maslinka napisał(a):W jakich dniach w zeszłym roku tam byliście? My od 29 do 31 lipca.
W takim razie minęliśmy się o dzień , 28 -go rano wyjechaliśmy
. . . tak jak w Timisoarze i Oradei , więc może następnym razem
Pozdrawiam
Piotr
.png)
maslinka napisał(a):W jakich dniach w zeszłym roku tam byliście? My od 29 do 31 lipca.
.png)
ziemniak napisał(a):Ze stolic europejskich to Skopje i Praga wywarło na mnie największe wrażenie.
ziemniak napisał(a):Co prawda do zaliczenia został nam się jeszcze Madryt, Sztokholm, Kijów, Tirana, Ateny oraz Istambuł, Astana, Moskwa (z krajów częściowo leżących w Europie).
piotrf napisał(a):W takim razie minęliśmy się o dzień , 28 -go rano wyjechaliśmy
piotrf napisał(a):. . . tak jak w Timisoarze i Oradei , więc może następnym razem![]()
.png)
ziemniak napisał(a):Co prawda do zaliczenia został nam się jeszcze Madryt, Sztokholm, Kijów, Tirana, Ateny oraz Istambuł, Astana, Moskwa (z krajów częściowo leżących w Europie).
Ja też bardzo je lubię. Jest tak inne od pozostałych europejskich stolic.ziemniak napisał(a): Jednak Skopje ma tą magię i wdzięk, a wieczorem prezentuje się naprawdę świetnie.
.png)
maslinka napisał(a):Wszystkie pozostałe europejskie stolice widziałeś? Dużo tegoU mnie też sporo, ale nie aż tyle. Najbardziej "egzotyczne" miasta, w których byłam, to chyba Sztokholm i (na drugim biegunie) Mińsk, nie ten Mazowiecki
.png)
.png)
.png)
ziemniak napisał(a):maslinka proszę nie przedłużaj z kolejnymi odcinkami, bo moja kserokopiarka jest włączona
Kapitańska Baba napisał(a):Bardzo sympatyczny wieczorny spacer![]()
Ilość wszelkiem maści pomników powala![]()
.png)
maslinka napisał(a):Ja jestem jednak zakochana w Braszowie, mogłabym tam zamieszkaćMyślę, że to świetne miejsce do życia, jeśli chodzi o wielkość miasta (nie za duże, nie za małe) i jego położenie
![]()
.png)
Epepa napisał(a):Gdybym miała wybrać ulubioną europejską stolicę, to chyba też byłby to Budapeszt. Co prawda znam to miasto tylko z perspektywy turysty, lecz zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
piotrf napisał(a):Z zakochanym nie dyskutuje się
te kiero napisał(a):Muszę znaleźć czas na ogarnięcie ogromu tej Twojej relacji.
te kiero napisał(a):Do twarzy Ci z Maździakiem
te kiero napisał(a):Szczególnie interesuje mnie macedoński finał.
Nefer napisał(a):Ogromna liczba pomników w Skopje, niektóre ciekawe, inne kiczowate - ale jest na co popatrzeć.
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży