśli będziesz miał pytania, pisz.
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 07.07.2009 14:23

autoklin napisał(a):
HubertBiad napisał(a):

Pozdrawiam.

Willa Rafaela jest super miejscem na odpoczynek: uroczy ogródek, czysto i świeżo, a gospodarze przesympatyczni i bardzo gościnni. Nie sposób być niezadowolonym. Moglibyśmy znów pakować walizy i wracać do Orebica.
Życzę Ci tylko lepszej pogody, bo nam niezbyt dopisała, niestety :cry: Ale i tak było fajnie, jak to w Cro. Pozdrawiamy i życzymy udanego wypoczynku. Jeśli będziesz miał pytania, pisz.

A więc mam kilka pytań.

1. Czy są sztućce, kubki, talerzyki, garnki dla 5 osób w apartamencie?
2. Czy targ rybny znajduje się przy markecie naprzeciwko Rafaelli?
3. Jak wygląda sam przyjazd tzn. Stiepan jest na miejscu czy trzeba dzwonić?
4. Po jakim kursie kupowaliście kuny w Orebicu?
5. Jak daleko jest stamtąd do plaży?
6. Czy można wypożyczyć u właścicieli leżaki? Jeśli nie to gdzie?
7. Czy daleko jest do centrum?
8. Jakie ceny są w markecie naprzeciwko?
9. Jaką konobę polecacie?
10. Czy na granicy mocno Was trzepali?

No i jeszcze może jakieś spostrzeżenia co zabrać ze sobą, czego tam brakuje itd.?

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje 2009 - Orebic willa Rafaella - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone