Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przelicznik płacąc kartą

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kolceros
Autostopowicz
Re: oszczędności ??????

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolceros » 21.08.2007 19:00

Karta WBK Euro:
bankomat: 500kn=68,52E
platnosc: 171kn=23,38E
prowizja za wyplate gotowki 1,5E, brak oplat za prowadzenie konta.

Oczekiwalem problemow kiedy raz bankomat wydrukowal wieksza wyplate niz w rzeczywistosci. Po powrocie okazalo sie, ze bank sam skorygowal bledne dane- bez jakichkolwiek reklamacji z moje strony.
Eligiusz Przechodzki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eligiusz Przechodzki » 22.08.2007 08:18

margaret napisał(a):zapłacisz za to 8,5 - 11 zł miesięcznie prowizji za prowadzenie konta bankowego w cudownym banku - oblicz czy to się opłaca

Ja uważam, że się opłaca. Policz sobie wartość wszystkich usług dodatkowych, które w Pekao SA masz w ramach opłaty za konto, a za które w innych bankach (jeśli w ogóle świadczą tego typu usługi!!!) musisz płacić dodatkowo. Kwestia wyboru: ja wolę mieć do czynienia z dużym bankiem, znanym w świecie, który nie musi "golić" przysłowiowego Kowalskiego, bo prawdziwe pieniądze zarabia gdzie indziej.
kolceros
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolceros » 22.08.2007 22:05

tez jestem za plastikowym pieniadzem..chociac argument o rozpoznawalnosci banku traci myszka :)
kiedys tym argumentem dalem sie omamic Citi, a okazalo sie, ze nie zanegowano mi nigdy karty "polskiego" banku. siwat sie chyba troszke zmienil :)
Eligiusz Przechodzki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eligiusz Przechodzki » 23.08.2007 07:38

kolceros napisał(a):tez jestem za plastikowym pieniadzem..chociac argument o rozpoznawalnosci banku traci myszka :)
kiedys tym argumentem dalem sie omamic Citi, a okazalo sie, ze nie zanegowano mi nigdy karty "polskiego" banku. siwat sie chyba troszke zmienil :)

Z tą myszką to nie do końca prawda. Przekonałem się o tym, wypożyczając samochód we Francji i Portugalii. Nie chodzi też o negowanie karty polskiego banku (a propos, który to jest "polski bank???), ale o wiarygodność i prestiż klienta, pozwalające wynegocjować lepsze warunki z usługodawcą. O Citi zmilczę - to nie jest forum poświęcone antyreklamie.
Pozdrav.
E.
margaret
Podróżnik
sztuczne oszczędności

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaret » 23.08.2007 07:53

Ja nadal uważam ze bezsensowne jest opłacanie przez rok utrzymania konta w "prestiżowym" (a propos jaki to bank) banku po to by wybrać w bankomacie 2-3 razy pieniądze
Więcej czasu i pieniędzy traci sie na szukanie oszczędności
Inne banki świadczą identyczne usługi również za darmo (nie wiem jakie to usługi wyróżniają ten "prestiżowy" bank - no chyba ze się w nim pracuje i ma się jakieś dodatkowe profity oraz trzeba dbać o swoją pracę ) i nie pobierają opłat za utrzymanie konta - np mbank - nigdy jakoś nie miałam problemów z kartą zarówno w kraju jak i za granicą i nie jest to reklama. Z "usług" pko szybciutko zrezygnowałam jak oprocentowanie sięgnęło dna, opłaty za przelewy były kosmiczne (teraz to chyba się poprawiło) a opłaty za utrzymanie konta urosły do kilkunastu złotych
A jeśli chodzi o negocjacje cen to mieliśmy taka samą zniżkę na kartę tego jak i innych banków. ale to już chyba kwestia mentalności - przykład idzie od władających naszym krajem którzy nie ufają żadnemu bankowi :D
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 23.08.2007 09:26

- przykład idzie od władających naszym krajem którzy nie ufają żadnemu bankowi

>Śmiem twierdzić, że nie o zaufanie tu chodzi a o "Wybiórczą" propagandę, która zrobiła swoim odbiorcom (...) wodę z mózgu<
Ostrożność i przezorność władających należy tylko podziwiać i doceniać, choć osobiście bym się nie pogniewał gdybym pewnego dnia stwierdził "lewą" wpłatę na moje prywatne legalne konto.
Przepraszam,
temat lewych wpływów na "lewe" konta,
to nie forum chorwackie i dlatego urywam dyskusję!
Eligiusz Przechodzki
Odkrywca
Re: sztuczne oszczędności

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eligiusz Przechodzki » 23.08.2007 13:42

margaret napisał(a):Ja nadal uważam ze bezsensowne jest opłacanie przez rok utrzymania konta w "prestiżowym" (a propos jaki to bank) banku po to by wybrać w bankomacie 2-3 razy pieniądze
Więcej czasu i pieniędzy traci sie na szukanie oszczędności
Inne banki świadczą identyczne usługi również za darmo (nie wiem jakie to usługi wyróżniają ten "prestiżowy" bank - no chyba ze się w nim pracuje i ma się jakieś dodatkowe profity oraz trzeba dbać o swoją pracę ) i nie pobierają opłat za utrzymanie konta - np mbank - nigdy jakoś nie miałam problemów z kartą zarówno w kraju jak i za granicą i nie jest to reklama. Z "usług" pko szybciutko zrezygnowałam jak oprocentowanie sięgnęło dna, opłaty za przelewy były kosmiczne (teraz to chyba się poprawiło) a opłaty za utrzymanie konta urosły do kilkunastu złotych
A jeśli chodzi o negocjacje cen to mieliśmy taka samą zniżkę na kartę tego jak i innych banków. ale to już chyba kwestia mentalności - przykład idzie od władających naszym krajem którzy nie ufają żadnemu bankowi :D

Ile ludzi - tyle opinii. Jak jesteś zadowolona ze swojego banku, to OK. Ja też jestem zadowolony z Pekao SA i nie dlatego, że w nim pracuję lub mam inne profity.
A tak na marginesie - oferty wszystkich banków zmieniają się b. szybko i to, co piszesz np. o przelewach w Pekao, już dawno straciło aktualność, natomiast rachunek osobisty nie służy do oszczędzania środków - stąd nędzne oprocentowanie.
lennon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lennon » 23.09.2007 13:59

Ok 2% prowizji od przewalutowania ale czy aby na pewno nie ma tam nigdzie sprytnego załaczniczka ze np 2% ale nie mnie niż 20zł?? ja się czegoś takiego nei dopatrzylem ale moze coś źle szukałem
jacusd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusd » 06.05.2008 20:56

http://www.zaba.hr/info/pb/atm/find/hpb_atmfind.htm

Lista bankomatów bez prowizji dla posiadaczy karty maestro w Pekao S.A.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2008 21:01

jacusd napisał(a):http://www.zaba.hr/info/pb/atm/find/hpb_atmfind.htm

Lista bankomatów bez prowizji dla posiadaczy karty maestro w Pekao S.A.

ta informacja jak i wykaz wszystkich bankomatów w HR jest w FAQ-u
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

przelicznik płacąc kartą - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone