Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.09.2019 09:14

Tak czytam i jestem zszokowany, że tylko mnie się sprzęt zużywa :( muszę straszne badziewie kupować ...
Jak widać stare auta i stare rowery są the best :mrgreen: nowe to badziewie ...
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 05.09.2019 14:10

bluesman napisał(a):Tak czytam i jestem zszokowany, że tylko mnie się sprzęt zużywa :( muszę straszne badziewie kupować ...
Jak widać stare auta i stare rowery są the best :mrgreen: nowe to badziewie ...

Coś w tym jest :D

Ja dziś tylko 35 km. Jazda relaksacyjno - krajoznawcza. Opony ciągle całe :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.09.2019 14:17

Bo może to są te stare, rosyjskie opony - pełna, lana guma? :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.09.2019 08:42

Chyba tak, ale nie ma takiej gumy, która by wyczymała 18 lat 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2019 09:07

bluesman napisał(a):Chyba tak, ale nie ma takiej gumy, która by wyczymała 18 lat 8O

Byłem niedawno świadkiem, jak drogówka zatrzymała starszego jegomościa. Rower nie miał hamulców (miał, ale co to za hamulec...), oświetlenia ani odblasków a gliniarz do dziadka "panie, ale te opony są starsze ode mnie, rower w ogóle powinien przejść jakieś niezbędne wymiany" a dziadek, że to nie auto i nie ma obowiązku wymiany czegokolwiek dopóki się nie rozpadnie. Opony nie rozleciały się to jeździ. 8O :roll: Tak jak są ludzie "lejący i jeżdżący" tak on "siadał i jeździł".
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 06.09.2019 09:15

Mimo wszystko rower to jednak nie samochód. Nie bardzo mogę sobie wyobrazić, co mogłoby mi się stać gdyby rozsypała mi się opona na płaskiej, leśnej ścieżce przy prędkości 15 km/h. Gdybym jeździł bardziej wyczynowo to jednak inna bajka.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2019 09:29

greenrs napisał(a):Mimo wszystko rower to jednak nie samochód. Nie bardzo mogę sobie wyobrazić, co mogłoby mi się stać gdyby rozsypała mi się opona na płaskiej, leśnej ścieżce przy prędkości 15 km/h. Gdybym jeździł bardziej wyczynowo to jednak inna bajka.

W moim mieście (i zapewne nie tylko), spora część rowerzystów ma gdzieś przepisy i jeździ po chodniku. Nie wyobrazam sobie, co się może stać po zderzeniu roweru z człowiekiem... większość "rowerzystów" to użytkownicy rowerów a nie świadomi cykliści (i nie, nie trzeba do tego zakładać obcisłych ciuchów).
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.09.2019 10:07

greenrs napisał(a):Mimo wszystko rower to jednak nie samochód. Nie bardzo mogę sobie wyobrazić, co mogłoby mi się stać gdyby rozsypała mi się opona na płaskiej, leśnej ścieżce przy prędkości 15 km/h. Gdybym jeździł bardziej wyczynowo to jednak inna bajka.

hm i co by Ci tu powiedzieć, moim zdaniem mogłoby się jednak stać, to dość duża prędkość.
Mnie za to brakuje wyobraźni jak można jeździć na tak starych oponach i to nie kwestia ich wieku ale bezpieczeństwa. Guma parcieje, podejrzewam, że jak spuściłbyś powietrze to zobaczyłbyś szczeliny z boku. Swoja drogą musisz niezwykle mało jeździć skoro ich nie przetarłeś ...

ps. Ciekawe, a nawet bardzo skąd pan z drogówki wiedział w jakim wieku są opony dziadka ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2019 10:17

bluesman napisał(a):ps. Ciekawe, a nawet bardzo skąd pan z drogówki wiedział w jakim wieku są opony dziadka ...

For fuck's sake... Trafiło na typa, który jeździ w rybnickiej drogówce w zespole Speed i do tego jest dość mocno wkręconym rowerzystą... zresztą, Ty czepiasz się detali - nie trzeba pytać o rok produkcji opon, skoro na pierwszy rzut oka widać, że rower to jakaś "ukraina" a osprzęt na nim też już dawno nie jest pierwszej młodości zatem stwierdzenie gliniarza było pejoratywne.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 06.09.2019 10:18

Ostatnie kilka dni to jazda rowerem do i z pracy (21 km w jedną stronę). Nie ma się czym chwalić, ale cieszę się, że wracam do regularnej jazdy
pozdrowienia 4 All pedałujących :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.09.2019 10:25

pääkäyttäjä napisał(a):
bluesman napisał(a):ps. Ciekawe, a nawet bardzo skąd pan z drogówki wiedział w jakim wieku są opony dziadka ...

For fuck's sake... Trafiło na typa, który jeździ w rybnickiej drogówce w zespole Speed i do tego jest dość mocno wkręconym rowerzystą... zresztą, Ty czepiasz się detali - nie trzeba pytać o rok produkcji opon, skoro na pierwszy rzut oka widać, że rower to jakaś "ukraina" a osprzęt na nim też już dawno nie jest pierwszej młodości zatem stwierdzenie gliniarza było pejoratywne.

Czepiam się detali powiadasz? wiesz co to ciekawość ? wiesz jak są oznaczane opony rowerowe ? wątpię ... jestem pewien na 100 % że pan wkręcony rowerzysta też nie wie !
Czyżby stary rower Ukraina nie miał prawa mieć nowszych opon ? :mrgreen: gratuluję zatem popierania wyłącznie wizualnej oceny czegokolwiek :mrgreen:
Tak przy okazji posiadam rower, którym poruszam się po mieście wygląda fatalnie coby nie kusić złodzieja gdy go pozostawiam :) co ciekawe jest w doskonałym stanie technicznym :) Nie bronię Pana Dziadka ale można się pomylić :)

polecam przykładowo wiki https://pl.wikipedia.org/wiki/Fizjonomika
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2019 10:35

bluesman napisał(a):Czepiam się detali powiadasz? wiesz co to ciekawość ? wiesz jak są oznaczane opony rowerowe ? wątpię ... jestem pewien na 100 % że pan wkręcony rowerzysta też nie wie !

Jesteś bardzo pewnym siebie i zarozumiałym d... aż se zlazłem do piwnicy i ETRTO poza rozmiarem, ciśnieniem i twardością nic nie mówi o dacie produkcji. Opona rowerowa podlega takim samym prawom fizyki co każda inna opona. Do tego im gorszej jakości składniki tym podatniejsza jest na starzenie. Idę o zakład, że glina po zatrzymaniu użytkownika roweru zobaczył popękany płaszcz, brak bieżnika i tu i ówdzie wyłażącą stopkę i powiedział co powiedział. Na poprzednich Hutchinsonach miałem wybity rok produkcji, na Conti nie mam ale to niczego nie dowodzi.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.09.2019 09:03

pääkäyttäjä napisał(a):
bluesman napisał(a):Czepiam się detali powiadasz? wiesz co to ciekawość ? wiesz jak są oznaczane opony rowerowe ? wątpię ... jestem pewien na 100 % że pan wkręcony rowerzysta też nie wie !

Jesteś bardzo pewnym siebie i zarozumiałym d... aż se zlazłem do piwnicy i ETRTO poza rozmiarem, ciśnieniem i twardością nic nie mówi o dacie produkcji. Opona rowerowa podlega takim samym prawom fizyki co każda inna opona. Do tego im gorszej jakości składniki tym podatniejsza jest na starzenie. Idę o zakład, że glina po zatrzymaniu użytkownika roweru zobaczył popękany płaszcz, brak bieżnika i tu i ówdzie wyłażącą stopkę i powiedział co powiedział. Na poprzednich Hutchinsonach miałem wybity rok produkcji, na Conti nie mam ale to niczego nie dowodzi.

Wiesz kim Ty jesteś ? Umiesz dyskutować ? Co do rowerów może się zdziwisz mam pewną wiedzę :mrgreen:
Jeżeli coś piszesz odpowiadaj za to ! Pan Policjant zobaczył popękany płaszcz brak bieżnika (skąd to wiesz? ) i wiedział że opony są od niego starsze ?
Jak rozumiem masz szacunek dla innych zawodów stąd "glina" 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.09.2019 09:47

bluesman napisał(a):
Wiesz kim Ty jesteś ?

Szczerze mówiąc, guzik mnie to interesuje. A to, co Ty sobie wstawiłeś w wykropkowane miejsca... uderz w stół, co nie?

Umiesz dyskutować ?

Podobno potrafię. Ty nie potrafisz obejść się bez głupich wstawek i przypierdzielania się do każdego detalu - szukania dziury w całym?

Co do rowerów może się zdziwisz mam pewną wiedzę :mrgreen:

No popatrz, ja też... może nie na takim samym poziomie ale jednak. Ty jesteś zapewne jednym z tych "profików", co na drodze na "gorszych (wg Twojego mniemania)" patrzą z góry.

Jeżeli coś piszesz odpowiadaj za to ! Pan Policjant zobaczył popękany płaszcz brak bieżnika (skąd to wiesz? ) i wiedział że opony są od niego starsze ?

Odpowiadam za to, co napisałem ale nie za to, co Ty zrozumiałeś. Napisałem "płaszcz opony" a nie "płaszcz bieżnika". Gliniarz wzmocnienił wypowiedź aby na rozmówcy wywrzeć większe wrażenie - bo do starszego jegomościa nie docierało, że powinien sobie był trochę zainwestować w rower a nie czekać, aż się rozpadnie. Rowerzysta rzucał się, że o co mu w ogóle chodzi i po co go zatrzymał (tego nie wiem, co na rondzie musiał nawywijać - a na pewno, bo nie korzystał ze ścieżki ułatwiającej przejazd, bo po co...), że karać to tylko bogatych a nie biednych. Tyle słyszałem w chwili przechodzenia obok. Jakoś nie miałem czasu ani ochoty przeszkadzać gliniarzowi i negować jego stwierdzenie A że w moim mieście połowa rowerzystów ma za nic przepisy i ani krztyny chęci do odrobienia lekcji z zakresu ruchu drogowego, to policja od czasu do czasu wyłapuje "niedzielnych".

Tak przy okazji: między ostatnią literą wyrazu a znakiem przestankowym, nie robimy przerwy. Proszę się douczyć poprawnej interpunkcji.

Już raz to tu było poruszane i znów się przypierdzielasz? Proszę zajrzeć do odpowiedniej książki - słowo gliniarz w języku potocznym oznacza własnie policjanta i guzik ma do poziomu szacunku owego zawodu. Równie dobrze mógłbym się obrażać za nazwanie mnie "informatykiem"...

EOT a i tak więcej nie przeczytam - właśnie dołączyłeś do ignorowanych a tym samym straciłeś prawo do dyskusji ze mną.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.09.2019 10:08

pääkäyttäjä napisał(a):
bluesman napisał(a):
Wiesz kim Ty jesteś ?

Szczerze mówiąc, guzik mnie to interesuje. A to, co Ty sobie wstawiłeś w wykropkowane miejsca... uderz w stół, co nie?

Umiesz dyskutować ?

Podobno potrafię. Ty nie potrafisz obejść się bez głupich wstawek i przypierdzielania się do każdego detalu - szukania dziury w całym?

Co do rowerów może się zdziwisz mam pewną wiedzę :mrgreen:

No popatrz, ja też... może nie na takim samym poziomie ale jednak. Ty jesteś zapewne jednym z tych "profików", co na drodze na "gorszych (wg Twojego mniemania)" patrzą z góry.

Odpowiadam za to, co napisałem ale nie za to, co Ty zrozumiałeś. Napisałem "płaszcz opony" a nie "płaszcz bieżnika". Gliniarz wzmocnienił wypowiedź aby na rozmówcy wywrzeć większe wrażenie - bo do starszego jegomościa nie docierało, że powinien sobie był trochę zainwestować w rower a nie czekać, aż się rozpadnie. Rowerzysta rzucał się, że o co mu w ogóle chodzi i po co go zatrzymał (tego nie wiem, co na rondzie musiał nawywijać - a na pewno, bo nie korzystał ze ścieżki ułatwiającej przejazd, bo po co...), że karać to tylko bogatych a nie biednych. Tyle słyszałem w chwili przechodzenia obok. Jakoś nie miałem czasu ani ochoty przeszkadzać gliniarzowi i negować jego stwierdzenie A że w moim mieście połowa rowerzystów ma za nic przepisy i ani krztyny chęci do odrobienia lekcji z zakresu ruchu drogowego, to policja od czasu do czasu wyłapuje "niedzielnych".

Tak przy okazji: między ostatnią literą wyrazu a znakiem przestankowym, nie robimy przerwy. Proszę się douczyć poprawnej interpunkcji.

Już raz to tu było poruszane i znów się przypierdzielasz? Proszę zajrzeć do odpowiedniej książki - słowo gliniarz w języku potocznym oznacza własnie policjanta i guzik ma do poziomu szacunku owego zawodu. Równie dobrze mógłbym się obrażać za nazwanie mnie "informatykiem"...

EOT a i tak więcej nie przeczytam - właśnie dołączyłeś do ignorowanych a tym samym straciłeś prawo do dyskusji ze mną.

No i dobrze, a jednak coś napiszę :) Poczytaj sobie jeszcze raz ze zrozumieniem co piszesz i na co ja odpowiadam, w każdym razie tą odpowiedzią określasz siebie :)
Nic nie napisałem o płaszczu bieżnika :mrgreen:
Interpunkcja powiadasz ? Ma to aż takie znaczenie co do meritum dyskusji, że musisz to podnosić ? :mrgreen:

Poszukaj sobie co znaczy i jaki jest kontekst określenia "glina" Porównanie do określenia "informatyk" (pewnie jesteś niedocenionym programistą) świadczy o Twojej indolencji w pewnych kwestiach. Masz dzisiaj słabszy dzień :) Mimo wszystko :papa:

a propos interpunkcji czy ja to napisałem ?

pääkäyttäjä napisał(a):W moim mieście (i zapewne nie tylko), spora część rowerzystów ma gdzieś przepisy i jeździ po chodniku. Nie wyobrazam sobie, co się może stać po zderzeniu roweru z człowiekiem... większość "rowerzystów" to użytkownicy rowerów a nie świadomi cykliści (i nie, nie trzeba do tego zakładać obcisłych ciuchów).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 143
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone