Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) arabesqa74 » 22.06.2015 12:48
Polemizować z Tobą nie zamierzam, ale to ja jestem tą żoną co to niby wg Ciebie i nadawcy tej wielce pouczającej wiadomości (żenada!), stoi od rana do wieczora w garach i nie widziała nic poza kuchnią w apartmanie
To muszę Was (obydwu/oboje) rozczarować, bo "niestety" widziałam wszystko co miałam w promieniu 150km od kwatery ciekawego (ciekawego dla nas).
Mam znajomych, którzy co roku, a bywa, że nawet dwa razy do roku bywają na wczasach zorganizowanych, bo tak lubią! Nie przeszkadza im raptowna zmian godzin wylotu na wczasy, czy oczekiwanie na powrót kilka godzin na lotnisku. Nie przeszkadza, a wręcz jest dla nich atrakcją tłum i imprezy w hotelu i na basenie. Nie jadą dla zabytków, tylko po to, żeby leżeć 2 tygodnie. I ja szanuję ich zdanie i gust - bo taka forma wypoczynku widocznie im odpowiada.
Dla mnie natomiast ważniejsze jest, żebyśmy za względnie przyzwoite pieniądze mogli wypoczywać w pięknym miejscu, poznawać jego historię i kulturę, nawet, gdybym miała wieźć ze sobą słoiki! Nie jadamy owoców morza - BO NIE, bo nie lubimy!
Jeździmy sami, więc nie chlamy - cytując Cię. I macie rację - kasa jest ważna, tak samo w domu jak i na wakacjach, ale moje dzieci jakoś nie skarżą się na brak rozrywek czy lodów.
Nie widzę potrzeby przekonywania Cię do takiego sposobu organizacji wyjazdu, ale bądź łaskaw nie szufladkować mnie i innych, którzy mają odmienne od Twojego zdanie, jako "rumunów" co śpią pod mostami, bo szkoda im na nocleg tranzytowy. Śpię po drodze, bo tak lubię, ale nie uważam, że Ci co nie śpią są gorsi!
Licz z łaski swojej, swoje pieniądze, a nie moje. I nie mierz ludzi swoją miarą!