Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ten pierwszy raz...:)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.04.2011 19:09

consett0805 napisał(a):
Mam nadzieję że dom w okolicach Rogoźnicy dobrze że podsyłam ludziom namiarki?

super
bikerenko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikerenko » 03.04.2011 20:47

Ostanio byłem na nartach w Korbielowie więc o czasie podróży mogę coś powiedzieć. Bydgoszcz-Bielsko Biała da się zrobić w 7 godzin. 6 godzin to raczej wersja hard z wyprzedzaniem na trzeciego i very agresiv driving :) Od Łodzi już "gierkówką" jedzie się w miare szybko i spokojnie, najgorszy odcinek to dojechać do Łodzi i się przez nią przebić. Biorąc pod uwagę, że wyjeżdżasz ok. 14 w piątek dojedziesz do Łodzi w godz. 17-18 i to może być lekki dramat ale spokojnie przecież po co tracić nerwy na urlopie.

Za Łodzią już elegancja Francja i do samego Zwardonia praktycznie dwupasmówka. Także realnie patrząc te 7 godzin powinno styknąć do Bielska.

Byłem napalony na Hvar ale teraz już chyba podjąłem decyzje. Brela! Dobry wybór czy nie? Kolega z Grudziądza dobrze mówił o tym miejscu a ja na Rządzu mam rodzine to jakieś cenne wskazówki mile widziane :)

Pozdrawiam.
bikerenko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikerenko » 04.04.2011 11:53

Ma ktos może jakieś namiary na w miarę przystępne cenowo apartamenty dla 2 osób w Breli lub w niedalekiej okolicy?
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.04.2011 20:08

bikerenko napisał(a):Ostanio byłem na nartach w Korbielowie więc o czasie podróży mogę coś powiedzieć. Bydgoszcz-Bielsko Biała da się zrobić w 7 godzin. 6 godzin to raczej wersja hard z wyprzedzaniem na trzeciego i very agresiv driving :) Od Łodzi już "gierkówką" jedzie się w miare szybko i spokojnie, najgorszy odcinek to dojechać do Łodzi i się przez nią przebić. Biorąc pod uwagę, że wyjeżdżasz ok. 14 w piątek dojedziesz do Łodzi w godz. 17-18 i to może być lekki dramat ale spokojnie przecież po co tracić nerwy na urlopie.

Za Łodzią już elegancja Francja i do samego Zwardonia praktycznie dwupasmówka. Także realnie patrząc te 7 godzin powinno styknąć do Bielska.

Byłem napalony na Hvar ale teraz już chyba podjąłem decyzje. Brela! Dobry wybór czy nie? Kolega z Grudziądza dobrze mówił o tym miejscu a ja na Rządzu mam rodzine to jakieś cenne wskazówki mile widziane :)

Pozdrawiam.

Witam.
Powiem tak, a właściwie zacytuje kolegę Torac który, pomógł mi w zlokalizowaniu miejsca na podstawie zdjęć satelitarnych. Jest to miejsce, które zajmuje dumnie drugą lokatę na liście wszystkich miejsc na wypoczynek, jakie miałem do tej pory okazję sprawdzić, zobaczyć, poczuć, zakochać się. Jest to Jakirusa dzielnica Breli.
Nie żałuję swojego wyboru na piąte wakacje w Cro. Brela i jej najbliższe okolice mają wszystko to czego szukam w Chorwacji. W wielu opiniach jest uważa za najdroższą miejscowość w Cro i zlekka miałem obawy, a że preferuję jazdę w ciemno różnie mogło być. Alternatywą miała być w razie bólu cenowego Pisak lub Marusici, w obu miejscowościach pozwoliłem sobie na rekonesans i obie są jak najbardziej na TAK. Kto wie może właśnie tam nex time :D
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 04.04.2011 20:12

bikerenko napisał(a):Ma ktos może jakieś namiary na w miarę przystępne cenowo apartamenty dla 2 osób w Breli lub w niedalekiej okolicy?

W jakim terminie jedziesz?
Jeśli to nie sierpień jedź w ciemno, ja w zeszłym roku w 5 min dostałem na tacy apartament dla rodzinki za 35 euro po negocjacji z 40 8O
Faktem jest że był to sam początek lipca.
bikerenko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikerenko » 04.04.2011 21:43

Witeczka, mam w planie 12 lipca być na miejscu więc cały czas się wacham czy faktycznie zamawiać czy jechać w ciemno. Przy zamówieniu teraz te 50 euro wkleić a pewnie na miejscu mógłbym troche potargować. Wysłałem pare zapytań do ludków z Breli narazie jeden odpisał, że mam pisać po chorwacku bo "cerki ne ma w doma" lub jakoś tak :) a ja po chorwacku średnio :P
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 05.04.2011 15:17

bikerenko napisał(a):Witeczka, mam w planie 12 lipca być na miejscu więc cały czas się wacham czy faktycznie zamawiać czy jechać w ciemno. Przy zamówieniu teraz te 50 euro wkleić a pewnie na miejscu mógłbym troche potargować. Wysłałem pare zapytań do ludków z Breli narazie jeden odpisał, że mam pisać po chorwacku bo "cerki ne ma w doma" lub jakoś tak :) a ja po chorwacku średnio :P

Ciężko mi doradzić i brać odpowiedzialność, ale jeśli nie straszne jest ci że będziesz miał np 200m do morza zamiast 20m, nie straszne jest ci że te 200m będzie ostro pod górkę czy to schodami czy uliczką, Jest ci nie straszne że nie będziesz miał np klimatyzacji ( dla mnie jak się wie jak postępować wcale nie musi być- dodatkowa atrakcja za minimum 5 euro)
To jedź w CIEMNO dwie osoby zawsze znajdą miejsce.
Piszesz planujesz być tam 12 lipca moja rada taka bądź 11 i to do południa koniecznie.
Sądząc po tym że gorąco w Egipcie i Tunezji ni jak w mniejszym lub nieco większym stopniu odbija się to na cenach piszesz że za 50 masz namiary myślę że za 2 osoby będzie to standard w tym roku ale na miejscu zbijesz na pewno coś. Dlatego ważne aby być tam do południa.
bikerenko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikerenko » 05.04.2011 16:26

A może jakis namiar na sprawdzone apartamenty, Brela. Będe zobowiązany. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Ten pierwszy raz...:) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone