Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Typujemy wynik meczu Austria - Polska

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 13.06.2008 16:44

kafur napisał(a):Kiedy Polacy będą już "spakowani" to co nam pozostaje......trzymać kciuki za Chorwatów proste 8)

ALE SZWABOM DOKOPALI!!!!! :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.06.2008 16:46

Koszmar ostatniej minuty oglądany i komentowany w Anglii.
Autor artykułu - Mallaidh to mój syn pracujący i mieszkający w Newcastle. :papa:
Ostatnio edytowano 13.06.2008 23:30 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 13.06.2008 23:07

Jurek napisał(a):
Maciej napisał(a):
Jurek napisał(a):Typuje wynik meczu z Croatią! 4 do 0, oczywiście dla chorwatów!!!! :lol:

Juras a mecz oglądałeś w ogóle czy tylko wynik znasz ? Bo obrażasz naszych piłkarzy. To ta łysa szmata w metroseksualnym błękicie załatwiła nam mecz, a nie nasi grajkowie.
Takich "fauli" w polu karnym są dziesiatki w każdym meczy, jakby teb Angol w swojej ojczyźnie gwizdnął takiego karniaka to więcej by nie posędziował.
Jestem wściekły :evil: :evil: :evil:
W poniedziałek mecz Pol-Cro oglądam w knajpie w HR, będzie ostro :twisted: :wink:

Macieja mecz oglądałem, jeden i drugi!!!! Paru piłkarzy tam było, a reszta z łapanki z ławek rezerwowych! Podziwiam Was za to, że jak coś z nieba spada to bierzecie , (bramka ze spalonego), a jak to samo niebo (karny) zabiera to krzyczycie, że Was okradają! Przypomina mi to Kalego z Pustyni i w puszczy. Macie pretensje do sędziego, że wypatrzył wynik meczu. Wynik meczu jest zawsze ewidentny do pracy jaką wykonują piłkarze na boisku! Skreślcie bramkę ze spalonego i z karnego i co wtedy, gdzie ci piłkarze co mówili, że na Austrii sobie odbiją mecz z Niemcami. I kto tu nam załatwił wynik? Została tylko ręka w nocniku hahahahahah!!! Szkoda już słów! Chorwacja w-ce mistrzem europy!!!!

Wielki szacun dla kiboli!!!!!

Nie wiem na ile się interesujesz piłką ale w chwili obecnej przepis o spalonym jest trochę inaczej interpretowany.
W związku z czym że Saganowski oddawał strzał nie zaś podawał do zawodnika na spalonym, o nim nie może być mowy gdyż w momencie akcji(strzał) zawodnik tylko przebywał na spalonym, nie uczestniczył w akcji. Kontynuując po kontakcie piłki z bramkarzem-obronie strzału- zawodnik z nr 20 dobił piłkę.
Chodzi o to ze teraz zawodnik nie uczestniczący w akcji a stojący na spalonym nie zostaje odgwizdany.
Przykład: dwie akcje w meczu Polski z Niemcami- liniowy i główny nie patrzy na tego który na spalonym stoi a na tego który wybiega zza obrońców. W czasie kontyuacji akcji ten ze spalonego włącza się do akcji.
Nadal jesteś pewien co do tego spalonego?
Bo błędnego podyktowania karnego chyba nie kwestionujesz?:)))
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 14.06.2008 06:45

Analizowano bramkę dla Polski przez fachowców z innych krajów,większość twierdziła że był spalony,wczoraj czytałem wypowiedzi dwóch sędziów włoskich w necie{nie mogę znależć dzisiaj bo bym przytoczył lub wkleił}w/g nich też był spalony.
Nie ma co medytować,nasza piłka na turnieju jest żenująca i tyle.
Nawet gdyby wygrali 1:0 to i tak Chorwaci nam dokopią.Teraz wszyscy mają pretensję do sędziego,naszym nie chciało się grać i tyle,grał tylko Saganowski,Roger i Boruc reszty nie było,nabrali od groma kasy za reklamy to po co grać.Czas na zmiany.
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 14.06.2008 07:35

mireks napisał(a):Analizowano bramkę dla Polski przez fachowców z innych krajów,większość twierdziła że był spalony,wczoraj czytałem wypowiedzi dwóch sędziów włoskich w necie{nie mogę znależć dzisiaj bo bym przytoczył lub wkleił}w/g nich też był spalony.
Nie ma co medytować,nasza piłka na turnieju jest żenująca i tyle.
Nawet gdyby wygrali 1:0 to i tak Chorwaci nam dokopią.Teraz wszyscy mają pretensję do sędziego,naszym nie chciało się grać i tyle,grał tylko Saganowski,Roger i Boruc reszty nie było,nabrali od groma kasy za reklamy to po co grać.Czas na zmiany.

Ja nie mam pretensji do sędziego. Nie takich "potentatów" jak my juz niesłusznie wywalono przez złe sędziowanie na takich imprezach.
Wczoraj jak zauważyłeś takiego samego głupiego karnego dostali w praezencie Rumuni. Piłkarze oszukuja na boisku i sędzia przy szybkiej grze nie jest w stanie wszystkiego wyłapać. Należy jak najszybciej wprowadzić zapis i powtórki- ze lobby sędziowskie nie chce się na to zgodzić to ja wiem.
Nie umiejsza to jednak wcale ogromnego błędu sedziego Webba i niesłusznie podyktowanego karnego.
Co do spalonego ogromna ilość tych "fachowców" z polsatu to zenujący mitomani począwszy od Borka, Kołtonia a kończąc na Świerczewskim i Hajcie. Sędziowie "fachowcy" nigdy nie krytykują działania arbitrów-swoich kolegów bo to jedna klika, jeden pies jak np. lekarze- żaden nie wypowie się praktycznie na temat błędu drugiego. Więc ich nie słuchaj raczej bo prawdy nie powiedzą:))).
UEFA uczulała na symulowanie zawodników panów arbitrów i jak narazie kiepsko im idzie to sędziowanie na euro. Jak dodam jeszcze ślepotę Niemca i brak karnego za rękę Holendra to wyjdzie mi obraz taki ze sedziowanie jest najgorsze z wszystkiego na tym Euro.
Wedle wytycznych UEFA i zmian wprowadzonych w przepisach dla spalonego- SPALONEGO NIE BYŁO.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 14.06.2008 08:09

Nie pisałem o fachowcach z naszego kraju,z naszego kraju to mogę posłuchać tylko Jacka Gmocha,w większości z tobą się zgadzam,czy był spalony czy nie było,czy był karny czy nie było i tak to nic nie zmienia,decyzja sędziego jest nie odwołalna i tyle,stało się i kropka,mądrzy Polacy po szkodzie.Teraz będzie się lepiej oglądało bez naszych,po co się denerwować.
Za 8 dni wyjazd do Chorwacji,finał zobaczę na miejscu,myślę że będzie to Chorwacja-Holandia.
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 14.06.2008 09:17

Kraja napisał(a):
Krzyżak napisał(a):
makosm napisał(a):ale sędziowanie to jakiś skandal- ewidentnie było pod gospodarza

Co do karnego - to zgoda. Za takie coś nie dyktuje się karnego - choć faul był :!:

Pamiętaj jednak, że bramka dla Polaków - to był ewidentny spalony.

Pozdrawiam

To chyba jednak nie był spalony.
Wg nowych przepisów spalony jest tylko wtedy gdy zawodnik do którego jest kierowane podanie jest za plecami ostatniego obrońcy (wcześniej jakikolwiek zawodnik) - w tym przypadku był strzał na bramkę i odbicie piłki przez bramkarza - NIE BYŁO SPALONEGO bo to nie było podanie.

Ta nowa interpretacja wprowadziła - niestety - duże zamieszanie.
Czy to był strzał czy podanie. Raczej strzał. Niemniej - Roger pozostawał najbliżej bramki w momencie strzału/podania czyli był na spalonym (odniósł z tego korzyść).

Inny przykład - jest strzał z rzutu wolnego, inny zawodnik będąc na pozycji spalonej w momencie strzału - dobija (po interwencji bramkarza) i strzela gola. Taki gol nie zostaje uznany (wg mnie słusznie).

Czym (w gruncie rzeczy) różni się powyższa sytuacja od omawianego gola Rogera?
Wg mnie - niczym.

Pozdrawiam
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 14.06.2008 11:03

Krzyżak napisał(a):
Kraja napisał(a):
Krzyżak napisał(a):
makosm napisał(a):ale sędziowanie to jakiś skandal- ewidentnie było pod gospodarza

Co do karnego - to zgoda. Za takie coś nie dyktuje się karnego - choć faul był :!:

Pozdrawiam

Wg nowych przepisów spalony jest tylko wtedy gdy zawodnik do którego jest kierowane podanie jest za plecami ostatniego obrońcy (wcześniej jakikolwiek zawodnik) - w tym przypadku był strzał na bramkę i odbicie piłki przez bramkarza - NIE BYŁO SPALONEGO bo to nie było podanie.

Czy to był strzał czy podanie. Raczej strzał. Niemniej - Roger pozostawał najbliżej bramki w momencie strzału/podania czyli był na spalonym (odniósł z tego korzyść).

Inny przykład - jest strzał z rzutu wolnego, inny zawodnik będąc na pozycji spalonej w momencie strzału - dobija (po interwencji bramkarza) i strzela gola. Taki gol nie zostaje uznany (wg mnie słusznie).

Wg mnie - niczym.

Pozdrawiam

Owszem, wprowadziła wiele zamieszania.
Mnie się wydaję że jeśli w momencie wykonywania rzutu wolnego(strzał na bramkę) i interwencji bramkarza zawodnik stojący na spalonym z tego spalonego zejdzie i wbiegnie po interwencji(tak było w przypadku Rogera- w momencie interwencji na spalonym napewno nie był) to bramka niekoniecznie musi zostać uznana. Problem w tym że piłka jest coraz szybsza i błędy sedziów będą się mnożyć jeszcze bardziej. Nie rozumiem po co kombinują z jakimiś wytycznymi jak ich potem nie przestrzegają.
Osobiście uważam że mogliśmy wygrać i sędzia nie zachował się w porządku ale cóż, Austria to gospodarz i odpadnięcie jej naraziłoby UEFA na milionowe straty liczone w euro. Dlatego sędzia przekręcił mecz. Szukał tego karnego i znalazł. Myślę że tam gdzie chodzi o ogromne pieniądze nie ma skrupułów dotyczacych uczciwosci.
Nadal jednak nic straconego. Polaków stać aby wygrać z osłabioną Chorwacją np 3:1, Austrię stać na wygranie z osłabionymi Niemcami.
Już tyle się działo choćby nawet w tym Euro że uwierzę we wszystko. Nawet w awabs biało-czerwonych choć jest praktycznie niemożliwy.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 14.06.2008 11:20

Wszyscy, którzy mają pretensje do sędziego niech sobie odpowiedzą na 2 pytania:
1) Czy Polska była lepsza od Austrii?
2) Czy Polska pokazała cokolwiek na EURO 2008 poza dziadostwem?

Dla mnie odpowiedź na oba w/w pytania brzmi zdecydowanie: "NIE".

Ale, OK, można bredzić że jesteśmy najlepsi i tylko przez sędziego nie zostaliśmy mistrzami Europy... :lol: A jeszcze jak wygramy wysoko z rezerwami Chorwacji to już w ogóle wszyscy w to uwierzą :P
Zejdzcie panowie na ziemię - nasza reprezentacja jest drewniana; tylko Leo i Boruc reprezentują poziom porównywalny z konkurencją a to za mało żeby się liczyć.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 14.06.2008 11:31

A jak znam nasze polskie piekiełko to będą głosy , sugestie żeby odwołać Leo , tak jak nawet na tym forum.[/quote]
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 14.06.2008 14:13

Torac napisał(a):A jak znam nasze polskie piekiełko to będą głosy , sugestie żeby odwołać Leo , tak jak nawet na tym forum.
[/quote]

Byłby to błąd.
Polskiej piłce potrzebny jest właśnie ktoś z zagranicy, niebędący w PZPN-owskich "układach".

