Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę o pomoc - pierwszy raz w Chorwacji

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AleksySiemionowicz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AleksySiemionowicz » 25.06.2009 18:55

Wybieramy sie pierwszy raz do Chorwacji czyli rejon dla nas nieznany i stąd moja prośba. Czy mógłby ktoś z szanownych forumowiczów polecić nam jakiś cichy , spokojny rejon z dala od baz turystycznych i jezeli to mozliwe w miarę tani. Oczywiscie nad morzem. Najlepiej jakaś spokojna wioska , miasteczko.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.06.2009 19:23

AleksySiemionowicz napisał(a):Wybieramy sie pierwszy raz do Chorwacji czyli rejon dla nas nieznany i stąd moja prośba. Czy mógłby ktoś z szanownych forumowiczów polecić nam jakiś cichy , spokojny rejon z dala od baz turystycznych i jezeli to mozliwe w miarę tani. Oczywiscie nad morzem. Najlepiej jakaś spokojna wioska , miasteczko.

Alekseyu Siemienowiczu takich miejsc w Chorwacji .......... z takich miejsc własnie jest złożona cała Chorwacja.
Jakbyś zapytał, podajcie coś na kształt Krakowa byłby problem wielki.
Jedź i wybieraj, przebieraj....... skolko ugodno.
Wsie krasnyje. :wink: :D
mik_us
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mik_us » 25.06.2009 19:35

W cichym i spokojnym miejscu http://www.dalmatia-marina.com/ jest zarezerwowany apartament A3 w "domku" H2. Niestety ekipa mi się nie zgrała i apartament jest do odstąpienia w terminie od 1.08.09 do 14.08.09. Rezerwacja była zrobiona dla 4 dorosłych osób i jednego dziecka. Mój email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
AleksySiemionowicz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AleksySiemionowicz » 25.06.2009 19:36

Dziękuje za cenne uwagi. Problem mianowicie taki mam , że czytając wpisy na forum wiem ile zapłacę za paliwo ile kosztuje piwo czy pizza ale za cholerę nie wiem czy północ , południe czy środek. A jak już znajdę to miejsce czy to nie okaże się jakims eksluzywnym kurortem . Wot zagwozdka.
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 25.06.2009 19:37

Wątek założyć potrafisz więc czytać na pewno też już umiesz:

Obrazek
Ostatnio edytowano 25.06.2009 19:50 przez andy.pl, łącznie edytowano 1 raz
mik_us
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mik_us » 25.06.2009 19:45

AleksySiemionowicz napisał(a):Dziękuje za cenne uwagi. Problem mianowicie taki mam , że czytając wpisy na forum wiem ile zapłacę za paliwo ile kosztuje piwo czy pizza ale za cholerę nie wiem czy północ , południe czy środek. A jak już znajdę to miejsce czy to nie okaże się jakims eksluzywnym kurortem . Wot zagwozdka.

Jak klikniesz na link który podałem zobaczysz gdzie to jest. Cisza i spokój - idealnie z dzieckem. W okolicy hodowla krewetek.
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 25.06.2009 19:56

AleksySiemionowicz napisał(a):Dziękuje za cenne uwagi. Problem mianowicie taki mam , że czytając wpisy na forum wiem ile zapłacę za paliwo ile kosztuje piwo czy pizza ale za cholerę nie wiem czy północ , południe czy środek. A jak już znajdę to miejsce czy to nie okaże się jakims eksluzywnym kurortem . Wot zagwozdka.

Na tym forum jest już (prawie) wszystko opisane. Gdzie chcesz spędzić wakacje to przecież TWÓJ wybór a w jego dokonaniu pomoże Ci przeczytanie choćby setek relacji z wakacji, podróży (przeważnie ze zdjęciami) itp. na napisanie których wielu forumowiczów poświęciło mnóstwo swojego czasu.

Tak więc wykaż odrobinę szacunku, oraz dobrych chęci i czytaj, czytaj, czytaj, czytaj ....
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.06.2009 20:05

AleksySiemionowicz napisał(a): Wot zagwozdka.

..ale problema niet. Tiebia nada jechać .. posmotrisz , uwidisz.
Kotoryje miejsce krasnyje, tam Ty odduchniesz. Mnogo takich miejsc. :wink:
Ja znam dobrze KRK i tutaj sie wypowiadam. Na samym kRK- takich miejsc znalazłbym bardzo dużo.
Jak wioska to i taniej.
Jak chcesz jechac daleko ...wybierz południe, jak bliżej .. to Istria, Kvarner.
Wybór jest niesamowicie duży.
AleksySiemionowicz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AleksySiemionowicz » 25.06.2009 22:05

Przepraszam admina za to że narobiłem mu pracy. Dziekuje za konstruktywne uwagi. Przeczytam z wiekszą uwagą wszystkie posty ale w zwiazku z tym będę musiał przełożyc wczasy na listopad. Niemniej wszelka pomoc w wyborze miejsca mile widziana.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 25.06.2009 22:27

AleksySiemionowicz napisał(a):Czy mógłby ktoś z szanownych forumowiczów polecić nam jakiś cichy, spokojny rejon z dala od baz turystycznych(...)

AleksySiemionowicz napisał(a):Przepraszam admina za to że narobiłem mu pracy. Dziekuje za konstruktywne uwagi. Przeczytam z wiekszą uwagą wszystkie posty ale w zwiazku z tym będę musiał przełożyc wczasy na listopad. Niemniej wszelka pomoc w wyborze miejsca mile widziana.

Popatrz w mapę i zobacz które miejscowości są mniejsze. ;)
Wtedy włącz szukajkę i o nich czytaj.
Później pytaj o szczegóły w istniejących wątkach.
Na pierwszy raz w Chorwacji - gdzie nie pojedziesz- spodoba Ci się - każdy Cromaniak to potwierdzi :)
Nikt za Ciebie wakacji wybierać nie będzie, bo to mają być Twoje wakacje :)
[I nie dziw się, że masz takie, a nie inne odpowiedzi.
-W sezonie- dużo osób pisze tu "jadę pierwszy raz, pomózcie , gdzie jechać", itp...
a to, po jakimś czasie /irytuje, denerwuje, wkurza...itp ;)/
i sprawia, że na forum robi się straszny bałagan i zamieszanie...]
Pozdrówka.
grzechul3
Odkrywca
mialem ten problem

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzechul3 » 27.06.2009 22:50

Czesc,mialem podobny problem rok temu wybralem mala wysepke vir jako moj 1 wyjazd na chorwacje. czytalem duzo opini wiekszosc byla na Nie/ale mimo wszystko sie zdecydowalismy bylo naprawde bajkowo jak dla mnie i reszty super.cisza i spokoj .w tym roku wybralem Lun Na Pagu zoabczymy jak tam bedzie.jesli potrzebne jakies info to zapraszam.Pozdrawiam
ines
Cromaniak
Re: mialem ten problem

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.06.2009 09:45

grzechul3 napisał(a):Czesc,mialem podobny problem rok temu wybralem mala wysepke vir jako moj 1 wyjazd na chorwacje. czytalem duzo opini wiekszosc byla na Nie/ale mimo wszystko sie zdecydowalismy bylo naprawde bajkowo jak dla mnie i reszty super.cisza i spokoj .w tym roku wybralem Lun Na Pagu zoabczymy jak tam bedzie.jesli potrzebne jakies info to zapraszam.Pozdrawiam

Było bajkowo bo nie widziałeś innych miejsc :) W innych w takim razie będzie rajsko :) :twisted:
Pozdrawiam
AleksySiemionowicz
Plażowicz
Re: mialem ten problem

Nieprzeczytany postnapisał(a) AleksySiemionowicz » 28.06.2009 22:23

Dziękuje za cenne wskazówki. Mam jeszcze jedno pytanie. Wybieramy sie w terminie 1-15.08 czy można jechac w ciemno (rejon zdecydowanie nie kurortowy) czy też w tym terminie jest najad na Chorwacje i lepiej zarezerwować?
mik_us
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mik_us » 29.06.2009 06:15

Ja zarezerwowałem już lutym... ale to ma swoje konsekwencje - jak widzisz z moich wcześniejszych postów nie jadę. Jeżeli zadowala Cię spanie gdziekolwiek i w jakichkolwiek warunkach to nie musisz rezerwować.
AleksySiemionowicz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AleksySiemionowicz » 29.06.2009 18:55

Witam, a tak a propos tego apartamentu do odstąpienia , jaki jest jego całkowity koszt za dobę?

mik_us napisał(a):Ja zarezerwowałem już lutym... ale to ma swoje konsekwencje - jak widzisz z moich wcześniejszych postów nie jadę. Jeżeli zadowala Cię spanie gdziekolwiek i w jakichkolwiek warunkach to nie musisz rezerwować.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone