Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 16.09.2019 22:41

bluesman napisał(a):Tak z ciekawości podeślij info jaki to model opony i jakiego producenta :)

Poza tym, co na zdjęciu (Author Ultra Speed / Innova) i rozmiarem innych informacji nie zauważyłem.

Opona.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.09.2019 08:46

Dzięki :)
Dla tych, którzy nie chcą inwestować w baterię do oświetlenia lub chcą za darmochę jeździć z włączoną tylną lampka polecam

https://pl.aliexpress.com/item/40000081 ... 5c0fR6gGKc

Nie wiem jak długo będzie działać bo mam ją od 2 dni ale kupuję kolejną :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2019 08:56

bluesman napisał(a):Dzięki :)
Dla tych, którzy nie chcą inwestować w baterię do oświetlenia lub chcą za darmochę jeździć z włączoną tylną lampka polecam

O, daj znać jak to działa... bo wygląda średnio :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.09.2019 09:24

wygląda dobrze, może nie oglądałeś wszystkich zdjęć ? :) diody są dość jasne :) jak się doda 2 magnes na szprychy to błyski są częstsze ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2019 10:36

bluesman napisał(a):wygląda dobrze, może nie oglądałeś wszystkich zdjęć ? :) diody są dość jasne :) jak się doda 2 magnes na szprychy to błyski są częstsze ;)

Zdjęcia oglądałem ale to są tylko zdjęcia. Zrób fotę po zmroku i wrzuć tu proszę :) Ja co prawda po zmroku unikam asfaltów, ale do domu dojechać jakos trzeba :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.09.2019 12:37

pääkäyttäjä napisał(a):O, daj znać jak to działa... bo wygląda średnio :lol:

pääkäyttäjä napisał(a):
bluesman napisał(a):wygląda dobrze, może nie oglądałeś wszystkich zdjęć ? :) diody są dość jasne :) jak się doda 2 magnes na szprychy to błyski są częstsze ;)

Zdjęcia oglądałem ale to są tylko zdjęcia. Zrób fotę po zmroku i wrzuć tu proszę :) Ja co prawda po zmroku unikam asfaltów, ale do domu dojechać jakos trzeba :D

Napisałeś jak wygląda wg. Ciebie i wg. zdjęć więc bądź konsekwentny albo ma wyglądać albo świecić :mrgreen: a może i jedno i drugie ? Zdjęć nie zrobię bo nie mam w tym interesu, szkoda mi czasu, itp :) Wpis mój jw.

Mam w bardzo bliskiej rodzinie programistę "wysokiego poziomu" więc sądząc po jego zarobkach stać Cię by kupić sobie super-hiper-mega lampkę w normalnym sklepie, a nie na portalu dla nieszczególnie bogatych :mrgreen: :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.09.2019 06:55

Pojeździłem wczoraj z lampką, diody naprawdę jasno świecą :) denerwujące jest stukanie wewnątrz lampki ale odczuwalne to jest wyłącznie podczas trzymania roweru i obracania kołem.
Zastosowałem 2 magnesy więc częstotliwość błysków jest wysoka :) Zastosowałem też nylonowe śruby i nakrętki by zmniejszyć wagę :)
Teraz trzeba tylko zobaczyć na ile będzie trwała i czy faktycznie po zatrzymaniu świeci 40 sek. jak jest napisane w jednym z komentarzy bo w opisie tego nie ma. :papa:

p.s. brakło poczucia humoru ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2019 07:58

Dziękuję. Nie można tak było "od razu" zamiast uciekać się do złośliwości?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.09.2019 10:49

To nie było do Ciebie :papa:

p.s. Twoja odpowiedź oczywiście nie mieści się w kanonie złośliwości i dobrze zresztą ... :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.09.2019 19:24

lampka po 60 km :) wyeliminowałem 2 magnes bo przy prędkości 25 km/h za często migała i obawiałem się, że to coś ruszającego się w środku może się uszkodzić :( tak do 20 km/h 2 magnesy działają ok. Jadąca za mną małżonka stwierdziła, że diody świecą bardzo jasno. Ciekawe jak długo to będzie działać :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.09.2019 12:30

taki żart dostałem od kolegi :(

Obrazek_2019-09-19 08.50.29.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.09.2019 09:44

Wczoraj był wyjazd ca 40 km niestety miał być dłuższy. Przeszkodził mi deszcz, a za chwile kryształki lodu 8O co ciekawe przy prawie bezchmurnym niebie 8O .
Teraz jest 9 st. i myślenicę jechać czy nie jechać, a mżze poczekać jak będzie cieplej ?
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 22.09.2019 22:08

bluesman napisał(a):...
Teraz jest 9 st. i myślenicę jechać czy nie jechać, a mżze poczekać jak będzie cieplej ?

Poniżej 10 ºC rower sprawia mi przyjemność, gdy patrzę na niego w garażu :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.09.2019 07:44

krutom napisał(a):
bluesman napisał(a):...

Poniżej 10 ºC rower sprawia mi przyjemność, gdy patrzę na niego w garażu :mrgreen:

Zboczeniec :) to się nazywa voyeryzm :mrgreen:
Wyciskamy co się da jeszcze z pogody :) ale też jak skończy się rower zaczną się Tatry i inne góry :) wydolność ok. niestety kolarz jest marnym piechurem :) Czas zacząć schodowanie. Małżonka w tym roku całkiem całkiem 3000 km niestety kłopoty rodzinne :( Ja nieco więcej :papa:
arni87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arni87 » 30.09.2019 08:30

pääkäyttäjä napisał(a):
bluesman napisał(a):Dzięki :)

O, daj znać jak to działa... bo wygląda średnio :lol:

Jeśli chodzi o tylne lampki to WALLE lub Red Line (Mactronica lub klony).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 145
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone