Chorwacja online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mietas69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mietas69 » 25.05.2023 18:07

A jeżeli chodzi o drogę 109 to jechałem tą drogą na Lendavę 15 czerwca i 25 sierpnia i nie było żadnych problemów .Do starego tematu bez wyjaśnienia jak jest teraz ,to ogłupianie ludzi którzy chcą jechać tą drogą Nawet niektórzy Vlogerzy straszą tą drogą.Jadę 27 na Pag do Novalji właśnie tą drogą .I nie mam jakoś pełnych gaci ze strachu
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 25.05.2023 18:58

mietas69 napisał(a):A jeżeli chodzi o drogę 109 to jechałem tą drogą na Lendavę 15 czerwca i 25 sierpnia i nie było żadnych problemów .Do starego tematu bez wyjaśnienia jak jest teraz ,to ogłupianie ludzi którzy chcą jechać tą drogą Nawet niektórzy Vlogerzy straszą tą drogą.Jadę 27 na Pag do Novalji właśnie tą drogą .I nie mam jakoś pełnych gaci ze strachu

Jechałeś w czerwcu i przejechałeś spokojnie właśnie dlatego, że ja i Dids76 w kwietniu całkowicie wyjaśniliśmy sprawę! Wcześniej DARS nawet w oficjalnej korespondencji twierdził, że ten fragment drogi nr 109 jest płatną drogą szybkiego ruchu H7 i że mandaty nałożone za brak winiety na tym odcinku są zgodne z prawem!
Tutaj możesz zapoznać się z historią naszej korespondencji z DARS na ten temat: post2257063.html#p2257063
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 25.05.2023 19:03

mietas69 napisał(a):A jeżeli chodzi o drogę 109 to jechałem tą drogą na Lendavę 15 czerwca i 25 sierpnia i nie było żadnych problemów .

Też nie miałem na tym odcinku problemu. Ale stresik że przez nieuwagę wjadę na płatny odcinek był.
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 25.05.2023 20:23

mietas69 napisał(a):A jeżeli chodzi o drogę 109 to jechałem tą drogą na Lendavę 15 czerwca i 25 sierpnia i nie było żadnych problemów .Do starego tematu bez wyjaśnienia jak jest teraz ,to ogłupianie ludzi którzy chcą jechać tą drogą Nawet niektórzy Vlogerzy straszą tą drogą.Jadę 27 na Pag do Novalji właśnie tą drogą .I nie mam jakoś pełnych gaci ze strachu

Jechałeś w czerwcu i przejechałeś spokojnie właśnie dlatego, że ja i Dids76 w kwietniu całkowicie wyjaśniliśmy sprawę! Wcześniej DARS nawet w oficjalnej korespondencji twierdził, że ten fragment drogi nr 109 jest płatną drogą szybkiego ruchu H7 i że mandaty nałożone za brak winiety na tym odcinku są zgodne z prawem!
Tutaj możesz zapoznać się z historią naszej korespondencji z DARS na ten temat:
post2256985.html#p2256985
post2257063.html#p2257063
(temat był równolegle wałkowany w dwóch wątkach)
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 25.05.2023 21:19

@Chris_M
Brawo ty!
Dzięki tobie już wiemy że słynne rondo w Maribor jest bez opłat, ale jak pamiętam było to już kilka lat temu wyjaśnione.
Tak samo nabiłeś piany na całą wannę w temacie 86 granica H/SLO i 200m do ronda w kierunku na Dolga Vas choć oznakowanie tego odcinka drogi jest nad wyraz czytelne.
Jeżeli masz nadmiar czasu to sprawdź taki temat:
cieszyn-cadca-uwaga-na-gm-t57229.html
bo może się okazać że czeska policja się uwzięła na nas.
robertpeti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpeti » 25.05.2023 22:04

A dlaczego nikt nie zwraca uwagi ze objazd jest dluzszy czasowo ( a czas to pieniadz) oraz kilometrowo, a wiec strata finansowa jest mniejsza niz 15 (16) euro z powodu wiekszego zuzycia paliwa.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 26.05.2023 15:31

yarko2000 napisał(a):Dobra i na czym stanęło?

Jeżeli jedziesz z Warszawy, to decyzję o tym jak jechać musisz podjąć już gdzieś w okolicy Żar :D
IMHO pchanie się do SLO bez korzystania z A od strony AUT, to trochę bez sensu i podobny efekt, bez stresujących CZ z permanentnymi remontami, osiągniesz jadąc przez SLO-HU i wjeżdżając jak król od wschodu do HR.

Mamy pierwszy rok (kolejnej) istotnej zmiany - HR w Schengen - więc do tej pory dodatkowy czynnik "objazdowy" w postaci mega-korka na granicy SLO-HR może nie być aktualny.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 390
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

© Copyright: cro.pl 1999-2023 Wszystkie prawa zastrzeżone.