[quote="jackiller"]Sorry
Przeczytałem tylko pierwszy wpis autorki...
Zgadzam się w 100%. Chorwacja bije większość krajów EU i poza EU cenami DNIA CODZIENNEGO. Nie byłem ostatnio we Włoszech czy Hiszpanii ale myślę, że mógłbym podłożyć co nieco do ucięcia na pieniek, że tam jest "na codzień" taniej.
To jest troche jak z Turcją. Wyjazd taniocha AllInclusive w terminie 22.06-04.07 kosztował 2050zł a Alanyii. Ale co z tego jak na miejscu ceny masakrują. A tam kest jeszcze lepsze ku...stwo - tam w hipermarkecie przyjezdni płaca ceny z plakietki a chyba wszyscy Turasy maja karty rabatowe i płacą mniej.
Nie czytałem reszty wypowiedzi w tym poście poza kilkoma pierwszymi szyderczymi o termach w Słowacji i YumYumach, nie mniej jednak wygląda na to... że w CRO, ktoś w 3 miechy chce się dorobić rocznej pensyjki.
I TAK !!! - w tym roku - w wyniku zeszłorocznych takich właśnie przykrych doświadczeń cenowych zrozumiałem, dlaczego ludzie skrzynkami przywożą rodzime trunki, napoje etc...
Zrobiłem to samo (starczyło na tydzień ale to zawsze)
pozdro[/quote]
Dokładnie tak zgadzam się z Tobą.
Myślę ,że nie słusznie kilka osób siadło na gościa z Austrii, ma parawo mieć inne zdanie i je wyrażać, po to jest Forum.
Nie wydaje mi się , by kogo kolwiek obraził, natomiast on został obrażony, ja przynajmniej tak bym się poczuł.
... a w samym temacie ???Jadę już za 2 tygodnie po raz 12 do Chorwacji i niestety stwierdzam ,że ceny rosną i to jest fakt.To znaczy one już dawno wzrosły, teraz od ok 2-3 lat są na tym samym poziomie.
Ktoś wcześniej napisał ,że zakłada jakiś budżet wakacyjny i tego sie trzyma.Dokładnie tak postępuję , natomiast chodzi o to ,że budżet muszę rok rocznie zwiększać.
W roku ,jeżeli dobrze pamiętam 2000 , 4 osobową rodziną obskoczyłem Chorwację za 3,0-3,5 zł, dzisiaj ... każdy wie,co wcale nie oznacza ,że zrezygnuję z Chorwacji.
Powiem jeszcze tak ,nie miałem porównania cen z innymi krajami bo... jeżdżę przez ostatnie 10 lat tylko do CRO.
W tym roku zrobiłem krótki wypad w okolice Rzymu. i zostałem bez słowa jeżeli chodzi o ceny.
Niemalże wszystko w sklepie spożywczym było tańsze z wyjatkiem mięsa, serów i wędlin.Tańsze w porównaniu nawet z cenami polskimi, o chorwackich nie wspomnę.
pozdrav