Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pozdrawiam Jak w temacie szukam stacji z LPG wna Słowacji na trasie ze Zwardonia do Bratysławy.
Wyjazd w piątek do Corwacji jak ktoś ma jakieś mapki to będę bardzo wdzięczny!!
Pozdrawiam Darek
Witam!
Wracałem z CRO Bratysława-Zwardoń nie ma problemu z gazem ale trzeba uważać na oznakowanie oraz sprawdzać na stacjach ponieważ nie wszystkie są oznakowane. Ja miałem przypadek że na dwóch stacjach nie mogłem zatankować ponieważ ich pompy nie dały rady przebić zaworu bezpieczeństwa w moim zbiorniku. Udało się to na 3 stacji w Prestianach. Stacja ta jest umiejscowiona w bok od autostrady niedaleko TESCO. Tankują tam ponad "full" mój zbiornik mieści 34l a tam zatankowali mi 38l i powiedzieli że ja nie wiem co mam.
Jeśli chodzi o gaz w Bratysławie jadąc w stronę granicy z Austrią - jest stacja po prawej stronie OMV (chyba) i niby jest widoczna jak sie jedzie ale jest jedno drobne ale. Jak ja jechałem to wjazd był tak ukryty że go przejechałem i wjechałem w uliczke bezpośrednio za stacją. Oczywiscie z tej uliczki nie da sie normalnie wjechać na stacje -są znaki zakazu wjazdu. Jedyne co mogłem zrobić to na wstecznym wjechać mimo zakazu na stacje. Miałem dużo farta bo stała po0licja i lapała takich co robili jak ja ale akurat kiedy ja to robiłem gliniarz był zajęty szukaniem czegoś w bagażniku . Do tej pory nie wiem gdzie był ten wjazd...
Polecam tankowanie w Bratysławie, tuż przy autostradzie w centrum (oba kierunki stacje z LPG) lub zjazd przed przekroczeniem Dunaju -PRISTAVNA, honorują karty płatnicze.
Następne tankowanie w Chorwacji - Cakovac, po drodze stacja benzynowa, honorują karty płatnicze.