napisał(a) zybog » 10.05.2008 15:38
WITAM !
Z Szczecina to tylko przez Niemcy- w zeszłym roku przetestowałem te drogi= cały czas uatostrady,spokojnie i czujesz się bezpiecznie.Jechałem z przyczepą więc nie przekraczałem 110 / choć powinienem wolniej jechać ale tak inni jechali/.To było pod koniec sierpnia i w niedziele.Korków zero! Nocleg zaraz na pierwszej ''stacji CPN'' w Austri- ogromny teren przystosowany do noclegu dla tych co ''na trasie''.Było bardzo bezpiecznie, czysto i spokojnie / mam na myśli nocleg w przyczepie czy w samochodzie- nie w hotelu/.Rano dalej autostrada do samego Triestu / tu nie wszyscy są zgodni co do drogi przez Włochy ale powiem, że droga super i jedzie się jak ''po nitce do celu= czyli Rijeki/.'' Normalne drogi'' były tylko w Słoweni /cos ok 50 km. tylko/.Celem wyprawy był Hwar, dlatego z Rijeki płyneliśmy promem prosto do Starego Gradu= prosze nie traktować płynięcia promem tylko i wyłącznie w kategoriach finansowych-/ choć jak dobrze policzyć to się okazuje, że to nie jest drogo/.Powodzenia i samych radości w Chorwacji.