Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rzym oczami blondynek ... 8O ... :lool:

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 21.04.2016 16:38

FUX napisał(a):Te kilometry to razem z tramwajem policzone?
:mrgreen:

Nie zapomnij o metrze

Brawo za zdjęcie, na ktorym Mycha planuje pachtę na drzewie cytrynowym
:smo: :oczko_usmiech:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 21.04.2016 18:18

piekara114 napisał(a):Dobra, dobra :oczko_usmiech:
To czekamy na dowód, że podobne sytuacje się już nie powtórzą :D

No... Niezupełnie :oops: ... Ostatniego dnia będziemy na lotnisku .... I znowu udowodnię, że jestem blondynką :oops: :evil: :oops: .
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.04.2016 19:01

Potter napisał(a):

No... Niezupełnie :oops: ... Ostatniego dnia będziemy na lotnisku .... I znowu udowodnię, że jestem blondynką :oops: :evil: :oops: .

To czekamy, ale wtedy relacja się skończy :?
A o dowód to chodziło mi o Wasze fotki ze szklanymi denkami... Witajcie w grupie lepiej widzących :mrgreen:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 21.04.2016 19:48

tony montana napisał(a):
FUX napisał(a):Te kilometry to razem z tramwajem policzone?

Nie zapomnij o metrze

Do metra nie wchodziliśmy ... FUX mnie przed wyjazdem nastraszył, że tam niebezpiecznie jest bardzo :roll: :wink:

piekara114 napisał(a):
Potter napisał(a):

To czekamy, ale wtedy relacja się skończy :?

Tu akurat Potter była niewinna :roll: ,
no chyba, że winą jej jest, że jest zbyt ładna :oczko_usmiech: :smo:

piekara114 napisał(a):A o dowód to chodziło mi o Wasze fotki ze szklanymi denkami... Witajcie w grupie lepiej widzących :mrgreen:

:roll:
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 21.04.2016 20:51

A te szklane denka to takie od pepsi czy może bardziej od szampana? :mrgreen: :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.04.2016 06:34

mysza73 napisał(a):Do metra nie wchodziliśmy ... FUX mnie przed wyjazdem nastraszył, że tam niebezpiecznie jest bardzo :roll: :wink:

Ja?

W którym miejscu?
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 22.04.2016 07:21

mysza73 napisał(a):Tu akurat Potter była niewinna :roll: ,

Nie wiem co kombinujesz, ale żadnej kasy Ci nie pożyczę bo wiesz, że nie mam :evil: :evil: :evil: :mrgreen: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.04.2016 08:05

Sara76 napisał(a):A te szklane denka to takie od pepsi czy może bardziej od szampana? :mrgreen: :D

Od optyka :roll: :wink:

FUX napisał(a):
mysza73 napisał(a):Do metra nie wchodziliśmy ... FUX mnie przed wyjazdem nastraszył, że tam niebezpiecznie jest bardzo :roll: :wink:

Ja?

W którym miejscu?

Już teraz nie udawaj, że nie pamiętasz, jak mnie straszyłeś, że nie wrócimy całe ... :wink:

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):Tu akurat Potter była niewinna :roll: ,

Nie wiem co kombinujesz, ale żadnej kasy Ci nie pożyczę bo wiesz, że nie mam :evil: :evil: :evil: :mrgreen: .

No nie powiesz mi chyba, że ta wredna baba była od Ciebie ładniejsza :roll: :smo:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.04.2016 08:08

ciąg dalszy :oczko_usmiech:

Ostatniego dnia nie miałyśmy żadnego konkretnego celu ... No może tylko chciałyśmy dojść do Di Trevi przed całą resztą innych ludków :wink:
Pogoda tego dnia była ... typowo włoska ... 8)

Rozpoczynamy więc spacer ... bez tramwajów :!: i metra :!: ...

Jeszcze raz, ostatni :cry: , bazylika S. Maria Maggiore ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie wszyscy jeszcze wstali ... :wink:
Obrazek

Przy Di Trevi pustki ... :hearts: , więc Potter zażyczyła sobie sesję zdjęciową :oczko_usmiech: :smo: ,
bałam się trochę, że zaraz zechce się kąpać ... :roll: :smo:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Woda czyściutka ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Postanowiłyśmy też spróbować pieczonych kasztanów ... ale stwierdziłyśmy, że to nic specjalnego ... :wink:
Obrazek

Obrazek

Przy Panteonie też pustki ...
Obrazek

Obrazek

Tempio Adriano - Świątynia Hadriana ... że to jest akurat to, dowiedziałyśmy się na lotnisku :wink: ... kiedy to Potter usiłowała znaleźć na mapie (na której było zaznaczone wszystko, co trzeba zobaczyć we Rzymie) coś, czego jej nie pokazałam ... i nie znalazła :oczko_usmiech: , widziałyśmy wszystko :!: :boss:
Obrazek

Largo di Torre Argentina, czyli "kocia kuweta" w pełnym słońcu, więc i kotki były ... :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiesa di Santa Barbara dei Librai
Obrazek

I znów jesteśmy na Campo de' Fiori :D
Tym razem jest porządek :mrgreen: ... a może to pogoda sprawia, że wszystko wygląda pięknie ... :smo:
Miałam chwilę czasu, żeby się rozejrzeć ... bo Potter kupowała koronki ...
Ja załatwiłam wszystko w 2 minuty, a ona przebierała, grymasiła, wybrzydzała ... :smo: , ale w końcu kupiła :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn :smo: :papa:
Ostatnio edytowano 27.03.2020 10:41 przez mysza73, łącznie edytowano 2 razy
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 22.04.2016 08:32

Pięknie, pięknie w tym Rzymie, a dzielnica z willami Romea i Julii - heh mogliby mnie tam w tej wieżyczce zamknąć moze jakiś ksiąze by się znalazł :oops: :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 22.04.2016 09:15

... fajny warzywniak ... :wink: ...
Pozdrawiam.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 22.04.2016 11:36

Tak sobie myślę o Waszym błądzeniu po Rzymie , że to normalne jest i wspominanie o kolorze włosów nie jest tu konieczne . . .
Na pytanie - Gdzie idziesz ? - prócz samego Rzymu odpowiedź jest prosta - Do Rzymu - co musi zgodne z prawdą być jako że "wszystkie drogi prowadzą do Rzymu" . W samym wiecznym mieście to już takie proste nie jest , nawet z mapą :wink:

Ostatnia seria zdjęć potwierdza starą prawdę : "kto rano wstaje - temu zdjęcia robią , a wstać musiałyście bardzo wcześnie , skoro "strażnik listy kolejkowej" jeszcze nie wstał . . . :oczko_usmiech:
strażnik.jpg

Witamy w klubie "tych co lepiej widzą" :smo: .

Pozdrawiam
Piotr
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 22.04.2016 11:56

Ostatni dzień z piękną pogodą :D , super wygląda Di Trevi bez ludków, oczywiście Potterka mi absolutnie nie przeszkadza :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 22.04.2016 12:22

Andzia* napisał(a):Pięknie, pięknie w tym Rzymie, a dzielnica z willami Romea i Julii - heh mogliby mnie tam w tej wieżyczce zamknąć moze jakiś ksiąze by się znalazł :oops: :wink:

To razem nas mogą tam zamknąć :smo:

kmichal napisał(a):... fajny warzywniak ... :wink: ...
Pozdrawiam.

piotrf napisał(a):
Ostatnia seria zdjęć potwierdza starą prawdę : "kto rano wstaje - temu zdjęcia robią , a wstać musiałyście bardzo wcześnie , skoro "strażnik listy kolejkowej" jeszcze nie wstał . . . :oczko_usmiech:

Nie chciałyśmy marnować tak pięknego dnia ... :mrgreen:
piotrf napisał(a):Witamy w klubie "tych co lepiej widzą" :smo: .

Pozdrawiam
Piotr

Nie wiedziałam, że ten klub jest tak liczny ... 8O :wink:

renatalato napisał(a):Ostatni dzień z piękną pogodą :D , super wygląda Di Trevi bez ludków, oczywiście Potterka mi absolutnie nie przeszkadza :oczko_usmiech:

:oczko_usmiech:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 22.04.2016 12:39

renatalato napisał(a):Ostatni dzień z piękną pogodą :D , super wygląda Di Trevi bez ludków, oczywiście Potterka mi absolutnie nie przeszkadza :oczko_usmiech:

Jakby co to ja mogę fiknąć do tyłu :mrgreen: . Ten kolor wody absolutnie mnie pociągał :P .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Rzym oczami blondynek ... 8O ... :lool: - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone