.png)
Dr Seselj napisał(a):Po otwarciu w ubiegłym roku autostrady M6 z Budapesztu do Mohacza, warto wybrać się tą drogą - granica H/HR Udvar/Beli Manastir zawsze pusta, następnie Osijek, autostrada A5 do węzła Velika Kopanica, kawałek A3 na wschód do zjazdu na Slavonski Samac i dalej M17 na Zenicę.
.png)
.png)
slaweek napisał(a):Myślę zrobić postój w BiH (będę wdzięczny za namiar) i chciałbym dotrzeć w okolice Dubrownika rano tak by mieć czas na poszukiwanie.
PS. Proszę o informację o bezpieczeństwie na górskich drogach BiH.
.png)
.png)
.png)
.png)
Masz rację wracałem tą trasą z Mlini z uwagi na to że chcieliśmy jechać do Medjugorie.Super trasa wspaniałe widoki ale jeżeli ktos nie ma doświadczenia w jeżdzie po górach to tylko w dzień odradzam nocny przejazd.Ja lubię tą trasę można dość ostro pojechać Trasa przez Austrię to bulwarówka.slaweek napisał(a):Fajnie temat się rozwija. Myślę, że dla jadących do Dubrownika kierunek przez BiH jest całkiem całkiem.
.png)
mkm napisał(a):slaweek napisał(a):mkm napisał(a):Generalnie jest bezpiecznie , ale trzeba uważać na spadające z góry odłamki skalne,szczególnie gdy pojedziesz wzdłuż Vrbasu ... nie wszędzie są zabezpieczone zbocza ... Ale widoki z całą pewnością rekąpensują uczucie strachu
kurcze tego się obawiałem. Teraz nie wiem czy żonę przekonam na drogę przez BiH
Nic jej na razie nie mów ... Niech to będzie niespodzianka![]()
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi