Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamSz napisał(a):Ale zauważ boboo, czy to rusza (lub ruszy) ogólne społeczeństwo ?? Za duży rozmach i percepcja przeciętnego "ludzia" tego nie ogrania (...) ----------------------------- Black Sabbath .... Heaven and Hell (...)
- w wielu przypadkach nie jest to ograniczona percepcja. tylko zwykłe lenistwo umysłowe. mózg zużywa około 25% energii, mimo że stanowi zaledwie jakieś 2% masy ciała. no i gdy trzeba deczko więcej pomyśleć i podkręcić przemiał do 30%, to...
---------------------------------- a jeśli Heaven and Hell, to tylko Vangelis
Dzisiaj gorący komentarz .... Wiadomo jaki ?? .... innego dzisiaj być nie może ??
Czyli motyw przewodni komentarza brzmi: "Mecz zakończony"
Pierwsze. W komentarzu będę stosował, zwyczajowo przyjęte określenia: prawica, skrajna prawica, centrum, lewica Drugie. Wielopłaszczyznowy i przewidujący cztery ruchy do przodu, niezależny komentator wie co robi ?? . Żadnych obrazoburczych treści. Neutralny suchy tekst. Analityczne, suche wnioski... "wielki brat", może sobie iść na kawę //
No to jedziemy
Wstęp
"Mecz zakończony"... i jak to po meczu ?? .... Jedni się cieszą .. Drudzy się nie cieszą ?? Tym bardziej, że mecz był wyrównany, Ciągle tu gdzieś wkładam 50/50 ...I tak jest
A czy to był mecz ?? ... Niektórzy mówią, że to był dość długi film, a nawet serial ??.... Styl filmu różny, według uznania:...I film przygodowy ?...I film psychologiczny ?... I nail-biter ??.... I thriller ??...I komedia?...I horror... A nawet ktoś może powiedzieć, że sitcom dla gospodyń domowych .... Jedynie, czego nie mogę powiedzieć, to to, że był to jakiś film romantyczny, albo familijny, gdzie dorośli mogą sobie obejrzeć taki film razem z dziećmi i się razem z tymi dzieciakami, rozerwać przy tym filmie. A także integrować z dzieciakami, coś im wytłumaczyć, czegoś nauczyć. A także kształtować pozytywną wrażliwość swoich dzieciaków, oglądając taki film ?? Nic z tych rzeczy ?? ......
Ok... Przechodzimy do części głównej
Trzy sprawy kluczowe i trzy kluczowe wnioski
Pierwsza sprawa. Ogólna W układzie terytorialnym makro, nic się w zasadzie nie zmieniło... Mapka gęstości linii kolejowych vs mapka preferencji i słupków, dalej aktualna ??
Druga sprawa. Nie ulega żadnej wątpliwości, że Polacy mocno skręcili na prawo. I tak jak pisałem już wcześniej. Jest nowość. A mianowicie do gry wszedł facet (a także facetka) w młodym, lub średnim wieku, z wioski, małego miasta oraz miasta średniej wielkości ... I ta grupa stała się języczkiem uwagi ?? I pewnie będzie tym języczkiem uwagi, w dalszej perspektywie czasowej ??.... I przewidując cztery ruchy do przodu, nie jest wykluczone, że możemy zobaczyć, jak ten facet (facetka) w średnim wieku z małego, lub średniego miasta ułoży nam życie ?? ...Ciekawe ??
Sprawa trzecia. Niewątpliwie Polacy upodobnili się, uwaga .... do Niemców ?? .... A także, co może mniej zaskakujące do Amerykanów ??
A skąd taka karkołomna teza z tym upodobnieniem się do Niemców ??
A stąd, że patrząc na słupki, aktualnie w Polsce, to tzw skrajna prawica wyciągnęła słupek około 21 procent?? Natomiast po ostatnich, nie tak dawnych wyborach parlamentarnych w Niemczech, ich tzw. skrajna prawica (afd), wyciągnęła słupek, Uwaga.... ok. 21 %
I tu i tu ??... Oczko !!! ... I teraz, czy nasza prawica i skrajna prawica, powinna się cieszyć z tej spójności ?? Proponuje podejść do sprawy jak przy braniu kredytu. I przeczytać, co tam jest w tej umowie afd napisane małym druczkiem ??
I drugi podpunkt w tym punkcie....Czyli upodobnienie sie do Amerykanów ?? .... Tu jest sprawa prosta 50/50
Ale jest tez sprawa bardziej szczegółowa... Pewien styl i podejście, które można określić takim zadaniem, że " normatywne stały się poglądy i działania, które jeszcze dwadzieścia lat temu były nieakceptowalne".... Kto to powiedział ?? , że spoko "choćbym na oczach wszystkich zastrzelił faceta na ulicy, to i tak będą na mnie głosować " ??Jakoś tak było, w tym stylu ?? Widzimy tu więc ten nowy styl i podejście ?? ....
I tyle .... Krótki komentarz na gorąco i na żywo .... Samo suche ?? .... Co by tu wstawić muzycznego i powiązanego ??
Lubicie Ciechowskiego ?? Polski rock lat 90 tych i trochę dalej
A facet miał dość ambitna twórczość i ambitne, nawet wręcz poetyckie teksty o naszej rzeczywistości. I co ciekawe, wiele z nich, w ogóle się nie zestarzało ??
To więc, jak niżej będzie bardzo dobrze pasowało .... I muzycznie .... I tekstowo ... Zawsze staram się dopasować i powiązać wpis z tekstem ??... Raz lepiej raz gorzej, ale jest .... warto tez zwrócić uwagę na stronę wizualna tego videoclipu
"Nie pytaj o Polskę" .... jak zwykle świetny "Obywatel G.C", ze swoim świetnym utworem i bardzo wymownym tekstem
Słuchamy !!...."...to nie zabawa, ale bawię się ...." .....
AdamSz napisał(a):"Nie pytaj o Polskę" .... jak zwykle świetny "Obywatel G.C", ze swoim świetnym utworem i bardzo wymownym tekstem
Bardzo pasuje. Niestety...
Taki drobiażdżek, a wypowiedziała się ..... Ależ odważna dziewczyna .... I przy okazji niezależna .... Jednak nie siedzisz tu na tej forumowo podwórkowej ławeczce z sąsiadkami '... trutututu ... A co tam myślą o sobie, ?? Pewnie, jak to podwórkowe sąsiadki na ławeczce ?? .... I tak trzymaj !!!
A w realu ?? Ludzie odważni, niezależni, asertywni maja często trudno?? ...Ale dają radę, bo są tacy, jacy są
Jest tu na forum pewna Userka. Croktoś, odważna i niezależna. Wrażliwa, a jednocześnie i asertywna. I mało się udziela, ale jak już coś napisze, to z sensem .... I odważnie...I niezależnie ....Może być jedno krótkie zdanie, a żadnych płaskich banałów w jej wykonaniu, to tu nie widziałem .
Croktoś, respekt ..... I nagroda specjalna w kategorii ogólnej: "Odważna i niezależna" ....
.....
Dzisiaj, dedykacja dla wszystkich odważnych i niezależnych Userek ... Czyli niezależna wykonawczyni
Sylwie Grzeszczak .... W mojej opinii, jedna z najlepszych wykonawczyń polskiej muzyki pop, naszych czasów I jedna z bardziej niezależnych i nie wchodzących w jakieś układy.... Przynajmniej tak to wygląda z zewnątrz.... I nie 'rozbiera się" na forum publicznym"... Ale o tym będzie oddzielna bajka
Na początek podbitka tekstowa z utworu
"Nic mnie dziś nie wzrusza,.... ... Zapomniałeś jak się lata, jak się spełnia sny.... ... Ktoś odebrał nam odwagę ....
Ok, nie wzruszać się !! .... Nie zapominać, jak się lata .... I nie dać odebrać sobie odwagi !!!!
Miłego dnia.... I słuchamy: .... Niezależna, a może i odważna Sylwia Grzeszczak "Latawce"
Cześć Co tu taka smuta na wątku i w ogóle, na całym forum?? Czyżby wszyscy się rozstali i nie powrócili ??
Stąd, dzisiejszy komentarz na czasie
"Rozstania i powroty"
Będzie dużo słuchania i dużo patrzenia. Bo aż cztery utwory i cztery videoclipy
Ok, to zaczynamy....
Jedni odchodzą ?? Drudzy przychodzą ?? Jedni odchodzą na własne życzenie ?? Drudzy odchodzą na cudze życzenie ?? Jedni wracają ?? Drudzy nie wracają ??
Zauważyłem, że dwóch kolegów odeszło na własne życzenie. .... Szkoda, bo faceci byli nieprzeciętni... Mam nadzieję, że wrócą ?? Dwóch userów odeszło na cudze życzenie. Ale, jak i rozstania, to i powroty
Ech, te rozstania i powroty >> Któraś userka straszyła, że odchodzi, ale po paru dniach wróciła.... I dobrze .... Ale gdzieś wyczytałem, że rozstania i powroty, to taka jej świecka tradycja
Inna userka, którą można śmiało nazwać ikoną na forum tez się zastanawia, czy nie odejść ?? .... Odejść ?? Nie odejść ?? .... Nasza "Okręt flagowy" już zdobyła nagrodę specjalną w kategorii ogólnej "Komentatorka Wszechczasów" .... Uzasadnienie decyzji jury, ma nadzieję, że nie trzeba
Odejść ?? Nie odejść ?? .... A może zejść ze sceny niepokonanym ?? Decyzja należy do Ciebie ?? A z resztą, jak widać po przedmiotowym komentarzu?? Jak są rozstania, to są i powroty
Tu utwór numer jeden. Świetny Perfect w świetnym utworze "Niepokonani"
.....
Ale jury już obraduje nad przydzieleniem kolejnej nagrody. Nagroda będzie wiązana, w parze. Userka i User ...Kategoria Ogólna "The Best Of" Klasyfikacja oczywiście z czasów aktualnych.... Nie bierzemy pod uwagę tego, co było kiedyś ??
......
Okej... jak zwykle u niezależnego komentatora, wpis wielopłaszczyznowy....Wracamy do "Powrotów"
Niżej dedykacja dla tych wszystkich, który odeszli i powrócili Trzy utwory do wyboru, o wspólnym tytule "Powroty".... Jeden bardzo dobry.... Jeden dobry.... jeden taki sobie
Zaczynamy nie od bardzo dobrego, ale od dobrego.... Oczywiście muzycznie drugiego w klasyfikacji, bo wizualnie ten clip jest najlepszy...
Zauważymy tu ciekawe ujęcia tańca nowoczesnego...Bardzo dobra choreografia i kunszt taneczny wygimnastykowanej tancerki nowoczesnej Ponadto, gratka dla miłośników artystycznych zdjęć podwodnych. A nawet hobbystów akwarystyki... Bardzo ciekawe, wręcz artystyczne ujęcia podwodne
Słuchamy i patrzymy.... "Powroty" .....
.....
Drugi utwór "Ucieczki i Powroty" Muzycznie uważam, że najlepszy z trzech prezentowanych. Lecz wizualnie gorszy....
Kto by tam chciał oglądać faceta w bejsbolówce, .... mając do wyboru świetną tancerkę tańca nowoczesnego i artystyczne ujęcia podwodne
Ale muzycznie,utwór Bardzo Dobry. Jest bardzo Ok ...Najlepszy ....
.... I trzeci utwór "Powroty", Herbatka z Honoratką
Zaintrygowała mnie nazwa tego zespołu.... "Herbatka z Honoratką".... A może by tak herbatka z Beatką ??...Dedykuję Beatce, bo z tego co się sprofilowała, to lubi takie motywy z brzdąkaniem na gitarze przy ognisku. I fajnie, choć cały motyw utworu bardzo amatorski, typu harcerze przy ognisku. Można harcerzom wrzucić dotację do kapelusza. Przyda się na obóz harcerski ??//
Dzisiejszy komentarz dzienny.... A jakże mógłby być inny ..."Leć. I wróć"
No i poleciał .... Mamy drugiego polskiego astronautę.
Spojrzałem, co tam naród myśli w sprawie ??
Oczywiście, a jakże miałoby być ?? .... 50/50
Bardzo dużo smędzenia z podtekstami politycznymi ... Co za ćwoki ?? .... Nawet europejską kosmonautykę i polskiego astronautę wkręcą w te swoje chore rozkminy. Oczywiście, złapali się też tego, co pewien dość liczny segment Polaków kręci najbardziej. Tematu ekonomicznego, czyli mówiąc brzydko kasy.. A jakże ?? Tuzy ekonomii i kosmonautyki ?? Pilnujcie lepiej swoich kosmicznych kredytów i swoich kart kredytowych, zadłużonych aż pod firmament kosmosu ?? .... Fachowcy od ekonomii i kosmonautyki ??
To 50/50 nas już po prostu pożera ??...Ciekawe jakby Chorwaci zareagowali, gdyby Chorwat poleciał w kosmos ?? ... Jedno śmiem stwierdzić.... W dziedzinie narodowego PR (zwłaszcza tego wewnętrznego), są chyba jednak lepsi ??
Niżej utwór i videoclip powiązany.
Powiązany z kosmosem. I powiązany z wątkiem "Ile godzin na przejazd...'. W aspekcie jazdy na raz ...
AdamSz napisał(a):"Nie pytaj o Polskę" .... jak zwykle świetny "Obywatel G.C", ze swoim świetnym utworem i bardzo wymownym tekstem
Bardzo pasuje. Niestety...
Taki drobiażdżek, a wypowiedziała się ..... Ależ odważna dziewczyna .... I przy okazji niezależna .... Jednak nie siedzisz tu na tej forumowo podwórkowej ławeczce z sąsiadkami '... trutututu ... A co tam myślą o sobie, ?? Pewnie, jak to podwórkowe sąsiadki na ławeczce ?? .... I tak trzymaj !!!
Odważna dziewczyna. Znasz ją? Ja poznałem osobiście. Jest mądra, wrażliwa i delikatna. Ile osobiście poznałeś osób z forum? Ile masz płyt muzycznych na półce? Na ilu koncertach byłeś lub masz zaplanowane? Na ile masz zaplanowaną klawiaturę? Polecam utwór Comy. "Popołudnia bezkarnie cytrynowe". Jest tam fragment tekstu o poleganiu na ciszy.
Herod baba, łazi po górach, pije browary, macha wiosłem, nosi kajak.... Ja osobiście nie znam Agnieszki. A co dopoznanych ludzi z forum to poznałem kilka za dużo Płyt nie mam, na koncerty nie chodzę. Co to zmienia?