Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.03.2014 19:14

auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 01.03.2014 19:49

bluesman napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=DNuk1z-KZf4

Co tak wolno ... ? na pedała się spiąć , pełny balans i jazda :mrgreen: [/quote]

bluesman napisał(a):

Rower spoko Kros marka dobra wyposażenie identyczne jak z Giantem mojej żony ( jak radziłem ) :D .

A ja jestem chłopem i mam rower z ramą w trójkąt .

Nie wiem, gdy jadę tym rowerem żony to całkiem inna pozycja i źle mi się jedzie .
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.03.2014 08:34

auto_gt napisał(a):Co tak wolno ... ? na pedała się spiąć , pełny balans i jazda :mrgreen:

W takim razie zapraszam Heniu na tą górkę :papa:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 02.03.2014 08:43

Cześć , może kiedyś skorzystam .

Dzisiaj rowerek odkurzę i jazda .
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 02.03.2014 12:58

greenrs napisał(a):A dlaczego? Sądziłem, że powinna być dopasowana do wzrostu.

Nie wiem jaka jest zasada, ale w rowerowym dopasowali mi dosyć dużą ramę. Z racji tego że nie chce damki wyszlo, że jeżeli mam 180cm wzrostu to rower potrzebuję jak facet który ma 190cm.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 02.03.2014 13:51

bluesman napisał(a):
W takim razie zapraszam Heniu na tą górkę :papa:

Fajne macie te ścieżki , jedno mnie przeraża - co gdy za tym zakrętem nagle wyłoni się NIEŹWIEDŹ 8O
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.03.2014 14:33

Roxi napisał(a):
greenrs napisał(a):A dlaczego? Sądziłem, że powinna być dopasowana do wzrostu.

Nie wiem jaka jest zasada, ale w rowerowym dopasowali mi dosyć dużą ramę. Z racji tego że nie chce damki wyszlo, że jeżeli mam 180cm wzrostu to rower potrzebuję jak facet który ma 190cm.

Dość dziwna teoria 8O Ma się nijak do tego co wyżej napisał bluesman... choć ja wierzyłbym raczej jemu. Sprzedawcy nie zawsze są dobrze poinformowani, o czym nieraz już się przekonałem. W necie jest sporo różnych tabelek jak dopasować ramę do wzrostu, choć jak wiadomo każdy ma inne preferencje, budowę ciała itp.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.03.2014 18:49

auto_gt napisał(a):Fajne macie te ścieżki , jedno mnie przeraża - co gdy za tym zakrętem nagle wyłoni się NIEŹWIEDŹ 8O

NIEŹWIEDZIE rzaaaaadko się tu zapuszczają :) Szczerze mówiąc jeszcze go nie widziałem ... :coool:

Powiem Ci, że filmik nie oddaje nachylenia i ruchomego podłoża :) Jak byś się dokładnie przyjrzał to zauważyłbyś, że mam maksymalnie opuszczone siodełko co w połączeniu ze 150 mm amortyzatorem z przodu (podnosi wysoko główkę ramy) robi wrażenie, iż jest bardziej płasko niż w rzeczywistości. Siodełko w normalnym położeniu mam wyżej niż kierownica :) Więc proszę sobie ze mnie nie kpić Panie balansiarz :mrgreen:

Wylukałaś małzonkę łobuzie :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 02.03.2014 19:02

bluesman napisał(a):...

tak jak fotki w górach ze 3 razy zmniejszają ten faktycznie widziany oczami kąt nachylenia .

Inaczej człowiek widzi i postrzega z dołu a jeszcze inaczej z góry.

Ten NIEŹWIEDŹ , ale one są ... w Bieszczadach ostrzegają że się obudziły i mogą być mocno agresywne
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.03.2014 19:06

NIEŹWIEDŹ w Bieszczadach ?? masz jakieś zdjęcia ? :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 02.03.2014 19:19

bluesman napisał(a):NIEŹWIEDŹ w Bieszczadach ?? masz jakieś zdjęcia ? :mrgreen:

Ja nie "łaże za nimi :D " ale jest ich sporo , w Ustrzykach Dolnych mam rodzinę dalszą opowiadali - facet miał 140 szwów cudem ocalał , a to nie jedyny przypadek . Polukaj tu

Niedźwiedź oczywiście- wiem że przekręciłęm
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.03.2014 19:23

Byłem dzisiaj w górkach ale na butach i tam przechodziłem gdzie został nakręcony filmik :)
Wyżej jeszcze leży zmarznięty śnieg, co ciekawe widziałem gościa na biku umorusany jak nieboskie stworzenie wszak niżej było głębokie mokre błocko. Dojechał do pewnego momentu i zawrócił dalsza jazda to był czysty masochizm i ryzyko :)
Trochę mu zazdrościłem :(.
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 02.03.2014 20:38

Bluesman zazdroszczę tych zjazdów i podjazdów. U nas można tylko o nich pomarzyć :|

W końcu zrobiłem trochę ponad setkę w tym roku. Było całkiem przyjemnie z jednym małym ale, jak zazwyczaj zresztą ;) Około 40km przed domem rozpadło się mi łożysko w lewym pedale i musiałem się dokulać najkrótszą drogą. Więc około 25km jechałem z jednym pedałem. Wku... się maksymalnie bo są prawie nowe i miały być "bardzo dobre". Ehh szkoda nerwów. Jutro spróbuję dostać gdzieś łożysko i jakoś to poskładać a jak się nie uda to będę musiał kupić nowe... Odwiedziłem dziś Gniezno, pierwsze 70km non stop pod wiatr ciężko się jechało. Pomimo tego wszystkiego wypadzik przyjemny, trzy nowe gminy do kolekcji, pięć godzin na rowerku, jest dobrze :)
http://rmk.bikestats.pl/1099051,Gniezno.html kilka fotek z wyjazdu, gdyby ktoś chciał sobie zobaczyć :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.03.2014 20:42

remikrmk napisał(a):Bluesman zazdroszczę tych zjazdów i podjazdów. U nas można tylko o nich pomarzyć :|

Zazdroszczę Ci tego płaskiego.
Bądź w którą stronę 100 metrów odjadę od chałupy i już jakaś górka. :roll: :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.03.2014 20:45

romuald22 napisał(a):
remikrmk napisał(a):Bluesman zazdroszczę tych zjazdów i podjazdów. U nas można tylko o nich pomarzyć :|

Zazdroszczę Ci tego płaskiego.
Bądź w którą stronę 100 metrów odjadę od chałupy i już jakaś górka. :roll: :)

Są różne rodzaje szczęścia :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 62
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone