Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stałe miejsca na urlop?Zawsze inne?Co i dlaczego ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 05.08.2012 06:10

Raz wracałem do Mimici a trzy razy do Pakostane i jeszcze raz w okolice Umag.Natomiast generalnie urlop dzielimy na dwa miejsca i staramy się wybierać nowe na kolejne wakacje.Wiem,że część z Was od zawsze odwiedza te same miejsca zakładam,że cudowne.Nas goni zwykła ciekawość :wink:
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 05.08.2012 18:03

My za każdym razem gdzie indziej. Najpierw było Igrane na Riwierze Makarskiej - zupełny strzał w ciemno jak na laika. Nawet nie pamiętam czym się wtedy sugerowałam wybierając to miejsce ( opiniami? zdjęciami?)- okazało się bardzo ładne a apartament śliczny. Jedna tylko wada. Po tym pierwszym pobycie już wiedziałam, że 200 m do plaży w Chorwacji to nie to samo co nad Bałtykiem :lol: To jest zawsze 200m pod górę z tobołami i 3 zmęczonych, marudzących dzieci :D
Drugi raz był wybrany już pod tym kątem. Willa Rosa na Hvarze. Kilkadziesiąt schodków prosto na małą , kameralną plażę gdzie siedzieliśmy my i ze dwie rodziny z dziećmi max. To był też w 99% udany wybór ...ALE... do trzech razy sztuka. Willa Rosa spełniła nasze wszystkie oczekiwania z bliskością wody włącznie. Tylko była po złej stronie Hvaru :wink: Uzmysłowiła nam to już I dnia pobytu bora. Wiała tak, że dzieci wyrzucało na brzeg :lol: Zaczęliśmy więc codziennie jeździć na drugą stronę Hvaru. Tam było duuuużo ciszej.

Trzeci raz będzie już za 5 dni :mrgreen: 1. Po płd stronie Hvaru. 2. Nad samym morzem. 3. Żadnych podejść. W szeroko rozumianej okolicy Gdnji. W małej zatoce Medvidina. I mam nadzieję, że tym razem mając już pewne doświadczenie wybraliśmy miejsce na 100% nam odpowiadajace :papa:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 05.08.2012 18:42

pawelh napisał(a):Natomiast generalnie urlop dzielimy na dwa miejsca i staramy się wybierać nowe na kolejne wakacje

W tym roku będę dzielił pobyt w Chorwacji na dwa miejsca. Pierwszy raz wracam do gospodarzy z poprzedniego roku, do tej pory zawsze jeździłem w różne miejsca... W tym roku będzie inaczej :)
ewa.krakuska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 05.08.2012 19:25

Ja z tych do zawsze w to samo miejsce...dlaczego? Bo przez te lata zaprzyjaźniliśmy się, spotykamy się od dawna także w Polsce, utrzymujemy kontakt nie tylko w wakacje. W Srimie czuję się lepiej niż w domu. Mając małych synów wiedziałam, że tam blisko do plaży idealnej dla małych dzieci, że życie towarzyskie ( także a może przede wszystkim dzieci) toczy się na podwórku, że atmosfera panująca podczas urlopu jest niezwykła. W apartamentach śpimy i korzystamy z łazienki. Na podwórku, przy stołach przygotowujemy posiłki, spożywamy je, integrujemy się z pozostałymi gośćmi :).
O niezwykłości miejsca świadczy fakt, że większość gości wraca od wielu lat do Mario.

Gdy chłopcy dorośli, mogłam ruszać w poszukiwaniu nieznanych plaż i nowych ludzi ale.... zaszłam w ciążę i znów priorytety pozostały takie same. Ale ..dobrze mi z tym.
Mimo niezmiennego miejsca pobytu, zwiedziłam wiele ciekawych miejsc w Chorwacji. Pozostała Istria, do której planuję dotrzeć w przyszłym roku choć pewnie na chwilę, aby znów dotrzeć do Srimy, w której mam nadzieję spotkać cudownych współtowarzyszy wypoczynku poznanych w tym roku.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone