.png)
.png)

.png)
.png)
piotrf napisał(a):Piękny projekt i ciekawa realizacjaNie każdy pojedzie do Indii by zobaczyć stare , a ta świątynia pozwala zrozumieć w jak misterne , koronkowe zdobienia są ubrane i jak to w ogóle wygląda
piotrf napisał(a):Wiolu , dziękuję za przypomnienie tego co już zaczynało się zacierać w pamięci i pokazanie wielu miejsc , gdzie mnie nie było![]()
piotrf napisał(a): Widzimy się w następnej relacji
Pozdrawiam
Piotr
.png)
wiola2012 napisał(a):Ostatniego dnia przed powrotem do domu, odwiedziliśmy perełkę architektoniczną. I może nie jest to budowla stara, nie ma bogatej historii, ale jest warta odwiedzin.
BAPS Shri Swaminarayan Mandir, jest rzeczywistym miejscem kultu dla imigrantów z Indii, a dla innych nacji wyjątkową atrakcją turystyczną. Jest to zespół świątyń, w skrócie nazywany przez Hindusów BAPS.
wiola2012 napisał(a):I to byłby koniec mojej opowieści.
Dziękuję za towarzystwo, było mi naprawdę bardzo miło.
.png)
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a):Ostatniego dnia przed powrotem do domu, odwiedziliśmy perełkę architektoniczną. I może nie jest to budowla stara, nie ma bogatej historii, ale jest warta odwiedzin.
BAPS Shri Swaminarayan Mandir, jest rzeczywistym miejscem kultu dla imigrantów z Indii, a dla innych nacji wyjątkową atrakcją turystyczną. Jest to zespół świątyń, w skrócie nazywany przez Hindusów BAPS.
Też byłam w tej świątyni, ale nie w Chicago, lecz w Londynie. Opisałam tą wizytę w mojej relacji tutaj.
Procedura wybudowania tych świątyń była taka sama. Również taki sam jest sposób zwiedzania i całkowity zakaz wnoszenia aparatów fotograficznych czy kamer. Zapewne tak samo jest w pozostałych takich świątyniach na całym świecie.
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a):I to byłby koniec mojej opowieści.
Dziękuję za towarzystwo, było mi naprawdę bardzo miło.
Szkoda, że to już koniec. Bardzo ciekawie pokazałaś ten kawałek świata, do którego ja zapewne nigdy się nie wybiorę.
Mnie również było bardzo miło być gościem w Twojej relacji.

.png)
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a):Nie trafiłam wcześniej na tę relację, a wydawało mi się, że wszystkie Twoje czytałam. Zapiszę ją sobie![]()
Jeśli nam zamkną forum, to nie zdążysz się z nią zapoznać, bo czasu do 14 lutego zostało już mało.
.png)
wiola2012 napisał(a):Moja intuicja mi podpowiada, że nie zamkną, ale jakby co powinnismy zrobić bazę kontaktów ( czy alternatywnych adresów) . Szkoda by było , żebyś np. Ty Gosiu, nie pisała więcej relacji. Można je zamieszczać na własnym blogu ( np. Google oferuje taki), ale musielibyśmy znać adresy.
wiola2012 napisał(a):Jednak jestem dobrej myśli
.png)