.png)
taurus napisał(a):auto_gt napisał(a):...
CHRYSLERY 2,5d - silniki padają - głowice pękaja
.......
Sporo jeździłem Chryslerem 2.5 CRD i jedyna rzecz na jaką mogę się "poskarżyć"to szerokość i długość auta, które utrudniają parkowanie oraz skręcanie na górskich agrafkach.
Auto ekonomiczne i nie do zarżnięcia przy normalnej jeździe.
O auto dbałem zgodnie z instrukcją obsługi, z niczym nie kombinowałem.
Pochwalić mogę również Zafiry 2.2 oraz 1.9 w dieslu - chociaż w tej ostatniej "dokucza" mi DPF. No i trzeba czyścic EGR. Ale ten ostatni to teraz w każdym aucie wymaga obsługi.
Pozdrawiam
.png)

auto_gt napisał(a):Anakin , tak czy siak - jesli jeszcze świec nie zmieniałeś , to może się okazać , że winnym jest przekaźnik sterujący pracą świec .
W obecnych silnikach świece jeszcze pracują po uruchomieniu silnika jakiś określony czas ,tym steruje przekaźnik .
odczyt z komputera jest konieczny .
auto_gt napisał(a):Lpg montuja mechaniorzy i niech sie oni martwią zrobią to 1 raz i ganiasz za darmochę
.png)
anakin napisał(a):
Świece zmieniłem.
Wisz co pokazywał komputer??
Własnie tylko "sterownik świec żarowych".
Nie pokazuje,że jest jakiś problem ze świecami(nawet jakby był),tylko ewentualną usterkę sterownika.![]()
Wymieniłem świece,znikł problem sterownika,choć............nie powinien.
.png)
.png)
Maciek1956 napisał(a):anakin napisał(a):
Świece zmieniłem.
Wisz co pokazywał komputer??
Własnie tylko "sterownik świec żarowych".
Nie pokazuje,że jest jakiś problem ze świecami(nawet jakby był),tylko ewentualną usterkę sterownika.![]()
Wymieniłem świece,znikł problem sterownika,choć............nie powinien.
U mnie było tak samo, niby auto japońskie, ale silnik Renault mamMoże i komputer mam francuski
Kiedyś wiele lat temu w XM-mie komp pokazywał awarię lewego czujnika ABS, a prawy nie działał. Oczywiscie lewy na początku wymieniłem
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.