Osobiście nie uważam Leo za jakiegoś fachowca z najwyższej półki, niemniej na tle polskiej myśli szkoleniowej (o ile w ogóle coś takiego istnieje) jawi się jako zbawca polskiej piłki na poziomie reprezentacji.

Po tych mistrzostwach paru zawodników z pewnością odejdzie, nowych "orłów" na horyzoncie brak, a ci co stanowią tzw. zaplecze reprezentacji to jedynie wyrobnicy. Zawodnicy są w niego zapatrzeni, jest dla nich autorytetem. Warto dać Leo szansę dłużej popracować. Bo z drugiej strony to kto miałby zostać trenerem reprezentacji z Polski? Poza Kasperczakiem (ale to raczej francuska myśl szkoleniowa) nie widzę żadnego kandydata.

Pozdrawiam
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 14.06.2008 14:30

niezawodny napisał(a):Wszyscy, którzy mają pretensje do sędziego niech sobie odpowiedzą na 2 pytania:
1) Czy Polska była lepsza od Austrii?
2) Czy Polska pokazała cokolwiek na EURO 2008 poza dziadostwem?

Dla mnie odpowiedź na oba w/w pytania brzmi zdecydowanie: "NIE".

Ale, OK, można bredzić że jesteśmy najlepsi i tylko przez sędziego nie zostaliśmy mistrzami Europy... :lol: A jeszcze jak wygramy wysoko z rezerwami Chorwacji to już w ogóle wszyscy w to uwierzą :P
Zejdzcie panowie na ziemię - nasza reprezentacja jest drewniana; tylko Leo i Boruc reprezentują poziom porównywalny z konkurencją a to za mało żeby się liczyć.

1. Polska była lepsza w przebiegu całego meczu od Austrii- chyba oglądałeś inny mecz kolego.
2. Tu też nie masz racji. Polacy należą do najsłabszych w tym turnieju i to było wiadome jeszcze przed mistrzostwami. Z Niemcami toczyli równorządny pojedynek(55-45 dla Niemców) i chyba tu tez oglądałeś co innego, z Austrią zaś pierwsze 25 min było tragiczne a pozostałe 60 min Polacy mieli przewagę. Wskaż mi jakąś groźną sytuację z drugiej połowy ze strony Austrii poza idiotycznym karnym. Słucham :)?
Czy chcesz czy nie na Euro nie ma słabych drużyn co widac po Rumunach, Turkach czy Szwajcarach- druzynach nie lepszych od Anglii, Serbii, Ukrainy czy Szkocji-ich jednak na Euro nie ma, a my jesteśmy.
Bądź więc łaskaw nie wydawać niesłusznych opini jeśli kierujesz się tylko i wyłącznie polską marudnością lub tym bardziej niewiedzą :wink: .
Spójrz jak grają Włosi, Francuzi, Czesi:))) z którymi raczej nie mamy szans większych na zwycięstwa.
Z
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 14.06.2008 14:45

maadoox napisał(a):
Krzyżak napisał(a):
Kraja napisał(a):
Krzyżak napisał(a):

Pozdrawiam

Wg mnie - niczym.

Pozdrawiam

Owszem, wprowadziła wiele zamieszania.
Mnie się wydaję że jeśli w momencie wykonywania rzutu wolnego(strzał na bramkę) i interwencji bramkarza zawodnik stojący na spalonym z tego spalonego zejdzie i wbiegnie po interwencji(tak było w przypadku Rogera- w momencie interwencji na spalonym napewno nie był) to bramka niekoniecznie musi zostać uznana. Problem w tym że piłka jest coraz szybsza i błędy sedziów będą się mnożyć jeszcze bardziej. Nie rozumiem po co kombinują z jakimiś wytycznymi jak ich potem nie przestrzegają.
Osobiście uważam że mogliśmy wygrać i sędzia nie zachował się w porządku ale cóż, Austria to gospodarz i odpadnięcie jej naraziłoby UEFA na milionowe straty liczone w euro. Dlatego sędzia przekręcił mecz. Szukał tego karnego i znalazł. Myślę że tam gdzie chodzi o ogromne pieniądze nie ma skrupułów dotyczacych uczciwosci.
Nadal jednak nic straconego. Polaków stać aby wygrać z osłabioną Chorwacją np 3:1, Austrię stać na wygranie z osłabionymi Niemcami.
Już tyle się działo choćby nawet w tym Euro że uwierzę we wszystko. Nawet w awabs biało-czerwonych choć jest praktycznie niemożliwy.

Oczywiście sędziowanie w meczu Polska - Austria było kontrowersyjne, szczególnie karny, a w zasadzie okoliczności.
Niemniej nie to jest przyczyną słabego występu Polaków. Trafiłem co do joty wyniki Polaków nie dlatego, że nie mamy szczęścia, ale dlatego, że jesteśmy po prostu słabi. Pomijając kwestie wyszkolenia technicznego (które jest i tak słabsze niż Niemców i Chorwatów), na czym mam oprzeć swoją wiarę w Polaków? Na przygotowaniu fizycznym? W meczu trzeba przebiec co najmniej 10 km i to na dużej prędkości, intensywności. Który z naszych zawodników to wytrzymuje? Lewandowski, Krzynówek, Dudka, może Smolarek. Reszta - nie ma siły i popełnia szkolne błędy. Przecież taki Łobodziński po godzinie gry z Niemcami był "ledwo ciepły". Tempo gry - przeważnie jesteśmy wolniejsi o 1-3 km/h od naszych przeciwników. To oczywiście są pewne cechy genetyczne, ale też do wytrenowania.
Krótko powiedziawszy - fizycznie nie jesteśmy w stanie przeciwnika stłamsić, technicznie jesteśmy słabsi, to może taktyka? Niestety, nasza taktyka jest dość prosta do rozszyfrowania, przy tym kiepsko realizowana (obrońcy są zbyt blisko Boruca, zbyt duże odległości między formacjami, mała ruchliwość poszczególnych zawodników, gra na "alibi"). A wiąże się to z tym, że zawodnicy są przeciętnie przygotowani, często gorsi technicznie, nie potrafią przeciwnika zabiegać, że o wygrywaniu pojedynków jeden na jeden nie wspomnę. I tak koło się zamyka. Pewną receptą dla zawodników przeciętnie wyszkolonych technicznie jest przygotowanie fizycznie. Jak tego nie ma - to też nie ma co marzyć o zwycięstwach, nawet z Austrią.
Taka była i jest moja ocena potencjału Polaków.

Poza tym dlaczego sądzisz, że Chorwacja będzie osłabiona - bo ma zapewniony awans?
To może w takich okolicznościach zremisujemy (chyba, że się podłożą), bo w normalnych warunkach w zwycięstwo z Chorwacją nie wierzę, choć bardzo chciałbym się mylić.

Pozdrawiam
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 14.06.2008 15:09

Uważam że Chorwacja zagra w pierwszym składzie może prawie pierwszym,bo ani Niemcy ani Chorwaci nie chcą trafić na Portugalię,Chorwacji wystarczy remis.Chorwaci jak wyjdą z pierwszego miejsca widzę ich w półfinale a może i w finale.
Jeśli chodzi o naszą reprezentację uważam że w eliminacjach grali dużo lepiej niż w turnieju,jeśli chodzi o turnieje to od 1982r nigdy nie byliśmy przygotowani,mam nadzieje że to się zmieni na korzyść,czego życzę.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 14.06.2008 15:31

Kto chce może podpisać się tu:

PROTEST
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Typujemy wynik meczu Austria - Polska - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone