Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W ciemno koniec sierpnia czy jednak wrzesień?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pavio
Odkrywca
W ciemno koniec sierpnia czy jednak wrzesień?

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 26.03.2008 09:22

Witam.W tym roku po raz pierwszy wybieramy się do Chorwacji(okolice Makarskiej).Aby maksymalnie obciąć koszty,zaznać spokoju,mieć duży wybór kwatwer i uniknąć korków zdecydowaliśmy się na wrzesień ,konkretnie wyjazd w poniedziałek pierwszego.Jednak ostatnio zaczęło chodzić nam po głowie aby przyspieszyć wyjazd o parę dni czyli np. na czwartek 28 sierpnia.Czy sądzicie że jadąc w ciemno będzie już wolna wystarczająca ilość apartamentów abty trochę poprzebierać i potargować cenę czy jednak musimy czekać do wrzesnia?
Dziękuję za wszelkie sugestie.Pozdrawiam
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 26.03.2008 12:46

W drugiej połowie sierpnia jest najwięcej turystów. Chyba nie ma sensu być w czwartek lub w piątek na miejscu ( 28,29.08 ) bo może okazać sie, że większość z apartamentów będzie zajętych do soboty, a goście wyjadą dopiero rano .

Ja bym przyjechał w sobotę ( 30. 08 ) z samego rana. :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.03.2008 13:34

Zawsze jeździliśmy między 28sierpnia a 1wrzesnia i nie było problemów z apartamentami.
Jednak jak przyjeżdżaliśmy po 1wrzesnia to było ich więcej i ceny niższe:)
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 26.03.2008 14:32

Rozumiem, że chcesz zminimalizować koszty, miec spokój. Ale dlaczego Makarska. To przecież miejscowy Sopot knajpy, dziki tłum i dyskoteki.
Polecam zdecydowanie początek września, ale nie w Makarskiej.
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 26.03.2008 16:18

daisykf napisał(a):Rozumiem, że chcesz zminimalizować koszty, miec spokój. Ale dlaczego Makarska. To przecież miejscowy Sopot knajpy, dziki tłum i dyskoteki.

Napisałem okilice Makarskiej.Myślę o Mimicach,Pisaku,Drasnicach-coś w tych klimatach.Będzie ok. na pierwszy raz?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.03.2008 20:12

pavio napisał(a):
daisykf napisał(a):Rozumiem, że chcesz zminimalizować koszty, miec spokój. Ale dlaczego Makarska. To przecież miejscowy Sopot knajpy, dziki tłum i dyskoteki.

Napisałem okilice Makarskiej.Myślę o Mimicach,Pisaku,Drasnicach-coś w tych klimatach.Będzie ok. na pierwszy raz?

W tych miejscowościach które wymieniłeś - będzie OK :D
Ja bym dodał jeszcze Stanici i Marusici, a nawet Brelę :D

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje