gstoszko napisał(a):Czy płacic karta visa za nocleg i benzyne na wegrzech czy lepiej kupic forinty,jaki jest przelcznik placac w plnach na wegrzech i chorwacji.
.png)
Blums napisał(a):hej pod warunkiem ze masz karerte MasterCard (Maestro) Natomiast Visa przelicza na USD a potem na Euro i dopiero na PLN + prowizja za przewalutowanie. Generalnie europa jedzie na MasterCard.

.png)
Blums napisał(a):ja jak jade do Niemiec z karta Visa mBanku to masakra jaki stosuja przelicznik z tego wzgledu sadze za na CRO bedzie to samo bo Visa przelicza na USD , no chyba ze mBank ma taki przelicznik? Ale generalnie system Visa jest rozliczany w USD
.png)
Puzzle1 napisał(a):Blums napisał(a):ja jak jade do Niemiec z karta Visa mBanku to masakra jaki stosuja przelicznik z tego wzgledu sadze za na CRO bedzie to samo bo Visa przelicza na USD , no chyba ze mBank ma taki przelicznik? Ale generalnie system Visa jest rozliczany w USD
Visa przelicza z Euro przynajmniej w Europie ( poza Turcją). Skąd masz takie info , że z $. Chyba , że twój bank zarabia na SPRED-zie.
.png)
.png)
.png)
.png)
krystek napisał(a):Na stronie Banku Pekao SA widnieje info, że od 1 sierpnia posiadacze kart płatniczych wydanych przez ten bank mogą korzystać z bankomatów Zagrebacka Banka bez naliczania prowizji. Przetestowałem osobiście i potwierdzam - zero prowizji, a kuna wyszła w ostatni piątek po 51 gr.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi