.png)
bruce willis napisał(a):dzięki Panowie za pomoc... czyli reasumując : Słowacja odżałować te 50 zł i kupić - jak trasa wtedy?... Węgry- nie trzeba (raz kilka lat temu jechałem i nie było źle), CR - nie trzeba.. BiH - trasa Doboj Zenica i A1 do Sarajeva i potem dół Mostar i Ploce? czy tak?
.png)
marecky81 napisał(a):bruce willis napisał(a):dzięki Panowie za pomoc... czyli reasumując : Słowacja odżałować te 50 zł i kupić - jak trasa wtedy?... Węgry- nie trzeba (raz kilka lat temu jechałem i nie było źle), CR - nie trzeba.. BiH - trasa Doboj Zenica i A1 do Sarajeva i potem dół Mostar i Ploce? czy tak?
A można się spytać jaki jest powód wyboru takiej młocarni?
.png)
.png)
.png)
.png)
zag napisał(a):Zawsze podziwiam ludzi którzy po kilkunastu godzinach jazdy samochodem "lubią oglądać po drodze jak ludzie mieszkają", szczególnie w trakcie jazdy nocnej.
Pudelek napisał(a):W nocy jest jeszcze ciekawiej, można zobaczyć rzeczy, których nie obejrzelibyśmy w dzień
więc wiadomo, czas się liczy), także po drodze spokój i luz, bez problemu był czas na oglądanie "jak ludzie mieszkają"..
), potem cały czas kierunek Varażdin.. jedzie się przyjemnie, a byłoby jeszcze lepiej gdyby nie radary... niespodzianką pod koniec Chorwacji był niezamierzony kierunek (GPS wybrał) na Słowenię (Lendava), do której dotarliśmy już po ciemku, ale przejazd przez SLO trwał krótko i wjechaliśmy na Węgry, opisałem już wyżej, że ten akurat przejazd nie wspominam dobrze, zaczęło padać i zrobiło się zimno (18'C, co przy 35'C w CRO było trochę szokiem), tutaj już było ciężko, za mną 10 godzin jazdy, deszcz i złe drogi, częsty brak namalowanych pasów był mocno kłopotliwy.. z Węgier pamiętam tylko Szombathely i wypatrywany kierunek Bratysława, przy czym GPS, znowu sam z siebie, skierował mnie przez Austrię (trasa 51).. na Słowacji było prosto, przejazd późną nocą i już jasnym świtem byliśmy w Zwardoniu. .png)
.png)
.png)
bruce willis napisał(a):zag napisał(a):Zawsze podziwiam ludzi którzy po kilkunastu godzinach jazdy samochodem "lubią oglądać po drodze jak ludzie mieszkają", szczególnie w trakcie jazdy nocnej.Pudelek napisał(a):W nocy jest jeszcze ciekawiej, można zobaczyć rzeczy, których nie obejrzelibyśmy w dzień
![]()
Moi Drodzy, nie ma co się śmiać ani współczuć...
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi