kizes napisał(a):Witam
Dopisałem się do jakiegoś istniejącego wątku, ale takie wątki "giną" a zależy mi na dobrych i pewnych informacjach wiec zakładam nowy temat:
W II połowie czerwca PIERWSZY RAZ wybieramy się do Chorwacji w składzie 4+2 dzieci (12lat).
Póki co padło na Pulę lub Rovinij.
Czy możecie polecić jakieś kwatery w tych miejscowościach, czy rezerwować wcześniej, czy jechać w ciemno?
Czy na pierwszy raz polecacie inne miejsce ? Jedziemy z Bydgoszczy i chcielibyśmy zamknąć się w 1500km max ale do 1300km to byłby ideał
Pozdrawiamy i liczymy na pomoc:) gdyż decyzja zapadła.
Miło by było również dowiedzieć się co zabrać (wyposażenie,jedzenie itp) gdyż jesteśmy kompletnymi laikami w temacie Chorwacja. Do tej pory Bałtyk był naszym morzem:)
Ja z rodzinką w ubiegłym roku pojechałem po raz pierwszy właśnie do Rovinj (Pule zaliczyliśmy do zwiedzania). Rovinj to moim zdaniem świetny wybór, przynajmniej w porównaniu z Pulą - jest mniejszy, luźniejszy i ma inny urok starówki.
Jeśli chodzi o odległośc, to do 1300 sie nie wyrobisz w żadne miejsce w Chorwacji. Mnie z Płocka wyszło dokładnie 1330 km (przez Cieszyn -Bratysławę - Wiedeń - Maribor - Koper). Z Bydgoszczy to będzie ok. 1500. Na Dalmację musiałbyś dodać ok. 300 km
Co do wyboru kwatery, to podobnie jak inni użytkownicy - radzę jechać w ciemno. Kwater w Rovinj zatrzęsienie - radzę szukać na ulicy Centener.
Pozdrawiam i miłego wyjazdu!

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)