mysza73 napisał(a):Masz racjępiekara114 napisał(a):Zaznacz jeszcze trasę na mapce i będzie komplet, na kiedyś.... biorę Cię na pomocnika
Bo Rzym jest piękny sam w sobieSara76 napisał(a):Jak dobrze, że się odezwałaś. Rzym w Twoim wydaniu jest piękny. Serce boli jak się patrzy na to co się teraz dzieje we Włoszech
No i dzięki takiemu pomocnikowi jak Ty już nie muszę robić mapkipiekara114 napisał(a):mysza73 napisał(a):Masz racjępiekara114 napisał(a):Zaznacz jeszcze trasę na mapce i będzie komplet, na kiedyś.... biorę Cię na pomocnika
No dobra![]()
Kilka informacji mało precyzyjnych, jak choćby, fotka nr 3 gdzie zrobiona? Łuk mogłaś dać nawę po jakiej google go znajduje czy Watykan na końcu tunelu, ale mniej więcej mamy mapkę.
Sara76 napisał(a):Sara76 napisał(a):Melduję, przeczytałam kolejny raz relację z Rzymu i było cudnie. Ps. Może zajrzę teraz do Anteny?
Niestety z Anteny większość zdjęć wystrzeliło w kosmos
mysza73 napisał(a):Idziemy sobie Via della Conciliazione ( fajna jest ta nazwa co nie)
mysza73 napisał(a):w stronę Zamku Anioła ... nie wiem czemu, ale jakoś mnie ten zamek do siebie nie przekonuje ...
Tyle razy już koło niego przechodziłam (no w takim miejscu jest, że "trzeba" koło niego przejść), ale nie kusi mnie żeby go zwiedzić ...
mysza73 napisał(a):
Przechodzimy na drugą stronę Via del Corso ... i już jesteśmy przy Fontannie di Trevi![]()
Dla mnie Di Trevi wcale nie jest przereklamowana ... piękna jest![]()
Wracam tu ZAWSZE... i zawsze "kupuję" bilet powrotny
![]()
Zawsze kupuję ten najtańszy, za 1 no max 5 eurocentów, ale jak ktoś chce może kupić nawet za euraka ... kto bagatemu zabroni
![]()
Chociaż podobno te pieniążki (codziennie rano sprzątane) idą na jakiś szczyny cel (chyba do jakiegoś domu opieki) ... więc teraz wrzucę euraka ...
No to wszyscy wrzucamy ... raz, dwa, trzy ... plum... i za rok spotykamy się w Rzymie
mysza73 napisał(a):I jak mi ktoś mówi, że mam iść tędy, to ja właśnie akurat wolę iść inaczej ...
mysza73 napisał(a):O wiele przyjemniej jest "na zapleczu" zamku... na Piazza Cavour
mysza73 napisał(a):Teraz pójdziemy w jedno z popularniejszych miejsc w Rzymie i ja wracam tam obowiązkowo zawsze ... Piazza Navona![]()
No może kiedyś w końcu się skuszęwalp napisał(a):mysza73 napisał(a):w stronę Zamku Anioła ... nie wiem czemu, ale jakoś mnie ten zamek do siebie nie przekonuje ...
Tyle razy już koło niego przechodziłam (no w takim miejscu jest, że "trzeba" koło niego przejść), ale nie kusi mnie żeby go zwiedzić ...
Polecam, bo warto.![]()
Co się odwlecze ...fly napisał(a):...w tym roku miały być Włochy, ale trudno, przynajmniej dzięki Tobie trochę pozwiedzam.
maslinka napisał(a):Aga, cieszę się, że uzupełniłaś zdjęciaChętnie popatrzę na Twoją Italię, a szczególnie na Rzym
![]()
Powrót do Jak nie Chorwacja to ... ???