Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) krutom » 10.10.2019 14:54

lew napisał(a):.......gdy się umie jeżdzić "dopinanie" nie jest konieczne :lol:

Tomasz Gollob umiał jeździć :?
lew
Cromaniak

Postnapisał(a) lew » 10.10.2019 16:27

......a on na nartach jeżdził?
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 10.10.2019 21:08

Takie tam kaskowe zdjęcie :)

sportograf-5406791.jpg
Załączniki:
00051.jpg
IMG_2389.JPG
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 11.10.2019 19:38

piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 14.10.2019 12:05

Wczoraj nieco ponad 40km. Krótkie galoty, koszulka podobnie. Jazdę utrudniały chmary jakiś dziwnych, małych owadów. Strach pomyśleć, że z rok temu często bez okularów jeździłem ;). Dziś pewnie będzie powtórka 8)
lew
Cromaniak

Postnapisał(a) lew » 14.10.2019 15:39

...z owadów?
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 14.10.2019 16:18

lew napisał(a):...z owadów?

Próbujemy być dowcipnym?

Kiepsko idzie :-?
lew
Cromaniak

Postnapisał(a) lew » 14.10.2019 16:21

.....próbujecie to próbujcie kolego, próbujcie- może kiedyś dowcip wam się wyostrzy :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2019 18:08

Mnie wczoraj zaatakowały skośnookie biedronki, fuj :lol:
lew
Cromaniak

Postnapisał(a) lew » 14.10.2019 18:39

..... gdzie ? W Rybniku? Ja zjadłem wczoraj chcąc nie chcąc mnóstwo "muszek''
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2019 19:31

Nie, w Ustroniu - azjatyckie biedronki. Muszki zbierałem z siatki w kasku :mrgreen:
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 16.10.2019 07:08

W poniedziałek ruszyła tzw. przedsprzedaż popularnego smartwatcha w nowej wersji, którego chciałem kupić. Do niego przez 2 tygodnie dają sensowne słuchawki bezprzewodowe. Podobno 18 godzin pracy, a 5 minut ładowania starcza na 4 godziny słuchania muzy :). Tak więc w tym tygodniu odkryłem kolejny poziom komfortu w jeździe rowerem. Słucham teraz radyjka bez kabelków. Aby było nieco bezpieczniej to na ruchliwych drogach, tylko na uchu od pobocza, na leśnych bezdrożach na obu.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2019 07:38

Poważnie...? Ja jak widzę rowerzystę w słuchawkach (najgorzej jak jeszcze w tzw. dokanałowych...) to nóż mi się w kieszeni otwiera.

W aucie też jeździsz ze słuchawkami? Żeby nie było - wiem, jak się jeździ ze słuchawkami na rowerze i to nie jest tożsame z radiem w aucie.

:roll:
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 16.10.2019 07:48

pääkäyttäjä napisał(a):Poważnie...? Ja jak widzę rowerzystę w słuchawkach (najgorzej jak jeszcze w tzw. dokanałowych...) to nóż mi się w kieszeni otwiera.

W aucie też jeździsz ze słuchawkami? Żeby nie było - wiem, jak się jeździ ze słuchawkami na rowerze i to nie jest tożsame z radiem w aucie.

:roll:

Poważnie, ja z tych niekłamiących. Gdybym się obawiał krytyki to bym o tym nie pisał. Wiem, że nie jest to super bezpieczne, dlatego słuchawkę mam jedynie w jednym uchu. Jak masz w planie tak szczerze dalej krytykować to włóż słuchawkę do jednego ucha (tego od strony pobocza), odpal cicho muzykę i pojeździj nieco rowerem. Potem się odezwij, a skonfrontujemy swoje przemyślenia :)

Zasadniczo masz rację :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2019 08:07

Jeździłem. Jeździłem ze słuchawkami Koss Porta Pro (nagłowne - bo jadąc rowerem do pracy, przejazd z jednej dzielnicy Brna do sąsiedniej, gdzie była firma - no przecież nie muszę się ubierać jak na wyścig Giro :mrgreen: ), pchełkami Sony - z obiema słuchawkami na głowie, z jedną słuchawką w uchu (douszne i dokanałowe i było jeszcze gorzej) - nie, to nie dla mnie, za bardzo odwraca mi to uwagę i dezorientuje. Nawet w aucie nie słucham głośno muzyki. Słuchawki na rowerze - tak, stacjonarny albo trenażer ale nie w ruchu miejskim :)

Co do tego Twojego "jednego ucha" - spotkałem się z opinią, że jednym uchem nie ustalimy dokładnie kierunku i odległości, z której dochodzi dźwięk, co i tak nie pozwoli nam na odpowiednią reakcję na drodze. Poza tym - co to za przyjemność słuchania muzyki stereo tylko z jednego kanału?

Rób, jak uważasz - uważaj, jak robisz. Ja próbowałem słuchawek na kole i to nie dla mnie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 148
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone