Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) bluesman » 02.03.2014 20:55

remikrmk napisał(a):Bluesman zazdroszczę tych zjazdów i podjazdów. U nas można tylko o nich pomarzyć :|

W końcu zrobiłem trochę ponad setkę w tym roku. Było całkiem przyjemnie z jednym małym ale, jak zazwyczaj zresztą ;) Około 40km przed domem rozpadło się mi łożysko w lewym pedale i musiałem się dokulać najkrótszą drogą. Więc około 25km jechałem z jednym pedałem. Wku... się maksymalnie bo są prawie nowe i miały być "bardzo dobre". Ehh szkoda nerwów. Jutro spróbuję dostać gdzieś łożysko i jakoś to poskładać a jak się nie uda to będę musiał kupić nowe... Odwiedziłem dziś Gniezno, pierwsze 70km non stop pod wiatr ciężko się jechało. Pomimo tego wszystkiego wypadzik przyjemny, trzy nowe gminy do kolekcji, pięć godzin na rowerku, jest dobrze :)
http://rmk.bikestats.pl/1099051,Gniezno.html kilka fotek z wyjazdu, gdyby ktoś chciał sobie zobaczyć :)

Jak na wiatr i perypetie niezła średnia wychodzi koło 20 km/h forma godna pozazdroszczenia. Co do pedałów to zahaczamy o temat dobrych jakościowo części i tym się różnią dobre i bardzo dobre rowery :) Jakie miałeś pedały ?
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 02.03.2014 21:27

Dokładnie zrobiłem 121,5km średnia 22,57km/h. Nie przywiązuje do tego wielkiej uwagi acz lubię czasem mocniej przycisnąć :)
Co do pedałów to o takie miałem założone http://allegro.pl/ped-solidne-mtb-maszy ... 48328.html . Niby łożyska maszynowe a rozpieprzyły się w drobny mak. Przejechałem na nich ok. 2400km, w sumie myślałem że mniej ale i tak bez problemu powinny przejechać 4-5 razy więcej. No nic, zaczynać wertować sklepy. Jutro zakupy i wymiana sporej części części, nadszedł ten czas :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 03.03.2014 12:51

2400 km i są prawie nowe ?? :mrgreen:
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 03.03.2014 19:26

Miałem wrażenie, że przejechałem na nich mniej, szybko zleciało :mrgreen: Ale one powinny wytrzymać przynajmniej te 7-8tys km, ale co zrobić :|
Za nowymi spodenkami z wkładką się rozglądam, polećcie coś dobrego i sprawdzonego. Mogą być z szelkami, mogą być bez :)
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 03.03.2014 19:32

remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 03.03.2014 19:55

http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/ ... zarne.html
Bardziej chodzi mi o takie, bez szortów :)
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 03.03.2014 21:35

Używałem takie; porażka.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 03.03.2014 22:02

Jak sama nazwa wskazuje są do enduro, a jest to odmiana mtb bliska downhillowi. Pełnią częściowo rolę ochronną i są z grubego trwałego materiału. Przy podjazdach niewygodne i gorąco w nich. Do szybszej jazdy oprócz zjazdu cokolwiek niepraktyczne :) Mam rower enduro ale głównie używam klasycznych spodenek kolarskich między innymi Pearl Izumi, Biemme.
Czasem tylko ubieram tego typu jw + jakiś przewiewny żółw+kask enduro ( marka to Casco Viper jest cięższy i wzmacniany aczkolwiek to nie klasyczny full face) + ochraniacze na kolana jak przewiduję szybsze zjazdy. Pod górę to się w takim stroju nieźle można spocić :) Żółwia i ochraniacze zakładam oczywiście na górze :)
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 03.03.2014 22:45

remikrmk napisał(a):http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/vezuvio_czarne.html
Bardziej chodzi mi o takie, bez szortów :)

najlepiej pojechać do bcm do Puszczykowa i tam na miejscu pomierzyć. Uwielbiam ten sklep :roll: ostatnio na miejscu były spore przeceny, a stronie internetowej ceny normalne, kurtkę kupiłam połowę taniej niż była wystawiona w necie.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.03.2014 07:04

Mnie te spodenki pasują ze względu na funkcjonalność.
Każdy kupuje, co uważa za słuszne. We włoskich klimatach za gorąco nie było. Te kalesonowate mnie nie odpowiadają.
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 04.03.2014 07:52

ja jeżdżę najczęściej w spodenkach lub spodniach do biegania :lol:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 04.03.2014 10:11

FUX napisał(a):Mnie te spodenki pasują ze względu na funkcjonalność.
Każdy kupuje, co uważa za słuszne. We włoskich klimatach za gorąco nie było. Te kalesonowate mnie nie odpowiadają.

De Gustibus :) Wszystko zależy od stylu i tempa jazdy :) Jako przykład dam argument dlaczego jeden mój kolega nie ubiera "obcisłych"(cyt. z piosenki rower) : " bo mi cyki widać .......... " :mrgreen:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 04.03.2014 10:13

ita napisał(a):ja jeżdżę najczęściej w spodenkach lub spodniach do biegania :lol:

Skoro piszesz najczęściej znaczy to, że używasz też stricte kolarskich :)
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 04.03.2014 10:49

bluesman napisał(a):
ita napisał(a):ja jeżdżę najczęściej w spodenkach lub spodniach do biegania :lol:

zdarza mi się, ale ta pielucha mnie czasem denerwuje ;)
czasem na długie biegowe naciągam krótkie rowerówki
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 04.03.2014 11:01

ita napisał(a):
bluesman napisał(a):

zdarza mi się, ale ta pielucha mnie czasem denerwuje ;)
czasem na długie biegowe naciągam krótkie rowerówki

Hm .... odwrotnie bym zrozumiał ale ......... de gustibus :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 63
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone