komanch napisał(a):Panowie, czy w Suzach 4takty producent wymaga minimalnej ilości oktanów w benzynie?
A skąd to pytanie? Masz dostęp do ukraińskiego paliwa?
w UE nie ma innego niż 95 i wyżej.
.png)
.png)
.png)
komanch napisał(a):Jak wygląda kwestia gwarancji w nowych silnikach? Obowiązkowe są coroczne przeglądy w serwisie żeby gwarancja w razie czego była uwzględniona?
.png)
pavlo napisał(a):
Możecie coś podpowiedzieć?

.png)
Rysio napisał(a):pavlo napisał(a):
Możecie coś podpowiedzieć?
W Poracie jest mały port. Dwukrotnie tam cumowałem przy nabrzeżu na wyjściu z portu i zawsze za darmo. Byłem u kapitana (bosmana chyba) portu i za każdym razem stwierdzał "nista" tylko dobrze przywiążOd dziobu konieczna kotwica. Dno łapie ale musisz kilka prób zrobić żeby na skałę trafić, bo w większości jest piach i trawa.
.png)
.png)
pavlo napisał(a):Dzięki za info![]()
Cumowałeś przez dłuższy okres, np. dwa tygodnie, czy to była zgoda na dwa trzy dni?
Do moich opcji miejscówek dorzucam jeszcze Igrane.
Są tam dwa małe porty, masz może z nimi jakieś doświadczenia?
komanch napisał(a):Przy okazji cumowania, jakie macie doświadczenia przy cumowaniu przy tzw "prywatnym kawałku brzega" gospodarza? wybieram się w przyszłym roku na Ciovo, przy brzegu jest nawet mały pomościk, dwa spore polery. Oczywiście nic nie pilnowane, obok plaże sąsiadów.
Czy bezpiecznie zostawiać ponton (silnik) w takich miejscach na stałe? Wiem że Chorwacja to przyjaźnie nastawiony na turystów kraj, nie mniej jednak ....
.png)
.png)
swider1985 napisał(a):Rysio pytanie mam, gdzie w Igrane lub okolicy dokonam opłaty morskiej ? pojadę pierwszy raz z pontonikem a coś wspominasz o tej okolicy
.png)
.png)
swider1985 napisał(a):dzięki
i takie pytanko wchodzę tam i na jakiej podstawie zapłacę bo nie mam pontonu zarejestrowanego ? czy jest to załatwiane na słowo? (pontonik310cm+15km)
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...