Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd przez Bośnię i Hercegowinę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Akwen
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akwen » 13.05.2006 06:33

Hej everybody, chciałbym pojechać do Dubrownika trasą Cieszyn - Budapeszt i potem przez Bośnię (Sarajewo, Mostar). Czy ktoś może podzielić się informacjami dot. przejazdu przez ten kraj?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 13.05.2006 08:34

Witaj, widzę, że jesteś tu nowy. Na początek radzę Ci wpisać TU (w wyszukiwarkę) to czego szukasz i już masz odpowiedzi : forum/viewtopic.php?t=9758&highlight=bo+nia+hercegowina
Potem ewentualnie zadawaj nastepne pytania.
Rok temu tą trasą jechałem, piękna widokowo i warto nią jechać. Zresztą poczytasz sobie przy okazji o tym pięknym kraju.
Pozdrawiam :wink:
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 14.05.2006 12:37

Akwen napisał(a):Hej everybody, chciałbym pojechać do Dubrownika trasą Cieszyn - Budapeszt i potem przez Bośnię (Sarajewo, Mostar). Czy ktoś może podzielić się informacjami dot. przejazdu przez ten kraj?

Wracałem we wrześniu ubiego roku tą trasą z Makarskiej przez Sarajewo , Osijek,Szekszrd.Trasa bardzo dobra ,jedyny błąd jaki popełniłem ,to nie zwróciłem uwagi na znaki i pojechałem przez miasto co bardzo wydłużyło podróż.W samym mieście ruch oczywiście jak w wielkich aglomeracjach i powrót na trasę zajął ponad dwie godziny ,a ponieważ było już póżno (a chciałem dojechać do Osijeka na postój nocny) nie było nawet ochoty na zatrzymanie się chociaz na chwilę .Ostatnie 200 km pokonywałem po ciemku na nieznanej trasie i nie było najmniejszego probemu.Oznakowanie dróg jest moim zdaniem znakomite i nasi mogli by się dużo nauczyć.Stacji benzynowych w BIH jest bardzo dużo i z tankowaniem póznym wieczorem nie ma najmniejszego problemu

pozdrawiam
1Marek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1Marek1 » 14.05.2006 13:12

A potrzeba jakis wiz, opłat?
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 14.05.2006 16:58

1Marek1 napisał(a):A potrzeba jakis wiz, opłat?

tylko zielona karta
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 10.07.2006 06:24

Tak tak. Drogi w BiH są duuuuużo lepsze niż u nas (kurcze przecież u nas nie było wojny). Oznakowanie też dobre. Można napatrzeć się na dużo folkloru. Świetna trasa zawsze nię jeżdzimy. W tym roku a jakże, też.
Chętnie służę wszelkimi radami.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone