Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
garbowski
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) garbowski » 20.02.2014 16:01

bluesman napisał(a):
Mogłeś Heniu napisać to swoim kolegom na przyczółkach ......... :mrgreen:

Dobre.. :mrgreen: . No właśnie czemu nie napisałeś :?: wiedzy nigdy dosyć. :mrgreen:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 20.02.2014 16:28

garbowski napisał(a):
bluesman napisał(a):
Mogłeś Heniu napisać to swoim kolegom na przyczółkach ......... :mrgreen:

Dobre.. :mrgreen: . No właśnie czemu nie napisałeś :?: wiedzy nigdy dosyć. :mrgreen:

Egoista nieprawdaż ? :D
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 20.02.2014 16:31

Muszę przesyłki przygotować na poczte .

nie wiem czy moje klocki się tak wysuwają ? pierwsze widzę :D

Człowiek się uczy całe życie ...

No wiecie , nie będę o oleju pisał w każdym wątku bo dopiero mnie oskarżą o reklamę jakąś , nie sprzedaje tego oleju więc to nie reklama ,a rada .

Wczoraj był kolega z Clipem pokasował mi błędy w CPU Reni ze 20 było , parametry w miarę , na drugim wtrysku wyskakuje korekta wymuszona +1,4 - za małe ciśnienie podaje ,a reszta jechać , po zmianie oleju silnika nie słychać w kabinie i nie czuć drgań na karoserii takie objawy na razie na plus . zobaczymy co dalej już parę lat temu wiele dobrego o nim słyszałem .

A koledzy są w każdym wątku , mimo że niektórzy się czepiali , ale nie pamiętliwy jestem .
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 20.02.2014 17:40

Ruszyłem dziś w końcu dupę na rower i przejechałem się pół godzinki spacerowym tempem zobaczyć co i jak po zimie w rowerze trzeszczy. I tak mnie naszło, że wymieniam przerzutkę przednią i tylną na deore, klamkomanetki też, do tego linki i pancerze. Do kompletu nowy bidon 0,75 i nową torbę podsiodłową bo w starej zamek się popsuł :| Trochę się tego uzbierało ale czas najwyższy na zmiany. Zastanawiam się jeszcze nad oponami, chcę przesiąść się na 1,3 z szosowym bieżnikiem bo ostatnimi czasy moja jazda kształtuje się 80% asfaltu i 20% pozostałości.
W sumie to wyjdzie tak, że tylko rama zostanie stara :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 20.02.2014 19:57

remikrmk napisał(a):
W sumie to wyjdzie tak, że tylko rama zostanie stara :mrgreen:

Podobnie i u mnie i się zastanawiam jeszcze co zrobię , wymienię klocki na pewno ,a resztę ruszać ... to czy nie lepiej sprzedać i kupić neewkę , ale już bardziej górski .

Wszystko winien ten Bluesmen ...nas zaraził ... 8O

Zapytam w Taurusie za ile mi opchną kreidlera ,bo jeśli zmienię to właśnie na niego , a w drugim to Gianta.
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 20.02.2014 21:08

Zaraza ma to do siebie, że wciąga :mrgreen:
A tak na serio to patrząc na mój rowerek to aż prosi się o wymianę tego co wymieniłem wcześniej, zastanawiam się tylko czy wpakować wszystko z grupy deore czy zatrzymać się na alivio. Poczytam, pomyślę :mrgreen:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 20.02.2014 21:21

Najpierw zajeździj to co masz :) Moim zdaniem oczywiście większej różnicy między grupami Alivio, a Deore nie ma, głównie design :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 20.02.2014 21:26

auto_gt napisał(a):Podobnie i u mnie i się zastanawiam jeszcze co zrobię , wymienię klocki na pewno ,a resztę ruszać ... to czy nie lepiej sprzedać i kupić neewkę , ale już bardziej górski .

Przemyśl czy na pewno będziesz korzystał z górala, pozycja zdecydowanie jest mniej komfortowa, jest wolniejszy, większe opory toczenia (jak będziesz miał stricte opony terenowe, a także szybsze ich zużycie) i jak sama nazwa wskazuje docenisz go dopiero w terenie. Bo jazda po szosie jest oczywiście na nim możliwa ale trochę bez sensu. Chyba, ze będziesz miał odrębne rowery używane zamiennie w zależności od zaplanowanej wycieczki :) Ja tak właśnie robię :)
remikrmk
Croentuzjasta

Postnapisał(a) remikrmk » 20.02.2014 21:32

W tym rzecz, że już zajeździłem. W sumie po przejechanych 14 tys km na tym rowerku wiem już co mi pasuje a co jest do wymiany. I bardzo z tego powodu jestem zadowolony, sam go serwisowałem, uczyłem się na swoich błędach i teraz mam przekonanie do tego, że było warto. Rama w moim kellysie pasuje mi jak ulał dlatego pomimo tego, że planowałem złożyć coś nowego zostanę przy niej a wymienię komponenty. A jeśli wszystko ładnie mi się ułoży to za pewien czas sprawię sobie szosówkę. I wtedy BBTour będzie mój :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 20.02.2014 21:35

Życzę zdrowia i wytrwałości :)
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 21.02.2014 15:46

Już miałem od rana taką ochotę na rower po pracy słoneczko takie , a tu deszcz teraz :evil: :? .

"wziąłem się w qoor..em" i umyłem auto z błota :D .
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 21.02.2014 23:15

A tak było miło :)
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 21.02.2014 23:45

bluesman napisał(a):A tak było miło :)

A no , jak się siedzi całą zimę w miasteczku ,gdzie 90 % opalają węglem to wiosną gdy się wjedzie do lasu budzącego się po zimie ... ten bukiet zapachów lasu jest nie do przebicia ...
meeg
Cromaniak

Postnapisał(a) meeg » 22.02.2014 20:26

Ja dziś rozpoczęłam sezon :P Krótka co prawda wycieczka, bo czasu miałam dziś bardzo mało, ale zawsze fajnie w taką pogodę pooddychać świeżym wiosenno-lutowym powietrzem i sprawdzić kondycję po zimie. Jutro może też się uda choć na chwilę wyskoczyć jeśli pogoda dopisze :)
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 22.02.2014 20:28

Przymierzamy się jutro na jakiś dłuższy wypadzik, jeżeli nie będzie zbyt nachalnie wiało.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 57
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone