Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Wegry, czy Austrie?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
awram_
Croentuzjasta
Trasa przez Wegry, czy Austrie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 15.03.2009 15:07

Witam.

Wybieramy się w tym roku, po raz pierwszy do Chorwacji. Proszę o porady, którędy łatwiej dojechać z okolic Nowego Sącza na Pag.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2009 15:18

Temat już wielokrotnie był poruszany, poszukaj przez SZUKAJ. :lol:
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 15.03.2009 15:29

Dzięki poszukam, jednak chodzi mi głownie o przejazd przez Budapeszt. Czy naprawdę tak łatwo się jest pogubić? :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2009 15:58

awram_ napisał(a):Dzięki poszukam, jednak chodzi mi głownie o przejazd przez Budapeszt......

Dobrze Ci kolega wyżej mówił - poszukaj bo było (i to do znudzenia) i o Budapeszcie :lol:
awram_ napisał(a):....Czy naprawdę tak łatwo się jest pogubić? ....

Jak bedziesz kombinował to bardzo łatwo sie pogubić :wink:
Jak bedziesz jechał wg. oznaczenia dróg w Budapeszcie to nie widze możliwości, żeby sie zgubić :lol:
Kiedyś już o tym pisałem, nie chce mi się kolejny raz więc poczytaj o prostych zasadach obowiazujących w tym mieście: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=230667#230667
Możliwe, że w tym roku wreszcie zakończą roboty na obwodnicy M-0 - wtedy problem (pomimo jego braku :wink: ) z przejazdem przez miasto zniknie.
Choć w optymizm bym nie wpadał z końcem tych prac bo kończą już kilka dobrych lat :lol:

A na koniec przypominam o punkcie 1 regulaminu forum:
"Zanim wyślesz zapytanie sprawdź, czy ktoś już nie pytał o to samo - być może odpowiedź jest znana. Forum nie jest hot-line, gdzie otrzymasz odpowiedź na pytanie zadane 100 razy w tym samym tygodniu. Sporo odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz w dziale FAQ"
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 15.03.2009 16:02

awram_ napisał(a):Dzięki poszukam, jednak chodzi mi głownie o przejazd przez Budapeszt. Czy naprawdę tak łatwo się jest pogubić? :)

Nie wiem skąd ogólny strach przed Budapesztem. Przejeżdżałem przez to miasto wielokrotnie w drodze nad Balaton, a później do Chorwacji i nie rozumiem jak można się zgubić. Jeżeli chcesz jechać autostradą M7 cały czas prowadzą Cię znaki. Nie sposób zabłądzić. Jeżeli nie chcesz jechać autostradą to po przejechaniu Budapesztu trzeba skręcić na Erd na drogę nr 7 równoległą do autostrady ale nie polecam tego rozwiązania ze względu na liczne ograniczenia prędkości zwłaszcza w okolicach Balatonu. Realny czas przejazdu 160km to około 3 godzin. Zupełnie inny problemem to korki często występujące w Budapeszcie. No chyba ,że coś zmieniło się od 2007r kiedy to ostatnio jechałem tą trasą.
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 15.03.2009 16:06

I w tym miejscu mam dobrą wiadomość dla jadących przez Budapeszt - odcinek obwodnicy M0 między autostradami M3 i M4 jest czynny już od września ubiegłego roku. Zatem jadąc autostradą M2 lub M3 możemy skierować się na obwodnicę, ominąć całe miasto od południa i w zależności od dalszej trasy, zjechać z obwodnicy na M5 (Serbia), M6 (wsch. Chorwacja i Bośnia) lub M7 (Balaton i Chorwacja).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2009 16:31

awram_ napisał(a):Witam.

Wybieramy się w tym roku, po raz pierwszy do Chorwacji. Proszę o porady, którędy łatwiej dojechać z okolic Nowego Sącza na Pag.

Witam - znowu kolega pyta, gdzie jechać po raz pierwszy :wink:

W 2006 roku nie pojechałeś :?:

forum/viewtopic.php?p=139768&highlight=#139768

W 2007 roku brak postu na forum, ale może byłeś w Chorwacji :?:

Czy 2008 roku byłeś w Mimicach :?:

forum/viewtopic.php?t=18655&postdays=0&postorder=asc&start=40

Pozdrav.
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 15.03.2009 17:03

Janusz Bajcer napisał(a):
awram_ napisał(a):Witam.

Witam - znowu kolega pyta, gdzie jechać po raz pierwszy :wink:

W 2006 roku nie pojechałeś :?:

forum/viewtopic.php?p=139768&highlight=#139768

W 2007 roku brak postu na forum, ale może byłeś w Chorwacji :?:

Czy 2008 roku byłeś w Mimicach :?:

forum/viewtopic.php?t=18655&postdays=0&postorder=asc&start=40

Pozdrav.

:D heh no tak, byłem w tamtym roku na Pagu, ale byliśmy autokarem (więc nie interesowała mnie droga ;) ). W tym roku wybieramy się pod koniec czerwca-również na Pag, tyle, że własnym samochodem, stąd moje pytanie :wink: .

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2009 17:17

awram_ napisał(a)::D heh no tak, byłem w tamtym roku na Pagu, ale byliśmy autokarem (więc nie interesowała mnie droga ;) ). W tym roku wybieramy się pod koniec czerwca-również na Pag, tyle, że własnym samochodem, stąd moje pytanie :wink: .

Pozdrawiam

Jeśli jedziesz z okolic Nowego Sącza na wyspę Pag, to jedź przez Słowację i Węgry , natomiast przez Chorwację od Gorican do mostu Maslenica (gdzie zjeżdżasz na wyspę) masz trasę po autostradzie.

PS - a co z wyjazdem w 2006 roku, nie doszedł do skutku :?:
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 15.03.2009 17:32

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli jedziesz z okolic Nowego Sącza na wyspę Pag, to jedź przez Słowację i Węgry , natomiast przez Chorwację od Gorican do mostu Maslenica (gdzie zjeżdżasz na wyspę) masz trasę po autostradzie.

PS - a co z wyjazdem w 2006 roku, nie doszedł do skutku :?:

Wyjazd w 2006r, niestety nie doszedł do skutku. Natomiast w ubiegłym roku byliśmy 2 tygodnie - jesteśmy bardzo zadowoleni, i w tym roku zarezerwowaliśmy już kwaterę.

Odnośnie mostu "Maslenica" - to ten duży most, którym się wjeżdża się na Pag :wink: ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2009 18:13

awram_ napisał(a):Odnośnie mostu "Maslenica" - to ten duży most, którym się wjeżdża się na Pag :wink: ?

Nie - to most wcześniejszy, za którym zjeżdżasz na Pag

Most Maslenica

Paski most

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone