Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT - Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 22.06.2015 17:09

kobrat napisał(a):a co to za diesel? co pali 4,24 l/100km ???
A ten tu (mój):
Tylko, że nie 4,24
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/540855.html
Od nowości skrupulatnie zapisywane każde tankowanie i inne wydatki.
Uwierz mi, że bez problemu przejadę 3.000 km za mniej niż 700 pln (wg dzisiejszych cen).
I to zapakowany do granic możliwości (zawsze tak jeżdżę - z ładunkiem 500-600 kg + ja i czasem żona).
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 22.06.2015 17:19

Anakin! ja też wolę VIPKA - wody można dolać, albo soku :-)
Takich pyrów, jak w naszej okolicy, nie ma w całej Pyrladii
mogę jeść 14 dni pyry z gzikiem, ale najważniejsze jest... pławić się całymi dniami, jak hipopotam w Jadranie!
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.06.2015 18:40

anakin napisał(a):Ja tam wolę VIP-a. :oczko_usmiech:

Znaczy się konieser i smakosz :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 22.06.2015 19:06

:lool:
boboo napisał(a):
A ten tu (mój):
Tylko, że nie 4,24
Uwierz mi, że bez problemu przejadę 3.000 km za mniej niż 700 pln (wg dzisiejszych cen).
I to zapakowany do granic możliwości (zawsze tak jeżdżę - z ładunkiem 500-600 kg + ja i czasem żona).

No to jak tak , to mój też Peziot Partner Tepee 1,6 HDI 90 Km też potrafi 4 z hakiem wypić :roll: , załadowany 400 kg na pace wtenczas , jechałem sam , trasa Gdańsk-Elbląg ..........wląkłem się co by mi się francuz czy szwed na przedniej szybie nie znalazł.

Obrazek

Tylko pytanie kto jeżdzi 70-90 km/h po autobani ?

Przy 140-150 km/h , załadowany pod sufit to i siódemkę potrafi wpierniczyć, więc w te bajki o takim spalaniu , to sorry nie uwierzę.

Jak już ktoś podaje , to niech podaje średnie spalanie , a nie ile mu minimalnie potrafi wychlać , bo te wyliczenia to o kant dupy rozbić.....

p.s. sorry wiem że nie ten wątek , w tym roku wydam z ziemniakami z PL na 2 tygodnie w TUCEPI , jakieś 6 koła ze wszystkim........no wiem , wiem siermiężnie........ :lool:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.06.2015 19:11

maniust napisał(a):p.s. sorry wiem że nie ten wątek , w tym roku wydam z ziemniakami z PL na 2 tygodnie w TUCEPI , jakieś 6 koła ze wszystkim........no wiem , wiem siermiężnie........ :lool:

Kurde.....ale weź jakąś wodę do popicia, bo potem do tepeka nie wejdziesz. :? :mrgreen:
Frytki czy placki? :oczko_usmiech:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 22.06.2015 19:16

anakin napisał(a):Frytki czy placki? :oczko_usmiech:

Da się więcej z kartofla wycisnąć........ :oczko_usmiech:

Obrazek
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 22.06.2015 19:44

maniust napisał(a)::lool:
boboo napisał(a):
A ten tu (mój):
Tylko, że nie 4,24

No to jak tak , to mój też Peziot Partner Tepee 1,6 HDI 90 Km też potrafi 4 z hakiem wypić :roll: , załadowany 400 kg na pace wtenczas , jechałem sam , trasa Gdańsk-Elbląg ..........wląkłem się co by mi się francuz czy szwed na przedniej szybie nie znalazł.

Obrazek

Tylko pytanie kto jeżdzi 70-90 km/h po autobani ?

Przy 140-150 km/h , załadowany pod sufit to i siódemkę potrafi wpierniczyć, więc w te bajki o takim spalaniu , to sorry nie uwierzę.

Jak już ktoś podaje , to niech podaje średnie spalanie , a nie ile mu minimalnie potrafi wychlać , bo te wyliczenia to o kant dupy rozbić.....

p.s. sorry wiem że nie ten wątek , w tym roku wydam z ziemniakami z PL na 2 tygodnie w TUCEPI , jakieś 6 koła ze wszystkim........no wiem , wiem siermiężnie........ :lool:

no jemu pali mniej niz w ksiazce napisali!!!! ewenement na skale swiatowa!!! proponuje pokazac wyniki na forum swiatowym, aby zmienili opisy DACIA

Wyczytalem - Passat Bluemotion 2.0 TDI - niby super oszczedny , 4.0 l na trasie , ......ale tylko kierowca, bez bagazu, bez kola zapasowego i jedzie na 6 biegu 90km/h , dodajac ze na najmniejszych i najwezszych oponach . W moim przypadku jadac 90km/h na 6 biegu , tylko ja i zero bagazu ( z kolem zapasowym) felgi 235/45/17 ----spalanie 5,3 i nizej sie nie da :!:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 22.06.2015 20:05

maniust napisał(a):Jak już ktoś podaje , to niech podaje średnie spalanie , a nie ile mu minimalnie potrafi wychlać
To, co podałem (4,04 l/100km) to jest średnie spalanie na "odcinku"... 143.762 km.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.06.2015 20:16

Wy to mocie oszczędne auta, jakbych takie mioł to dwa razy do roku do Chorwacji jechoł :oczko_usmiech:
Kartofli nie biera, bo mój organizm trawi je tylko w wersji destylowanej, min 40% :oczko_usmiech: Piwo biera yno Raciborskie, wody żodnyj, bo w Cro słepia kranówa (wychodzi tanij jak we Biedrze, bo gratis). Ze jedzynio to yno pora krauzów ze mjynsym, pora zouzów we proszku no i te chinskie zupy ze nuglami, boch sie ostanio na kuchnia orientalno przeciep :oczko_usmiech: :mrgreen: :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.06.2015 20:25

dids76 napisał(a): Ze jedzynio to yno te chinskie zupy ze nuglami, boch sie ostanio na kuchnia orientalno przeciep :oczko_usmiech: :mrgreen: :papa:

:lool: :lool: :lool:

No, ale Ty jeździsz w golfie (jak nad Kałtyk). :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.06.2015 21:37

anakin napisał(a): :lool: :lool: :lool:

No, ale Ty jeździsz w golfie (jak nad Kałtyk). :mrgreen:

No i jak to golfiarz ciuchów tyż wiel nie biera ze sobą, styknie po dwa dresy dla kożdego :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.06.2015 21:37

Nasz kolega pousuwał skwapliwie niektóre posty czyżby się wstydził ? Niestety został jeden cytat mimo, że sam wpis zniknął ...
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 22.06.2015 21:43

dids76 napisał(a):Wy to mocie oszczędne auta, jakbych takie mioł to dwa razy do roku do Chorwacji jechoł :oczko_usmiech:
Kartofli nie biera, bo mój organizm trawi je tylko w wersji destylowanej, min 40% :oczko_usmiech: Piwo biera yno Raciborskie, wody żodnyj, bo w Cro słepia kranówa (wychodzi tanij jak we Biedrze, bo gratis). Ze jedzynio to yno pora krauzów ze mjynsym, pora zouzów we proszku no i te chinskie zupy ze nuglami, boch sie ostanio na kuchnia orientalno przeciep :oczko_usmiech: :mrgreen: :papa:

Kartofli nie lubisz? A rolada z modrom kapustom i kluskami biołymi i czornymi polone zołzom lubisz? A te kluski z czego som? Przeca z kartofli...:-):-)
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 22.06.2015 21:46

nasz kolega, jeszcze trochę książkę wyda... takie swoje złote myśli...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.06.2015 21:52

karin74 napisał(a):Kartofli nie lubisz? A rolada z modrom kapustom i kluskami biołymi i czornymi polone zołzom lubisz? A te kluski z czego som? Przeca z kartofli...:-):-)

Lubia, ale bardzij ta rolada jak te kluski :oczko_usmiech: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

OT - Ile kosztuje urlop w Chorwacji - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone