03.08.2026Po śniadaniu idziemy najpierw zobaczyć Seoullo 7017, czyli niedawno wybudowaną ścieżkę widokową nad ulicami miasta. Oprócz możliwości innego spojrzenia na otoczenie, są też rośliny z różnych miejsc świata.
https://maps.app.goo.gl/UbiZJYKM6rbgPMxYAUlice w Seulu potrafią być szerokie
Policzyłem, są 22 pasy, czuwaj
Widok na wzgórze Namsan i wieźe N Seoul Tower
Są i brzozy
Takich robaczków grających jest w mieście pełno - to oczywiście cykady, ale są niesamowicie głośne
A, jeszcze jedno, jak jest gorąco, to mozna się schłodzić wchodząc do takiego małego pomieszczenia mocno klimatyzowanego, raz skorzystaliśmy, bo upał jest nieprawdopodobny ...
Schodzimy ze ścieżki i idziemy dalej
Przechodzimy koło jednej z dawnych bram do miasta Sungnyemun Gate (Namdaemun)
Ci co wiedzą, to wiedzą. Jest! Pani od jogurtów
Wchodzimy na targ Namdaemun Market. To takie mydło i powidło, ale warto zobaczyć, bo zawsze się można dowiedzieć o lokalnych "trendach" ubraniowo-modowych

Wychodzimy i idziemy kawałek dalej ...
... do budynku HYBE. To wytwórnia muzyczna, producent m.in. zespołu BTS. Dla fanów (córka) to must have więc jesteśmy.
I teraz idziemy na metro bo mamy w planie odwiedzić pewien budynek.
Taka rzadkość ...
Ten budynek. To 63 Skypicnic - to drapacz chmur i znalazłem informację, że można wjechać za darmo windą na ostatnie piętro i jest tam super widok na miasto. I czasem człowiek popełnia błąd, bo wszystko się zgadza ale nie za darmo. Za 4 osoby wychodziło bodajże prawie 100tys won, więc odpuściliśmy. Tym bardziej, że jeszcze w górze będziemy

Także chwilę tylko pooglądaliśmy go z zewnątrz i ruszamy dalej.
Jako ciekawostka: autka u nas chyba w ogóle nie spotykane (ja na to mówię pudełko

), ale co innego: bardzo dużo ludzi ma tutaj naklejone takie pianki na drzwiach żeby przy przypadkowym uderzeniu, nie uszkodziły drzwi pojazdu obok.
Ach to myślenie nie tylko o sobie, ale też o innych ...