Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.10.2019 09:35

pääkäyttäjä napisał(a):Jeździłem ...

zatem masz prawo mnie krytykować :)

Będąc nastolatkiem używałem takich wielkich obejmujących całe uszy, zwłaszcza zimą, było w nich super ciepło. Na końcu był "walkman", takie były czasy 8O

Piszesz, że słuchawki nie do ruchu miejskiego. Ja się oczywiście jak najbardziej zgadzam, ja nie jeżdżę po mieście

Z tym jednym uchem też masz zapewne rację. Jak ktoś zatrąbi czy opony zapiszczą, to nie widząc nic z przodu czy z boku, będę wiedział, że to za plecami ...

Raz mam kaprys posłuchać muzy jeżdżąc po lesie, innym razem delektuje się szumem drzew i śpiewem ptaków. Słuchawki mają taki bajer jak czujnik Halla. Włączanie i wyłączanie jest banalnie proste, nieabsorbujące i pozwala oszczędzać prąd
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.10.2019 09:37

pääkäyttäjä napisał(a):Poważnie...? Ja jak widzę rowerzystę w słuchawkach (najgorzej jak jeszcze w tzw. dokanałowych...) to nóż mi się w kieszeni otwiera.

W aucie też jeździsz ze słuchawkami? Żeby nie było - wiem, jak się jeździ ze słuchawkami na rowerze i to nie jest tożsame z radiem w aucie.

:roll:

Zależy gdzie go widzisz bo jak na razie uogólniłeś, jeżeli na drodze gdzie jest ruch samochodowy to ew. ok. ale dużo zależy od poziomu głośności.
Często jadąc w góry włączam sobie audiobooka gdyż muzyka przy wysiłku mi nie pomaga (używam dokanałowych słuchawek) ale jeżdżę po ścieżkach gdzie rzadko można kogoś spotkać, a samochodu w ogóle. Czasem też widuję w górach bikerów ze słuchawkami ale nie często i też wyłącznie z dokanałowymi słuchawkami.
Czasem zdarzało mi się używać słuchawek w samochodzie przy dłuższej podróży gdy nie chciałem budzić małżonki. Ustawiając właściwy poziom głośności nie traciłem kontaktu z otoczeniem, natomiast wielokrotnie mi się zdarzyło mijać jadąc lub idąc samochody gdzie dokładnie słyszałem czego słucha kierowca albo raczej jaki rytm wybija perkusją z basem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2019 10:21

Oczywiście, ze w mieście ;) Jak chcę sobie spuścić porządny łomot, to mam swoją playlistę pt. heavy workout ale wtedy mam wrażenie, że nie jadę na rowerze a robię co innego :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.10.2019 11:02

pääkäyttäjä napisał(a):Oczywiście, ze w mieście ;) Jak chcę sobie spuścić porządny łomot, to mam swoją playlistę pt. heavy workout ale wtedy mam wrażenie, że nie jadę na rowerze a robię co innego :)

W mieście zgoda, dla bezpieczeństwa bez słuchawek :)

Słuchawki też się przydają jak aplikacja regularnie podaje dane z przebytej trasy; czy teren nieznany, ekran wyłączony i są powiadomienia z nawigacji
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2019 11:23

Poważnie...? Ja tam jadę, gdzie mnie oczy i nogi poniosą... :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.10.2019 11:43

pääkäyttäjä napisał(a):Poważnie...? Ja tam jadę, gdzie mnie oczy i nogi poniosą... :lol:

Ja w tym roku zacząłem pakować rower do bagażnika, podczas służbowych wyjazdów. Kończę robotę i zamiast piwkować czy siedzieć przed kompem, zwiedzam na kole. Sprawdza mi się aplikacja mapy.cz gdzie wyznaczam wycieczkę po okolicy, określam czas/kilometry jaki mogę poświęcić i w drogę. Nie znając okolicy tak czuję się bezpieczniej. Zawsze lubiłem wiedzieć jaki mam cel i ile do niego zostało :)

Jadąc rowerem z Torunia w okolice Borów Tucholskich poprowadziło mnie mocno fantastyczną trasą. Sam absolutnie bym jej nie wymyślił. Znam swoje okolice, ale dzięki aplikacji poznaje nowe jej oblicze, ma naniesione sporo atrakcji turystycznych itd. Warto ją przetestować
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2019 12:18

Co, mapy.cz? Mieszkając w ČR przez 10 lat z niej korzystałem i najlepszy bike trip to bylo Tour de Víno z Brna do Vídně (niestety, do 2010 tylko do granic ČR - wtedy jeszcze nie działało wyszukiwanie poza czechami) :mrgreen: Takže mapami.cz mi nie zaimponujesz bo korzystałem z nich już 10 (wtedy apki na Androida nie było co było męczące, Geodis do map dodał zdjęcia lotnicze a w 2007 pojawiła się wersja turystyczna i to był strzał w dziesiątkę) lat temu ale szacun za ich wykorzystanie ;)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.10.2019 13:01

pääkäyttäjä napisał(a):Co, mapy.cz? Mieszkając w ČR przez 10 lat z niej korzystałem i najlepszy bike trip to bylo Tour de Víno z Brna do Vídně (niestety, do 2010 tylko do granic ČR - wtedy jeszcze nie działało wyszukiwanie poza czechami) :mrgreen: Takže mapami.cz mi nie zaimponujesz bo korzystałem z nich już 10 (wtedy apki na Androida nie było co było męczące, Geodis do map dodał zdjęcia lotnicze a w 2007 pojawiła się wersja turystyczna i to był strzał w dziesiątkę) lat temu ale szacun za ich wykorzystanie ;)

Ależ ja nie z tych co piszą o czymś, po to aby zaimponować. Odnoszę wrażenie, że jeżdżąc na rowerze za 2 koła, w ciuchach z Lidla i po 20-40km dziennie, nie jestem jestem w stanie nikomu zaimponować :). Dla mnie mapy.cz to tegoroczne odkrycie, podobnie jak galoty z pampersem 1 czy 2 lata temu :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2019 15:30

Wiesz jak często słyszę, że w Polsce ktoś używa aplikacji mapy.cz? No właśnie ;) Mnie nie interesuje cena Twojego roweru, dzie kupiłeś pieluchę i wdzianko - jestem na tym samym poziomie: profesjonaliści w koszulkach Sky Team patrzą na mnie z góry i nie odpowiadają na pozdrowienia :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.10.2019 12:56

pääkäyttäjä napisał(a):Wiesz jak często słyszę, że w Polsce ktoś używa aplikacji mapy.cz? No właśnie ;) Mnie nie interesuje cena Twojego roweru, dzie kupiłeś pieluchę i wdzianko - jestem na tym samym poziomie: profesjonaliści w koszulkach Sky Team patrzą na mnie z góry i nie odpowiadają na pozdrowienia :lol:

Ot i ciekawostka dobrze, że noszę koszulki bez loga :) ale skoro Team Sky, to szoszowcy :) więc i tak będą patrzeć z góry :)

piotrulex napisał(a):Ależ ja nie z tych co piszą o czymś, po to aby zaimponować. Odnoszę wrażenie, że jeżdżąc na rowerze za 2 koła, w ciuchach z Lidla i po 20-40km dziennie, nie jestem jestem w stanie nikomu zaimponować :). Dla mnie mapy.cz to tegoroczne odkrycie, podobnie jak galoty z pampersem 1 czy 2 lata temu :)

Czyżby ? Kolega jak pisał kiedyś jeździ od n lat i jednak trochę mu daleko do Kolumba bo odkrywa to co już dawno zostało odkryte ;) a wystarczy poczytać ....

:papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.10.2019 10:03

Złamana noga i odpoczynek na 6 tygodni, szczerze ? jestem wściekły :twisted: dla kogoś kto jest mało aktywny to pryszcz dla mnie to tragedia ...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.10.2019 10:22

Noga złamana podczas jazdy na rowerze....?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.10.2019 10:30

nie :( bo wiedziałbym za co :( zejście z Łabowskiej do Łomnicy :( po pięknym dywanie z liści ... jasne napisz mi, że nie w temacie :lol: półtorej godziny jeszcze schodziłem dobrze, że miałem kijki. Małżonka musiała zejść niżej po auto ... W kontuzjach mam doświadczenie vide obie złamane ręce na Hvarze i jeszcze powrót 20 km na kemping jadąc oczywiście na rowerze :)
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 22.10.2019 09:23

.......nie był to dobry pomysł z tym schodzeniem , oj nie był . Trzeba było po halikopter zadzwonić. Zdrowiej :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.10.2019 11:05

lew napisał(a):.......nie był to dobry pomysł z tym schodzeniem , oj nie był . Trzeba było po halikopter zadzwonić. Zdrowiej :lol:

iiiiiii tam z byle powodu Gopr fatygować :) Wystarczyło wysokie buty mocno zasznurować :) cza być kwardym nie mientkim :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 149
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone